2016. december 2., péntek

"Nem én vagyok a csúnya Hókuszpók, aki megpörköl három csepp hollóvért, négy szál macskaszőrt, varázsformulákat mormol, és a végén el lesz véve a lélek." ^_^ Vona: ma már "modern konzervatív párt" a Jobbik A Jobbik jövőjéről, kormányzóképességéről és terveiről beszélt a Heti Válasznak adott interjújában Vona Gábor. A Jobbik elnöke konkrétumokat nem árult el az általa elképzelt Jobbik-kormányról, például az árnyékkormánya névsorát nem árulta el. Ugyanakkor beszélt arról, hogy mi fér bele a Jobbik politikájába, és szerinte miben fejlődött a párt az elmúlt években. Néhány fontosabb állítás: A néppártosodás szerinte sikeres, sok új ember érkezett a Jobbikba. "Van olyan munkatársam, aki azt mondja, ha három évvel ezelőtt került volna hatalomra a Jobbik, elköltözött volna Magyarországról." A performanszairól - például politikusi és izraeli szalmabábuk felakasztásáról - ismert érpataki polgármeste

"Nem én vagyok a csúnya Hókuszpók, aki megpörköl három csepp hollóvért, négy szál macskaszőrt, varázsformulákat mormol, és a végén el lesz véve a lélek." ^_^

Vona: ma már "modern konzervatív párt" a Jobbik

A Jobbik jövőjéről, kormányzóképességéről és terveiről beszélt a Heti Válasznak adott interjújában Vona Gábor.

A Jobbik elnöke konkrétumokat nem árult el az általa elképzelt Jobbik-kormányról, például az árnyékkormánya névsorát nem árulta el. Ugyanakkor beszélt arról, hogy mi fér bele a Jobbik politikájába, és szerinte miben fejlődött a párt az elmúlt években.

Néhány fontosabb állítás:

A néppártosodás szerinte sikeres, sok új ember érkezett a Jobbikba. "Van olyan munkatársam, aki azt mondja, ha három évvel ezelőtt került volna hatalomra a Jobbik, elköltözött volna Magyarországról."

A performanszairól - például politikusi és izraeli szalmabábuk felakasztásáról - ismert érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán nem tagja a Jobbiknak, "valószínűleg nem véletlenül", a programjával van együttműködés. 2017 elején értékelik a programot.

Az ásotthalmi muszlim- és buziellenes rendeletről, amelyet alelnöke, Toroczkai László hirdetett meg, Vonával senki nem egyeztette. "Nem tudtam róla, nem is képezi a Jobbik programját." Vona azt ígérte, a "velünk élő vallási kisebbségeknek biztosítani fogjuk a szabad vallásgyakorlás feltételeit".

A Jobbik keleti kapcsolatai jók, nyugati nyitást kell végrehajtani még. Vona szerint Magyarországnak a német-orosz-török háromszögben kell jónak lennie. A német kapcsolatokat a Jobbiknak a nulláról kellett kezdenie, de Vona szerint "Németország is változik, mi is; amikor kell, minden a helyére kerül".

Ami az orosz kapcsolatokat illeti: Szaniszló Adriennt már nem alkalmazza a párt tanácsadóként, Kovács Béla "kémügye" pedig nem a Jobbik ügye. Vona szerint ha Kovács kém, akkor ő a legnagyobb áldozat. Vona azt mondta, a párt vállalja a vitát Oroszországgal, ha kell, például a paksi szerződések nyilvánosságát sürgeti a párt. De "a medve nem játék".

Vona kapott egy kérdést arról, hogy radikálisnak tartja-e a Jobbikot, amelyről Vona azt mondta korábban, hogy "elvette a lelkét". Vona úgy jellemezte pártját: "modern konzervatív párt".

Szerinte törvényszerű, hogy egy politikai formáció megváltozik, amikor kamaszkorból felnőttkorba lép. Ő csak felgyorsította a folyamatot.

"Nem én vagyok a csúnya Hókuszpók, aki megpörköl három csepp hollóvért, négy szál macskaszőrt, varázsformulákat mormol, és a végén el lesz véve a lélek."

Vona kijelentette, vállalja a felelősséget minden lépéséért, így a "szerves folyamat felgyorsításáért is".

https://kuruc.info/r/8/166729/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése