2013. október 13., vasárnap

Kuruc.info: Kínai pénzből épül atomerőmű Nagy-Britanniában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Kínai pénzből épül atomerőmű Nagy-Britanniában
Oct 13th 2013, 11:03

A brit kormány beleegyezett abba, hogy kínai részvétellel épüljön új atomerőmű az ország területén - közölte a BBC. A brit közszolgálati rádió beszámolója szerint a jövő héten írja alá a brit pénzügyminiszter kínai kollégájával azt a dokumentumot, amely lehetőséget ad a China General Nuclear Power Groupnak (CGN) arra, hogy befektetőként részt vegyen a nyugat-angliai Hinkley Pointban létrehozandó atomerőmű építésében.

A létesítmény generálkivitelezője a francia Electricité de France (EDF), két blokkot építenek, amelyek harmadik generációs francia-német EPR (Európai Nyomottvizes Reaktor) technológiát képviselnek.

Londonban hangsúlyozták, hogy kínai tőke nélkül nem lehetne megvalósítani a 14 milliárd fontba (csaknem 21,5 milliárd dollár) kerülő tervet. A BBC beszámolója szerint ugyanis sem a brit kormány, sem pedig a francia EDF cég nem rendelkezik jelenleg ekkora összeggel, a bankok pedig elutasították a hitelkérelmet arra hivatkozva, hogy bizonytalannak vélik az atomenergia kilátását az Európai Unióban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése