2016. november 21., hétfő

"Alárendelt helyzetben tartaná Európát a NATO főtitkára" Európai Unió saját hadsereget hozna létre, ez az európai védelmi ipar felpörgetésével járna; Európa saját fegyvereit vásárolná, nem az amerikai cégek termékeit venné meg. Az európai hadsereg létrehozása az amerikai katonai jelenlét szükségességét is megkérdőjelezné Európában; miért állomásozzanak itt amerikai fegyveresek, ha Európa önerőből megvédi magát, és az USA területén nem állomásozhat ugyanennyi európai fegyveres erő? Ameddig utóbbi feltétel nem teljesül (egyenlő arányú európai katonai jelenlét az USA területén), addig a NATO Európa alárendelt helyzetben tartását szolgálja, és Stoltenberg láthatóan ezt az állapotot akarja fenntartani.

"Alárendelt helyzetben tartaná Európát a NATO főtitkára"

Az alternatív világrendi pólusok, például oroszok és kínaiak elleni uszulás a gerinctelen, tetteiben neoliberális és cionista fidesz miatt nálunk fog utoljára alábbhagyni?! Nato hozsannázás rendszeresen fordul elő fideszéktől... Utolsó csicskákká teszik az országot, még csak nem is csatlóssá - az kap is valamit. Ellenben a magyarok nem részesedhettek az iraki és afganisztáni újjáépítésekből, és egyéb megrendelésekből. Katonáink haltak meg ott, viszont. És pénzbe is került, nem kevésbe. Nem szolgált honvédelmi célokat sem. A felelőtlen és nemzetvesztő atlantista háborús hiszti miatt esetlegesen előálló új Don kanyarhoz menjenek egyedül a politikákól élő, torna alól felmentett fideszdsz káder nyomik, és az e kérdésben velük egyetértő ballibek + persze a ruszofób liberális médiások.

Technológiai fejlesztésektől kezdve mindent a hadiipar húzhatna maga után, ha lenne Európának saját. Messze nem csak háborúra hasznos a haditechnika... ÉS főleg nem Oroszországgal kell kakaskodni, buta atlantista cionista módra, és ez esetben a mi bőrünkre. Pont úgy lesz béke és az a jobb választás, ha eurázsiai gazdasági, katonai, és pénzügyi szövetség alakul ki a NATO helyén, lépésről lépésre akár. Közös érdekek és értékek + geopolitikai realitás! Hidegháború az komoly gazdasági kárral jár. A soviniszta nacionalizmust, pl.ukrajnai militáns sovéneket a háttérhatalom támogatja, a szélsőséges iszlamista "mérsékelt ellenzéki" szíriai lázadókat is. Aztán ha más térségeket kell destabilizálni, akkor az ottani hasonlóakat tápolják fel bankárék - nem mind szélsőjobb ami fénylik!

A hadsereg hasznos lehet a közismert nemkívánatos ősbarbár - migráció megfékezésére + ahonnan azok jönnek ott meg a rendteremtésre. A hadi technika maga is, mi van ha pont a Föld felé tart egy kisbolygó...

A bergek, bergerek jó eséllyel nem németek, hanem zs. Stolten az berg. Az magyarul hegyi is lehet. Rightpedia rulez, amúgy. ;)

"Alárendelt helyzetben tartaná Európát a NATO főtitkára"

Mindenféleképpen alárendelt helyzetben akarná tartani Európát Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára. Donald Trump megválasztásával megváltozhatnának az erőviszonyok a NATO-n belül, ám Stoltenberg az "amerikai vezető szerep" fenntartását szorgalmazza.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke márciusban azt mondta, a NATO egy elavult katonai gépezet, és nem érti, miért az USA fizeti be a katonai szövetség költségvetésének nagy részét. Az Amerikai Egyesült Államok vezető szerepet tölt be az észak-atlanti szövetségben, mert költségvetésének több mint 70%-át adja. Annak ellenére, hogy a NATO legtöbb tagja európai ország, az európai országok csak a katonai költségvetés kevesebb mint harmadát fedezik.

Miközben az amerikai hadsereg jelen van a NATO összes országában, más tagállamok fegyveres erőit nem bízzák meg az Egyesült Államok területének védelmével.

Ez egy torz, aszimmetrikus helyzet, ami Trump megválasztását követően megváltozhatna; ám kiderült, hogy a NATO főtitkára kívánatosnak tartja az amerikai "vezető helyzet" fenntartását.

Jens Stoltenberg azt mondta, Európa több pénzt kell fordítson a védelmi kiadásokra és biztonságra, – de eközben élesen ellenzi, hogy az európai országok saját hadsereget hozzanak létre, ami független hadmozdulatokat folytathatna, az USA bevonása nélkül. Stoltenberg november 18-án Brüsszelben, az Egyesült Államok Német Marshall Alapja által szervezett rendezvényen felszólalva kifejtette, hogy szerinte az Európai Unió a NATO keretein belül kellene többet költsön a védelemre és biztonságra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az európai országok – amellett, hogy engedélyezik az állandó amerikai katonai jelenlétet – több fegyvert kell vegyenek az USA fegyvergyártó cégeitől.

Stoltenberg felszólalásából egyértelműen látható volt, hogy a NATO főtitkára nem egy a szövetség egészének érdekeit szem előtt tartó vezető, ehelyett az USA nemzetbiztonsági érdekérvényesítésének akadálytalan fenntartására törekszik. Stoltenberg minden, az európai biztonságpolitikával kapcsolatos véleményének gerincét két tényező alkotja; fenntartani az amerikai katonai jelenlétet Európában, és megtartani az európai országokat az amerikai fegyvergyártó cégek felvásárló-piacaként.

Amennyiben az Európai Unió saját hadsereget hoz létre, ez az európai védelmi ipar felpörgetésével járna; Európa saját fegyvereit vásárolná, nem az amerikai cégek termékeit venné meg. Az európai hadsereg létrehozása az amerikai katonai jelenlét szükségességét is megkérdőjelezné Európában; miért állomásozzanak itt amerikai fegyveresek, ha Európa önerőből megvédi magát, és az USA területén nem állomásozhat ugyanennyi európai fegyveres erő? Ameddig utóbbi feltétel nem teljesül (egyenlő arányú európai katonai jelenlét az USA területén), addig a NATO Európa alárendelt helyzetben tartását szolgálja, és Stoltenberg láthatóan ezt az állapotot akarja fenntartani.

http://www.hidfo.ru/2016/11/alarendelt-helyzetben-tartana-europat-a-nato-fotitkara/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése