2013. szeptember 25., szerda

Kuruc.info: Megint zaklatják a libatenyésztőket a Négy Mancs antimagyarjai

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
What drives your body?

Explore your exercise, sleep and food data to discover your body on projectaddapp
From our sponsors
Megint zaklatják a libatenyésztőket a Négy Mancs antimagyarjai
Sep 25th 2013, 15:15

A magyarországi gazdálkodóknak nincsen semmilyen tájékoztatási kötelezettségük a Négy Mancs nevű "állatvédő szervezet" felé - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), miután arról értesült, hogy aktivisták a magyar libatenyésztőket zaklatják.

A tárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében jelezte: VM bejelentésekből értesült arról, hogy az osztrák Vier Pfoten International aktivistái ismét személyesen zaklatják a magyar libatenyésztőket.

A közlemény kiemeli: a Négy Mancs néven ismert "állatvédő szervezet" olyan minőségbiztosítási és tájékoztatási rendszert működtet, amely sem a magyar, sem az európai uniós jogszabályoknak nem felel meg. Az osztrák szervezet tevékenységével már eddig is több tízmilliárd forintos kárt okozott a hazai mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak - emlékeztet a VM.

Az agrártárca közleménye hangsúlyozza, hogy a magyarországi gazdálkodóknak semmilyen tájékoztatási kötelezettségük nincs a Négy Mancs felé. Ennek értelmében a gazdálkodók nem kötelesek az aktivistákat szóban vagy írásban tájékoztatni, a telepeikre őket beengedni, valamint kép- és hangfelvételek készítéséhez hozzájárulni - írta a VM.

Korábban a The Daily Mail angol magazinban és a Test című német lapban jelentetett meg a Négy Mancs a libaágazatot lejárató manipulatív fotókat. "Ezzel a külföldi közvéleményt kívánják elriasztani, és Magyarország-ellenes hangulatot gerjesztenek" - közölte akkor a szaktárca. Azt is jelezte, hogy a Négy Mancs alapítvány magyarországi tevékenysége német-osztrák gazdasági lobbiérdekeket szolgál, és a szervezet feketelistáján szereplő, legális, a hazai és az európai uniós jogszabályoknak is messzemenően megfelelő tevékenységet végző cégek valamennyi termékükkel kiszorultak a német és az osztrák piacokról a kampány következményeként.

Az alapítvány ellen jelenleg több kártérítési per van folyamatban Magyarországon, egyebek mellett a Hungerit Zrt.-nek 2011-ben a Fővárosi Törvényszéken indított pere körülbelül 500 millió forintos kárigénnyel.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése