2013. október 13., vasárnap

Kuruc.info: Izraeli kibuchoz ástak alagutat a palesztinok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Izraeli kibuchoz ástak alagutat a palesztinok
Oct 13th 2013, 10:02

Az izraeli hadsereg rábukkant egy 2,5 kilométer hosszú, a Gázai övezetből egy izraeli kibuchoz vezető alagútra - közölte vasárnap a Jediót Ahronót című lap Ynet nevű hírportálja.

A robbanóanyagokkal teli föld alatti folyosó az övezet déli részén található, a Hán-Júnisszal szomszédos Abszán nevű falutól indult, és az izraeli Ein-Haslosa nevű kibucnál ért véget.

Az izraeli hadsereg tűzszerészei már egy hete felfedezték a föld alatti építményt, azóta semlegesítették a benne elrejtett robbanószereket, és feltérképezték elágazásait, ugyanis számos kijárata van. Feltételezések szerint az építmény a radikális iszlám Hamász szervezet céljaira készült, hogy emberei támadásokat hajtsanak végre, illetve izraeli katonákat ejtsenek foglyul.

A hadsereg azt állította, hogy egy óvoda elleni terrortámadásra készültek az építők. Beni Ganc vezérkari főnök erre utalt múlt keddi beszédében, amelyben azt mondta, hogy a következő háború úgy is elkezdődhet, hogy "egy robbanóanyagokkal teli alagút elér egy izraeli óvodát".

Az izraeli hatóságok szerint a Gázai övezet határa mentén a palesztinok az utóbbi években számos föld alatti folyosót építettek stratégiai célból, hogy azokat egy elkövetkező háborúban a Hamász felhasználja.

Hét évvel ezelőtt, 2006-ban egy hasonló alagúton keresztül jutottak be fegyveresek Izraelbe és ejtették foglyul Gilád Salit tizedest, akit ötéves fogva tartás után egy fogolycsere-egyezménnyel engedtek szabadon a Gázai övezetből.

(MTI korrigálva)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése