2013. október 13., vasárnap

Kuruc.info: Két év alatt kétezer szénbányát zár be Kína

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Két év alatt kétezer szénbányát zár be Kína
Oct 13th 2013, 08:11

Kína ígéretet tett arra, hogy 2015 végéig bezár kétezer szénbányát, hogy javítsa a biztonsági feltételeket a nyersanyag-kitermelésnek ezen a területén, ahol nagyon sok baleset történt az elmúlt években.

Azokat a bányákat zárják be, amelyek éves termelése kevesebb mint kilencvenezer tonna, az alacsony minőségű szénkészleteket hozzák a felszínre, nem felelnek meg a biztonsági követelményeknek, és igen balesetveszélyes körülmények között működnek - jelentette be szombaton egy közleményben a pekingi kormány.

Bezárás fenyegeti még az újonnan kialakított, de az évi háromszázezer tonnás termelést el nem érő bányákat is. Kína, a világ első számú szénfogyasztója, energiaszükségletének több mint 70 százalékát fedezi szénből, s ezzel a világ első számú üvegházgáz-kibocsátója is egyben. Az országban óriási szénkészletek vannak, és mintegy tizenkétezer bánya működik.

Az elmúlt években jelentősen javultak a biztonsági feltételek a bányákban, ezáltal csökkent a halálos áldozatok száma is. Míg például tíz évvel ezelőtt megközelítette a hétezret a bányaszerencsétlenségek halálos áldozatainak száma, addig a hivatalos adatok szerint tavaly 1384-en - az előző évhez képest 30 százalékkal kevesebben - váltak bányaszerencsétlenségek áldozataivá. A balesetek kétharmada ugyanakkor a kisebb bányákban történt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése