2016. december 20., kedd

Nők 40 Férfiak 40 választások utáni magas lóról már egyik se lesz?! Férfiak nyugdíjazása – A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait? Ahelyett hogy a férfiak is élhetnének ezzel a lehetőséggel, a nők részére is megszűnik?

Á nem, még nem most lesz vége ennek a szociális vívmánynak. Majd a választások után, addig hadd kampányoljon ez a réteg is a fidesznek, ami maga alatt vágja a fát?!



A legtöbb lelkes fideszes önkéntes kampányoló "cöfös" nem is haszonélvezője ennek a rezsimnek, a kényszerből kampányolók meg az önkormányzati dolgozók és közalkalmazottak, kirúgás terhe mellett. Észak - koreai módra.



Mivel az érintett nyugdíjközeli korban a többség házas, Emberek 40 kéne az egyenlőség és családcentrikusság nevében, hadd legyenek együtt, a veszélyes fizikai, kiemelten stresszes, nagy felelősséggel járó, különféle módokon egészségkárosító munkakörökben annyi sok férfi dolgozik, valami miatt rövidebb ideig is élnek. Papok és szerzetesek közt nem ritka a hosszú élet, pedig szintén férfiak, szóval nem a gének tehetnek róla. :3



Veszélyességi pótlék ha valakinek eszébe jutna, hát szintén megszűnt, a liberális "újmunka" törvénykönyv legalábbis nem ismeri a fogalmát.



A fideszes és ballib káderek meg a médiafeministák társadalomra veszélyes munkakörben tevékenykednek, van is eredménye : nyugdíjasoknak létbizonytalanság, fiatalabbaknak is és mellé még az általános bizalmatlanság, szingliség és gyerektelenség.



http://www.sokkaljobb.hu/content/megszűnhet-a-nők-40-nyugdíjba-vonulási-lehetőség



Megszűnhet a Nők 40 nyugdíjba vonulási lehetőség?



Erről írt a napokban a napi.hu.: Az egyik végletből a másikba esett az Orbán-kormány a nyugdíjrendszer átalakításával, mivel 2012-ben eldobta korábbi bőkezű és rugalmas nyugdíjba vonulási szabályokat és felváltotta a jelenlegi rugalmatlan korhatárrendszerrel, amelyre ráültette a Nők 40 programot. A női korkedvezményes nyugdíj a korhatár emelésével szétfeszíti a nyugdíjrendszert, a kedvezmény igazságtalan, diszkriminatív és fenntarthatatlan – ezért annak megszüntetést javasolják a Közgazdasági Szemlében most megjelent tanulmány szerzői.



A bevezetés előtt nem mérték fel, hogy mennyi nőt érint a lehetőség? Ahelyett, hogy a férfiak is élhetnének ezzel a lehetőséggel, a nők részére is megszűnik?



Rétvári Bence államtitkár megállapította azt, amit mindenki tud: a férfiak rövidebb időt töltenek nyugdíjban (rövidebb az átlagéletkoruk), mint a nők.



Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, miszerint a jövő évi nyugdíjemelés mértéke a miniszterelnöki ígéretnek megfelelően 1,6 százalék lesz.



A jövő évi költségvetésben még 0,9 százalék emelés szerepel, de állítólag nem kell emiatt módosítani a költségvetést.



Békéscsaba, 2016. december 16.



http://www.ferfihang.hu/2015/02/28/ferfiak-nyugdijazasa-a-jobbik-es-a-nepi-front-igen-de-a-politkai-kozep-nem-ismeri-a-ferfiak-jogait/



Férfiak nyugdíjazása – A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait?



A politikai paletta jobboldalán helyet foglaló Jobbik már a hónap közepén bejelentette, aláírásgyűjtésbe kezd azért, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek negyven év munkaviszony után. Sneider Tamás, a párt alelnöke sajtótájékoztatóján bírálta, hogy megszűntek a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségei. A Jobbik célkitűzéseként fogalmazta meg, hogy 40 év után a férfiak is nyugdíjba mehessenek. Érvelésében felhívta rá a figyelmet, hogy a férfiak évekkel rövidebb ideig élnek, mint a nők és lehetőséget kell nekik adni a nyugdíjas évekre. Rába Kálmán, a párt Vas megyei alelnöke egy sajtótájékoztatón szomorú statisztikai tényként említette, hogy a férfiak 40 százaléka nem éri meg nyugdíjazását.



Két nappal ezelőtt a politikai paletta baloldalán helyet foglaló Népi Front szintén egyértelműen állást foglalt a férfiak érdekében egy közleményében. Elsődleges érvük Magyarország Alaptörvényének XV. cikk, (3) pontja, amely kimondja, hogy "A nők és a férfiak egyenjogúak". Szót emelnek az ellen a méltánytalanság ellen, hogy miközben a férfiak átlagéletkora alacsonyabb, mint a nőké, mégis a nők korábban mehetnek nyugdíjba. Felhívják a figyelmet arra, hogy az uralkodó állapot súlyosan diszkriminatív. 2012-es statisztikai adatokat idézve rámutatnak, hogy a születéskor várható élettartam a nők esetében 78,7 év, addig a férfiak esetében 71,6 év, amit kifejezetten aggasztónak neveznek. A Népi Frontnak az a véleménye, hogy a problémát sürgősen meg kell oldani az egyenlő bánásmód és a humanizmus minimumát betartva. Baloldali, hazafias pártként határozottan és egyértelműen követelik a sürgős megoldást.



Vegyük észre, hogy tulajdonképpen semmi különös nincs abban, hogy a politikai paletta két szélén álló szereplők teljes mértékben egyet tudnak érteni ebben a kérdésben. Sokkal inkább abszurditás, hogy a politikai közép számára külön figyelemfelhívás sem elegendő ahhoz, hogy felismerjék, a férfiaknak is vannak alapvető jogaik, és a férfiak szociális, egészségügyi problémái éppen annyira fontosak, mint a nők érdekei.



A probléma kapcsán már a szakszervezetek is aktivizálódtak: a közlekedési, egészségügyi, és szociális szakszervezetek képviselői egyeztetéseket folytattak, amelyek során olyan szakszervezeti vezető is akadt, aki akár Strasbourghoz is fordulna ebben a kérdésben. A legfrissebb hírek szerint a Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez egy pártokhoz eljuttatandó felhívás formájában a súlyosan diszkriminatív helyzet megoldása érdekében. Kíváncsian várjuk, hogy a férfiak elemi jogait megsértő gyakorlatok felszámolása érdekében sikerül-e legalább egyetlen apró lépést tennie az országnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése