2013. október 9., szerda

Kuruc.info: Több mint 8 millióba került eddig Navracsics kabalája

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Több mint 8 millióba került eddig Navracsics kabalája
Oct 9th 2013, 08:03

Csak idén 824 ezer forintot fizetett az igazságügyi tárca egy élő kabalafiguráért: a hivatalos indoklás szerint azért, hogy egy statiszta által megszemélyesített emberke "a jog világával barátkoztassa a gyerekeket".

Zoom

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kabalafiguráját találóan KIMI-nek nevezték el kiötlői, és nem keveset szántak rá. A fenti összeg mellett további 6,4 millióért még ajándéktárgyakat is készíttettek róla és vele: plüssfigurákat, bögrét, kulcstartót, lufit, pólót, tornazsákot, hűtőmágnest, órarendet, matricagyűjtő füzetet.

Azokra a kérdésekre, hogy miért került közel milliós összegbe a figura életre keltése, és mi szükség is volt erre, a tárca azt válaszolta: a kabala tavaly novemberben mutatkozott be először, idén nyáron is több mint húsz programon volt ott.

– KIMI-nek, illetve életrekeltőjének a havi nettó 70 ezer forintért korlátlanul rendelkezésünkre kellett állnia, a jelmezt mi adtuk – közölte a minisztérium sajtóosztálya. A szeptember 30-án lejárt szerződést nem hosszabbították meg, mert a nyári programsorozat lezárult, de KIMI fellépése a jövőben is várható.

A piros kalapos minisztériumi bennfentes a gyermekbarát igazságszolgáltatási program szülötte, aminek része a Jogos a kérdés elnevezésű, 6–12 éveseknek szóló, játékos honlap is, ennek házigazdája KIMI. A srácok aztán élőben is találkozhatnak vele: a KIMI-t életre keltő Bese Sándort mint gyerekcentrikus és türelmes statisztát egy másik gyerekportál, az egyszervolt.hu munkatársai ajánlották a tárcának (ők közreműködtek ugyanis az említett weblap elkészítésében). A férfi játszott mellékszerepet a Tűzvonalban című akciósorozatban, korábban feltűnt a Werckmeister harmóniák és A másik ember iránti féltés diadala című, egyaránt 2000-ben született moziban is.

– Ez az első kabalamunkám, a gyerekekkel kell mókázni, kedvet csinálni nekik a játékokhoz – mondta Bese, aki elárulta: nem mozog könnyen a bábuval. – Merev a jelmez, és a feje is legalább négy-öt kilogramm – így a statiszta, akinek „civil foglalkozása" is van, de hogy mi, azt nem árulta el.

Az igazságügyi tárca egyébként a minisztériumok között a második legnagyobb összeget költheti idén reklámra, kampányra. A kormányhonlapon közzétett szerződésekből kiderült: csaknem egymilliárd forintja van erre.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése