2013. október 13., vasárnap

Kuruc.info: 8,5 euró lehet a német minimálbér

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
8,5 euró lehet a német minimálbér
Oct 13th 2013, 10:31

A német szociáldemokrata párt (SPD) egy 8,5 eurós általános minimálbér bevezetését szabja feltételül ahhoz, hogy koalícióra lépjen a szeptemberi választásokon győztes CDU/CSU konzervatív pártszövetséggel - mondta egy vasárnap megjelent lapinterjúban az SPD főtitkára.

Andrea Nahles a Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozott. Az uniópártok ne legyenek biztosak benne, hogy lesz harmadik puhatolózó megbeszélés is - mondta az SPD főtitkára a kormányalakítás lehetőségeit feltérképező egyeztetésre utalva, amelynek első fordulóját október 4-én tartották, a második találkozó hétfőn esedékes. Hétfőn már kézzelfogható eredményekre van szükség, különben nincs értelme megkezdeni a koalíciós tárgyalásokat - szögezte le a szociáldemokrata politikus.

Horst Seehofer, a keresztényszociális CSU elnöke azt mondta, a minimálbér kérdésében "nagyon közel" vannak az álláspontok. Sajtóértesülések szerint egy olyan kompromisszum körvonalazódik az SPD és az uniópártok között, miszerint az általános minimálbér bevezetése fejében az SPD lemond egy másik követeléséről, arról, hogy az eurót használó országok bocsássanak ki közös államkötvényt.

Közben Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter - aki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közgyűlésén vesz részt Washingtonban - úgy nyilatkozott, már november közepén megalakulhat az új német kormány. Szavai szerint a tárgyalások sokkal gyorsabban haladnak, mint sokan gondolták.

Andrea Nahles SPD-főtitkár nemrégiben úgy nyilatkozott, nem sürget az idő, a koalíciós tárgyalások akár januárig is elhúzódhatnak.

Németország újraegyesítése óta általában a választástól számítva 30-40 napon belül megalakult a kormány. A leghosszabb ideig 2005-ben tartottak a koalíciós tárgyalások, az Angela Merkel vezette konzervatívok akkor 65 nap alatt tudtak megállapodni a nagykoalícióról az SPD-vel.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése