2016. december 20., kedd

A nemzeti vagyon megvédése érdekében szükséges a korrupciós bűncselekmények tényállásának felülvizsgálata - A Jobbik törvényalkotást kezdeményez A "89-es" pártok közös mutyivilága véget érne ezzel. Aki nem szavazza meg hazaáruló, aki tárgysorba se veszi kétszeresen is az. Mert a fidesznek a lopás a fontos. Egyébként a ballibeknek is, igen. Közös az érdekük. ;)

A "89-es" pártok közös mutyivilága véget érne ezzel. Aki nem szavazza meg hazaáruló, aki tárgysorba se veszi kétszeresen is az. Mert a fidesznek a lopás a fontos. Egyébként a ballibeknek is, igen. Közös az érdekük. ;)

Staudt Gábor sajtótájékoztatója (2016.12.20.)

https://www.youtube.com/watch?v=7OnXwnJenng

A nemzeti vagyon megvédése érdekében szükséges a korrupciós bűncselekmények tényállásának felülvizsgálata - A Jobbik törvényalkotást kezdeményez

Teljes gõzzel a korrupció ellen - ez lesz a Jobbik csodafegyvere

A Jobbik határozati javaslatot nyújt be az Országgyûlésnek, amelyben a korrupciós bûncselekmények büntetõjogi felülvizsgálatát kéri. Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezetõ-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, vannak olyan tényállások a büntetõ törvénykönyvben, amelyek noha szépen hangzanak, de az elkövetõket az alapján nehéz elkapni.

Ilyen például a hûtlen kezelés, hanyag kezelés, amely szerinte nincs jól megfogalmazva, az ilyen ügyek gyakran már az ügyészség elõtt elbuknak.

A jobbikos politikus kifejtette, hogy másfél év alatt a Kormányzati Ellenõrzési Hivatal 66 kezdeményezésében utasították el a nyomozást vagy nem emeltek vádat, s ennek csaknem fele hûtlen kezelés, 48 milliárd forint értékben. Vagy politikai okból akadnak el ezek az ügyek, vagy a törvények alapján nem lehet bíróság elé vinni - értékelt Staudt Gábor, aki szerint a legfõbb ügyész egyik válasza is alátámasztotta, hogy nehéz eljárni.

Az egyik fõ problémaként hivatkozott arra, hogy nem elég a vagyonkezelõi kötelezettség megszegésének bizonyítása, a szándékos károkozást is bizonyítani kell. A Jobbik szerint a sarokpont ott van, hogy a közpénzek eltûntek-e, és aki ezért vezetõként felelt, annak lehetett-e ráhatása - hangoztatta, hozzátéve, meg kell gátolni, hogy állami cégvezetõk óvodásként viselkedjenek és úgy tegyenek, mintha nem tudnák, mit írnak alá.

Amíg néhány ember nem indul el a börtöncella felé, addig az ígéretek pusztába kiáltott szavak lesznek - fogalmazott.

http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=100013

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése