2016. december 21., szerda

"A magyar kormány mindettől az ukrán vendégmunkások beözönlését reméli, amivel feltölthetik az egyre erősödő magyar elvándorlás nyomán kialakult hiányszakmákat. Jellemző az egyoldalú támogatásra, hogy amikor november végén Orbán Viktor személyesen fogadta ukrán kollégáját, Vlodomir Hrojszman miniszterelnököt, egy árva szóval nem tértek ki a kárpátaljai magyarság problémáira, igényeire." Orbán EU-s nyomásra áldozza fel a magyar érdekeket!

Olcsó és munkajogilag kiszolgáltatott munkaerő országa, ahol a fideszes vagy liberális politikusok egyike se adta a saját kölykét szakmunkásnak, ám az oktatás + felsőoktatás leépítésével rosszul fizető fizikai munkákra akarják terelni a magyar fiatalokat. Kasztrendszert hoznának létre! Azzal se törődve, hogy elavuló szakmákat erőltetnek. A fidesznyik reklámszlogen írók biztos jól keresnek "jó szakma, biztos jövő" ezzel szemben a valóság : betanított segédmunka minimálbérért, ahol "százan vannak a helyedre".

És akkor a kétszínű kormánynak ez nem elég, még hozzunk be melósokat, nem keveset elég sokat.

Kiknek teljesít Magyarország jobban? Akik elveszik a munkánk eredményét tőlünk, azoknak.

Akinek szerencséje van az örüljön neki és ne dicsérje a fideszt mert nincs miért, egy széteső elszegényedő társadalomban gazdagnak lenni se jó. Alapvető közszolgáltatások, közbiztonság, oktatás és egészségügy, és még sok más élhetőségi társadalmi vívmány mennek a levesbe.

Az eu meg multi nyomásra adja fel a helyi közösségek érdekeit. Orbán egy álnemzeti bohóc szónok csupán.

Ukrajna eu tag és nato tag lesz, és ezt a fidesz fogja követelni is, az atlantista cionista neoliberális világrendetlenség utolsó csatlósaként. Miféle nemzeti érdekek, értelmes geopolitika, netán többpólusú világrendre törekvés hogy nagyobb mozgástér lehessen hazánk érdekérvényesítésére? Nem, a liberális nyugatot szolgálja ki feltétlen a fidesz továbbra is, azokat akik mindig is elnyomták a Közép és Kelet - európai nemzeti és szociális törekvéseket - a legszélső liberálisokat támogatják most is sorosék és a norvég alaposok.

Feltétel nélkül nato és eu bővítés párti a kormány, "szabadságharc és rezsiharc brüsszel ellen" ócska hazug gecigány, az e-on-t és több más közmű szolgáltatót vidáman hagyja visszaélni, fogyasztókat megkárosítani, ezek mennek : http://homar.blog.hu/tags/eon

Orbán EU-s nyomásra áldozza fel a magyar érdekeket

2016-12-21 09:16

A Jobbik szerint a magyar kormány önsorsrontó megalkuvásának újabb állomása Ukrajna uniós integrációjának feltétel nélküli támogatása. A nemzeti ellenzék az ukrán munkavállalók helyett az itt élő vagy gazdasági okok miatt kivándorolt magyarok hazatérését támogatná.

http://alfahir.hu/brusszelben_ismet_szetteptek_a_nemzeti_szuverenitasrol_szott_almainkat

Amint arról az Alfahír is beszámolt: a múlt heti EU-csúcson született döntés értelmében a holland népszavazás eredményét figyelmen kívül hagyva mégis megszavazhatják az Európai Unió és Ukrajna közötti szabadkereskedelmi egyezményt. A megállapodásnak hazánk mezőgazdasága lehet az egyik nagy kárvallottja, hiszen ennek következményeként vámmentesen érkezhetne az EU területére az ukrán gabona.

A magyar kormány mindettől az ukrán vendégmunkások beözönlését reméli, amivel feltölthetik az egyre erősödő magyar elvándorlás nyomán kialakult hiányszakmákat. Jellemző az egyoldalú támogatásra, hogy amikor november végén Orbán Viktor személyesen fogadta ukrán kollégáját, Vlodomir Hrojszman miniszterelnököt, egy árva szóval nem tértek ki a kárpátaljai magyarság problémáira, igényeire.

Sokadik arculcsapás

A találkozó után a Jobbik közleményben jelezte

http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/magyarorszag-tamogatja-ukrajna-eu-tagsagat

http://alfahir.hu/magyarorszag_kormanya_megint_lemondott_a_karpataljai_magyarokrol

- hogy amíg Ukrajna továbbra is elnyomja a területén élő nemzetiségeket, köztük a kárpátaljai magyarokat, addig Magyarország ezt a támogatást nem adhatja meg egy ismételt és sokadik egyoldalú gesztus keretében.

Szávay István, a közleményt kiadó jobbikos országgyűlési képviselő az Alfahírnek a mostani eset kapcsán úgy fogalmazott, az újabb ékes példája annak, hogy a magyar kormány uniós nyomásra egyszerre képes feláldozni az anyaországi és külhoni magyar érdekeket. Szávay emlékeztetett, hogy mivel a kárpátaljai magyaroknak a vízumigénylés egy Ukrajnával való külön megállapodás értelmében várhatóan egyébként is ingyenes lesz, ez nem nevezhető érdemi előrelépésnek, legalábbis biztosan nem olyan súlyúnak, amiért érdemes lemondani a kárpátaljai magyarság önrendelkezésének jogáról.

A Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke szerint Ukrajna európai integrációjának feltétel nélküli támogatása hasonló arculcsapása a külhoni magyarságnak, mint a Romániával szemben tanúsított, és a jelek szerint Szerbiával is megismételni tervezett önsorsrontó megalkuvás.

http://alfahir.hu/mar_az_uniot_is_jobban_aggasztja_a_hataron_tuli_magyarsag_mint_a_kormanyt

„Itt nem csak arról van szó, hogy nem kérjük számon az ukrán állam kisebbségeknek tett eddigi vállalásait, már az újabb magyarellenes lépésekhez is csendben asszisztálunk, sőt, feltétel nélkül támogatásunkkal szentesítjük is azokat"

– utalt a képviselő a kisebbségi nyelvhasználat újabb korlátozására.

http://alfahir.hu/a_karpataljai_magyar_partok_udvozlik_az_ukran_magyar_miniszterelnoki_talalkozot

Tervezett betelepítés magyar adóforintokból

„A kormánynak az ukrán munkavállalók Magyarországra csábítása helyett olyan gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely nem üldöz el évente több tízezer tapasztalt szakmunkást és pályakezdő fiatalt, akkor nem kéne mesterségesen hiányszakmákat feltölteni"

– reagált az Alfahír megkeresésére Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke.

http://alfahir.hu/az_ukran_vendegmunkasok_nem_segithetnek_hazank_remenytelen_helyzeten

Bencsik hangsúlyozta, hogy az idén ősszel elfogadott jogszabályi módosítások nem a kárpátaljai magyarság segítését célozzák, hiszen a kormány saját maga ismerte el, hogy cseh és lengyel mintára az államnyelvet sem beszélő kelet-európai munkavállalók, elsősorban ukránok invitálása a cél.

http://alfahir.hu/ismet_kiborult_a_miniszter_megnyitjuk_a_deli_hatarunkat

„Ez nem más, mint gazdasági bevándorlók magyar adófizetői pénzekből történő tervezett betelepítése, az elhíresült 'Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek!' politika jegyében"

– tette hozzá az alelnök.

Bencsik János szerint elképesztő, hogy miközben egy Nyugat-Európában dolgozó magyarnak mindenféle mondvacsinált okokkal nehezítik a családi otthonteremtési támogatás (csok) felvételét, a kormány mindezt gond nélkül lehetővé teszi azoknak, akiknek semmi közük Magyarországhoz. Az eljövendő Jobbik-kormány ehelyett az itt élő és az innen gazdasági okok miatt kivándorolni kényszerült magyarok hazatérését fogja támogatni – tette hozzá.

http://index.hu/belfold/2016/06/17/jol_megszivatta_az_angliai_magyarokat_a_csokkal_az_allam/

Mint ismert, Vona Gábor múlt pénteken jelentette be, hogy a Jobbik európai népszavazást kezdeményez az európai bérszínvonal kiegyenlítése érdekében.

http://alfahir.hu/ha_lazadas_hat_legyen_lazadas_a_jobbik_europai_polgari_kezdemenyezest_indit_a_berunioert

alfahir.hu - jobbik.hu

https://jobbik.hu/hireink/orban-eu-s-nyomasra-aldozza-fel-magyar-erdekeket

https://jobbik.hu/hireink/rovatok/orszagos-hirek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése