2013. október 9., szerda

Kuruc.info: Táblaháború Vukováron - a várost leromboló rácok kedvéért hurcolnak meg hazafias rendőröket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Táblaháború Vukováron - a várost leromboló rácok kedvéért hurcolnak meg hazafias rendőröket
Oct 9th 2013, 09:39

Felfüggesztettek állásából hat vukovári rendőrt, és egyikük ellen bűnvádi eljárást indítottak a hatóságok a kelet-horvátországi város kétnyelvű tábláinak eltávolításával összefüggésben - jelentette a horvát sajtó szerdán, a vukovári-szerémségi megyei rendőrég közlésére hivatkozva.


A beszámolók szerint kedd éjjel felforrósodott a helyzet Vukováron, miután a rendőrség a hat felfüggesztett rendőr egyikét kihallgatásra bekísérte a kapitányságra. Az épület előtt összegyűlt tömeg lezárta a környékbeli utcákat, követelve a rendőr elengedését. A 25 éves férfit kihallgatták és éjfél körül elengedték, a tüntetők pedig éljenzéssel köszöntötték őt. A horvát sajtó felhívja a figyelmet arra, hogy a rendőr apja elesett az 1991-95-ös horvátországi háborúban.


Táblabontás - náluk még van ellenállás, ott csak most kezdődik az agymosás

Hétfőn a vukovári munkaügyi központról, a nyugdíjbiztosítóról és egy állami felügyeleti szerv épületéről tűntek el latin és cirill betűs táblák, majd keddre virradóra egy szociális intézményről szedték le a kétnyelvű feliratot. A hatósági vizsgálat során kiderült, hogy hat olyan rendőr érintett az ügyben, akiknek éppen a kétnyelvű táblák őrzése lett volna a feladata. Egyikük társainak elmondta, hogy ő vette le szolgálati ideje alatt a szociális intézményen lévő táblát. Három kétnyelvű felirat még nem került elő.


Horvátországban az alkotmány előírja, hogy kétnyelvű táblákat kell elhelyezni a középületeken azokon a településeken, ahol a lakosság több mint harmada egy másik nemzetiségi csoporthoz tartozik. Vukováron a lakosság több mint harmada szerb nemzetiségű. A horvát lakosság viszont ellenzi a szerb feliratokat, mert a délszláv háborúban, 1991-ben a szerb csapatok teljesen lerombolták Vukovárt. Augusztusban napokig több százan tiltakoztak Vukováron a cirill betűs szerb feliratok miatt.


(MTI korrigálva)

Korábban írtuk:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése