2013. szeptember 12., csütörtök

Kuruc.info: "Közösség tagja elleni erőszak" gyanúja miatt nyomoznak a nyilvánosan fajtalankodó buzik ügyében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
"Közösség tagja elleni erőszak" gyanúja miatt nyomoznak a nyilvánosan fajtalankodó buzik ügyében
Sep 12th 2013, 18:55

Augusztus közepén próbált rendreutasítani egy boltos két buzit, akik az üzlete előtt csókolóztak. A boltos megpróbálta elküldeni a csókolózó "párt", közben olyanokat kiabált, hogy „Buzik! Ne itt buziskodjatok! Húzzatok el innen!" A fenyegetés egyik "áldozata", Szijártó Imre rendőrt hívott, de a rendőr szerinte nem megfelelően járt el, többek között a boltosnak javasolta, hogy tegyen feljelentést közszeméremsértés miatt.

Az ügyben nyomozás indult, Dombos Tamás, a Háttér Társaság a Melegekért szakértője az Indexnek elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság átvette az ügyet a VIII. kerületi hatóságoktól, és "közösség tagja elleni erőszak" alapos gyanúja miatt indított nyomozást. Dombos elmondta, hogy jelenleg két külföldi férfi kihallgatásának megszervezésével foglalkozik a rendőrség. A "férfi", akivel Szijártó a bolt előtt fajtalankodott angol és finn állampolgár, a rendreutasítást még egy külföldi barátjuk látta.

Dombos korábban elmondta, hogy a közösség tagja elleni erőszak súlyos bűncselekmény, alapesetben egytől öt évig terjedő, felfegyverkezve elkövetve pedig kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A baseballütő is megalapozhatja ezt a minősítést, mondta a Háttér Társaság munkatársa.

„Az utcán csókolózni semmiképp sem jogellenes, ez abszurd" – mondta a "jogvédő" arról, hogy a rendőrök a boltosnak is javasolták, hogy tegyen feljelentést. Ha a rendőrök csak az azonos neműek csókolózását tartják bűncselekménynek vagy szabálysértésnek, az szexuális orientáción alapuló diszkrimináció, ami tilos. Ha pedig a rendőrök azt gondolják, hogy az utcán bárkinek tilos csókolózni, akkor nem ismerik a jogszabályokat - mondta kioktatóan a felvilágosult Dombos, a Szijártónak jogi segítséget nyújtó buzivédő egylet munkatársa.

(Index - normalitást súlyosan támadó cikke - korrigálva)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése