2013. szeptember 12., csütörtök

Kuruc.info: Kínában is bontogatja szárnyait a holokauszt-ipar - több mint 70 ezren hüledeztek az "auschwitzi rémtetteken"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Kínában is bontogatja szárnyait a holokauszt-ipar - több mint 70 ezren hüledeztek az "auschwitzi rémtetteken"
Sep 12th 2013, 15:28

Több mint 70 ezren nézték meg az auschwitzi "haláltábort" bemutató első pekingi kiállítást. A nemzetiszocialista Németország "rémtetteit" elsősorban képeken megjelenítő tárlat abban a múzeumban kapott helyet, ahol a japán agresszió és megszállás évtizedeit mutatják be.

A Harmadik Birodalom emberiség elleni bűntetteiről, a népirtásról Ázsiában, és benne Kínában jóval kevesebbet tudnak, mint Európában. Még ha az iskolázott, olvasott, filmeket látott emberek tájékozottabbak is, az átlag kínai csak felületes ismeretekkel rendelkezik, vagy nem tud semmit a vészkorszakról - áll az MTI propagandaszövegében.

A lengyelországi Auschwitz-Birkenau Állami Múzeum és a Sanghaji Zsidó Menekültek Múzeumának közös kiállítása bemutatta a legnagyobb nemzetiszocialista koncentrációs tábort, ahol 1942 és 1945 között - az egyre csökkenő - hivatalos adatok szerint 1,1 millió rabot "öltek meg", kilencven százalékban zsidókat.

A tárlat egy hónap után a napokban zárult, és arról is képet adott, hogyan menekített meg a kelet-kínai Sanghaj csaknem 30 ezer Európából érkezett zsidó menekültet. Emléket állítottak Ho Feng-san kínai diplomatának is, aki Bécsben 1938 és 1940 között zsidók ezreit látta el kínai beutazási engedéllyel.

A kínai látogatókat sokkolta a látvány és a tudat, hogy a nácik nőket és gyerekeket küldtek a gázkamrákba - nyilatkozta a kiállítás helyettes kurátora. Úgy tudja, Auschwitzot tavaly körülbelül hétezer kínai kereste fel. 2012 áprilisában lengyelországi látogatását egy nappal meghosszabbítva az akkori miniszterelnök, Ven Csia-pao is ott járt, és a látottakat a történelem felejthetetlen, sötét fejezetének emlékeiként említette.

Kínában nem ez volt első holokauszttal kapcsolatos kiállítás, az egykori sanghaji zsinagógában rendszeresen vannak vándorkiállítások. Egy amerikai, Illinois állami civilszervezet idén Nankingba és Sanghajba is elvitte egy család 300 emléktárgyból, levelezőlapokból, eredeti feljegyzésekből álló gyűjteményét.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése