2013. december 2., hétfő

[Lapszemle] Budapest 2013. november 26. 2006 sötét titkai: miért hagyták ott a zsaruk az ostromlott székházat? - Holocaust: David Cole interjú Auschwitz-ban - Hiába nyomultok... - Brüsszelben vizsgálják az ezermilliárdos adócsalást - Hogyan lehet vége a rémálomnak? Ki menti meg a becsületes magyar családokat? - Orbán, Balog! Meddig tûritek még? Nõkre és gyerekekre vadásznak a dunaújvárosi bûnözõk - Az oláh tolvaj pofátlansága: magyar konferencián hazudták románnak a nálunk vásárolt mangalicát, õshonossá minõsítenék - GÉNMÓDOSÍTOTT életveszélyes kukorica (GMO)? (visszavonták) - Összeomlást jósol a Nobel-díjas közgazdász

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Székelyföld nem Románia!
Sepsiszentgyörgy, 2013. december 1.


Videó: http://www.youtube.com/watch?v=bxPxOPC6utQ



Fénylánc Magyarországért

FÉNYLÁNC 2013. december 21.

Saját FÉNYEMMEL csatlakozom a FÉNYLÁNCHOZ

"Kedves Szervezők!

Nem tudom, hogy köszönjem meg, hogy a Jóisten a Földre küldte Önöket! Nem hittem volna, hogy lelki megnyugvással tudok az elkövetkezendő időszak elé nézni. Aggódtam a gyermekeimért, unokáimért, rokonaimért és az egész emberiségért a sötétség miatt. Az önök lelki és szellemi fénye világos utat mutat nemcsak a 3 napos sötétségben, de azután is. A Jóisten áldása legyen önökön, családjukkal együtt és mindnyájunkon, imánk találjon meghallgatásra hatalmas Világteremtő Atyánk előtt! Ezt kívánom szeretettel és köszönettel a lélekemelő, csodálatos kezdeményezésért!

F. Ilona Erzsébet"

Letöltés:
Fénylánc Magyarországért - 2012
Fénylánc Magyarországért plakát 2.

Hamvas Gábor 30/297-1352; Rákóczy-Németh Gyula 20/224-8883

Információ: fenylanc2009@googlegroups.com

Hirdesd újságokban! - Rakd fel a weboldaladra! - Küldd tovább, készülj szomszédaiddal, barátaiddal a Fény újjászületésére!
A 2012. évi fénylánc térképe: http://fenylanc.uw.hu/2013/


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Éljen a TMRSZ - Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete! www.tmrsz.hu
Budapest 2013. november 26. 2006 sötét titkai: miért hagyták ott a zsaruk az ostromlott székházat?

Nem derült ki a keddi bírósági tárgyaláson sem, hogy a rendőrség miért adta fel 2006-ban az MTV-székházát. Erről kérdezte a bíró Lapid Lajost, aki 2006-ban Gerényi Péter főkapitány közbiztonsági helyettese volt. A tárgyaláson bemutatott felvételeken az látszott, hogy a székház elfoglalása előtt a rendőrök egyszerűen kivonultak az épületből, így a tüntetők akadálytalanul jutottak be a székházba.

"Miért kellett várni éjfélig a riadóval?"- kérdezte a bíró, majd azt a választ kapta Lapid Lajostól, hogy a berendelt állománynak úgysem tudtak volna felszerelést biztosítani a tüntetők ellen, a fegyverhasználat engedélyezése pedig túl nagy kockázatot jelentett volna.

A székház előtt megsérült rendőrökről pedig azt kérdezte a bíró, hogy miért nem küldtek segítséget a bajba jutott rendőröknek. 2006 még közel van, és a forradalmunk 50. évfordulóján kiteljesedett nemzeti ellenállással kapcsolatos teljes igazságot senki sem szeretné, ha meg tudná hamisítani az utókor, hiszen már most is vannak olyan jelek, hogy egyes körök az emberek kollektív amnéziájában bíznak. 2006 őszét a szemtanú hitelességével nem hagyjuk ideológiai, politikai játszótérré tenni.

"Nem látni olyan körülményeket, amiből az következne, hogy a rendőrök életveszélyben lettek volna. Akkor miért kellett a rendőröknek elhagyniuk a tv-székházat?" -- tette fel a kérdést Kiss Károly bíró. Majd többször visszakérdezett erre, de Lapid Lajos azt mondta: nem tudja, miért hagyták a rendőrök védtelenül az MTV épületében az embereket.

"Miért kellett várni éjfélig a riadóval?"- kérdezte a bíró, majd azt a választ kapta Lapid Lajostól, hogy a berendelt állománynak úgysem tudtak volna felszerelést biztosítani a tüntetők ellen, a fegyverhasználat engedélyezése pedig túl nagy kockázatot jelentett volna. A székház előtt megsérült rendőrökről pedig azt kérdezte a bíró, hogy miért nem küldtek segítséget a bajba jutott rendőröknek.

Az egész mocskos színjáték, amely 2006 őszén zajlott, semmi másról nem szólt, mint emberek fel- és beáldozásával, a szemkilövető soha meg nem választott, és legitimációt a néptől soha nem kapott diktátor a pénz- és háttérhatalom magyarországi magyar proliszolgája, Gyurcsány Ferenc fenntarthassa, megerősíthesse hatalmát, és közpénzből, közbeszerzés nélkül milliárdokat fordíthassanak a tömegoszlató fegyvereket kínáló izraeli cégek finanszírozására.



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Holocaust - David Cole interjú Auschwitz-ban

A revizionista zsidó történész, David Cole 1992-ben interjút készített Dr. Franciszek Piperrel az auschwitzi Állami Múzeum igazgatójável "A Holo-legenda avagy az auschwitzi gázbuborék" címmel.

A Leuchter-jelentés igazolódni látszik Az auschwitzi igazgatót videoszalagra vették, amikor is beismerte, hogy az úgynevezett gázkamrák a háború után épültek. Dr. Franciszek Piper elismerte, hogy a "Krema l." , az állítólagos "emberölő gázkamra" , melyet évente több százezer turistának mutogatnak, a valóságban a háború után - valószínűleg Sztálin egyenes utasítására készült. Amit Piper mondott, gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nagy robajt előidéző Leuchter-jelentés igaz volt.



Kapcsolódó:
   Rongálás: figyelik és kiszűrik majd az antiszemita bejegyzéseket
   Orbán: Nem tűrjük az antiszemitizmust
   Egy amerikai politikus őszinte szavai: "Az antiszemitizmus elleni harcban Orbán Viktor az egyik legjobb a világon"
   A Likud testvérpártja a Fidesz
   Orbán az EU bővítése mellett érvelt
   Mégis Bóvli marad Magyarország?
   Magyarország jobban teljesít - Vagy mégsem?



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hiába nyomultok...
hétfő, december 02, 2013 radicalpuzzle

Érezve az egyre erősödő és persze teljesen jogos társadalmi nyomást, a fidesz-közeli Heti Válasz, valószínűleg a narancsos propaganda első lépéseként, a múlt hét végén megpróbált választ adni arra, hogy miért is fontos Magyarországnak, nekünk, magyaroknak az, hogy a kormányzat a meglévő és a mindenki által ismert gazdasági és társadalmi nehézségek közepette is, mintegy 5 milliárd forintot fordít egy újabb holokauszt-emlékhely kialakítására.

A Miért van szükség két holokauszt-múzeumra? című írás ekképp próbálja magyarázni a lényegében megmagyarázhatatlant:
A holokauszt és feldolgozása még ma is, hetven évvel 1944. április 16-a, a kárpátaljai zsidók első deportáló szerelvényeinek Auschwitzba indítása után is politikai viták kereszttüzében áll Magyarországon. Az egymásnak feszülő indulatok most a Józsefvárosi pályaudvaron megnyitni tervezett holokauszt-emlékhely építése, berendezése és a hetvenedik évfordulóra való megnyitása körül csapnak össze. A Józsefvárosi pályaudvaron megnyitni tervezett létesítmény hivatalos neve: A Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai oktatási központ. Ez lesz a második hasonló intézmény Budapesten, melyet a témának szentelnek. (...)

Az első, a 2004 áprilisában átadott és a Páva utcai, használaton kívüli zsinagóga átépítésével létrehozott Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény (HDKE) legfőbb célja azoknak a tényeknek, történelmi ismereteknek fényképekkel illusztrált bemutatása volt, melyeket a téma iránt érdeklődők a vonatkozó szakirodalomból jól ismernek. Az évi mintegy 16 ezer, azaz feltűnően kevés látogatót vonzó intézmény és a benne látható kiállítás "politikai korrektségéhez" kétség sem férhet. Ugyanakkor úgy érzi magát benne az ember, mintha egy kinagyított tankönyv lapjai között sétálna. A szöveg túlteng a képanyag rovására, és szinte alig van olyan kiállított tárgy, mely érzékletesen megjelentené a vészkorszakot. Kevés szerepe van a hangoknak, a zenének, a művészet tanúságtétele is hiányzik. Vagyis bár történelmileg pontos, muzeológiai szempontból elhibázott. Kitűnik belőle, hogy a rendezők céljai között nem szerepelt a történelmi traumák feloldása. Nem törekedtek arra, hogy az 194 4-ben élt többség utódai, a látogatók emberi problémaként érezzék a Soa, mint kollektív tragédia súlyát, és azonosuljanak az üldözött, halálra szánt zsidók sorsával. (...)

Ezért kell most "hiteles helyen" új holokauszt-emlékhelyet építeni, a használaton kívüli Józsefvárosi pályaudvar épületében. Azért itt, mert 1944. október végén, november folyamán, Szálasi és Eichmann megegyezése alapján innen indultak pesti zsidókkal, zömmel munkaképes nőkkel teli vagonok Németországba. Igaz, nem megsemmisítő táborokba, de olyan kényszermunka-táborokba, mint Ravensbrück vagy Bergen-Belsen. És itt zajlottak Raoul Wallenberg mentőakciói is. (...)

Furcsának tűnhet, hogy tíz éven belül két múzeumot is emelnek ugyanannak a történelmi traumának. De számításba kell venni, hogy az 1944-es, közel többszázezer áldozatot követelő tragédia feldolgozása pedig kulcskérdés a magyar társadalom számára.


Magyarul, azért kell az újabb emlékhely, mert nem működik elég jól az agymosás. A Páva utcai rettegő-központ nem eléggé hatásos, ráadásul azt a kutya nem látogatja. A jövőre elkészülő helyet pedig már jó előre be lehet vezetni a köztudatba, lehet propagálni, lehet az iskolák számára kötelezővé tenni a látogatását, meg lehet vele tölteni a lapok hasábjait és a tévécsatornák műsorait. Minden napra juthat majd egy hír, egy beszámoló az építési munkák állásáról és persze valami adalék a korabeli borzalmakról. A 2014-es holokauszt-emlékév és a nagyszabású józsefvárosi emlékhely újabb lendületet ad majd a holovallás honi terjesztéséhez és nem utolsó sorban biztos megélhetést biztosít a következő évekre a hivatásos rettegőknek.

De lehet bármekkora is a nyomulás, költhetnek akármennyi pénzt is a holokauszt-ipar termékeire, annak remélhetőleg nem lesz foganatja, mint ahogy nem volt anno a szovjet propagandanyomulásnak sem. Úgy, ahogy annak idején a szovjetek, úgy mára már a zsidók is elérték azt, hogy az emberek többsége nem hogy nem foglalkozik a magvas üzenetekkel, jelen esetben a holokauszttal, hanem egyenesen magasról tesz rá, felfordul a gyomra, ha meghallja valahol. Így aztán akár huszonnyolc múzeum is épülhet, vagy folyhat naphosszat a médiából az agitáció, attól nem lesz több az önként-látogató, attól nem lesz több rettegő. Attól csak az ellenállás nő.

Ne mosolyogj Iljics, nem tart ez örökké. Százötven év alatt se változtunk törökké - pingáltuk oda annak idején a budapesti Dózsa György úton álló Lenin-szobor talapzatára. És igazunk volt. 45 év alatt szovjetté sem változtunk és lehet bármekkora is a cionista nyomulás, nem változunk ezután sem.

Vagyunk, akik voltunk, s leszünk, akik vagyunk.
Magyarok.

Kapcsolódó:
   Antimagyarok hangja harsog


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Brüsszelben vizsgálják az ezermilliárdos adócsalást
2013. december 1. vasárnap 11:20 AN, MTI

Budapest, Brüsszel - A Fideszt nem érdekli az ezermilliárdos adócsalás, nem hajlandó vizsgálóbizottságot felállítani az ügyben, és cinikus módon a Polt Péter által vezetett ügyészségre bízná az ügy felderítését. Polt Péter hivatalának módszereit már ismerjük, a Fidesz-közeli fantomcégek ügyének eltussolása óta számos helyzetben segítette Orbán Viktort és barátait. A Demokratikus Koalíció a NAV-ügyben az Európai Unió illetékeseihez fordul, mert a magyar szervek nem tudnak független és ellenőrizhető vizsgálatot biztosítani.


Polt Péter hivatalától nem várható az ügy hiteles kivizsgálása

Varju László, a DK pártigazgatója szombaton azt mondta, a több ezermilliárdos áfacsalási ügy "az elmúlt 20 év legnagyobb botránya", amellyel foglalkozni kell. Az esetleges vizsgálatot lefolytatni jogosult szervek - így az Állami Számvevőszék, az ügyészség és a bíróság - vezetői ugyanakkor mind volt fideszes vagy Fideszhez köthető személyek, miközben a nagyobbik kormánypárt több mint egy éve tud az adócsalásokról.

A DK szerint ezért kétséges a magyarországi vizsgálatok hitelessége, így az Európai Unióhoz fordulnak: a jövő héten Olli Rehnnél, az Európai Bizottság pénzügyi biztosánál, az Európai Számvevőszéknél és az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) is az áfacsalások kivizsgálását kezdeményezik.

Horváth András, a NAV volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Kapcsolódó:
   Uniós vizsgálat jöhet NAV-ügyben
   A NAV megint feljelenti Horváth Andrást
   A Fidesz leszavazott újabb két NAV-os vizsgálatot
   Visszavág a NAV-nak Horváth András
   Orbán: Aki adót csal, börtönben a helye
   Áfacsalás miatti nyomozás egy CBA-közeli cég ellen - a jéghegy csúcsa?
   A ragadozó állam újabb zsákmánya: a Takarékszövetkezeti Bank
   Tisztességes, bátor, lelkiismeretes embereket keres Ángyán



Horváth Andrást kivezették a parlamenti sajtópáholyból
2013. 12. 02. 13:46 Origo

Nagy feltűnést keltett hétfőn a Parlamentben Horváth András volt NAV-os dolgozó, akivel délelőtt már a számvevőszéki és költségvetési bizottság is foglalkozott. Horváth a délután egy órakor kezdődő ülés elején felment a karzatra az újságíróknak fenntartott sajtópáholyba - jelentette az Origo tudósítója.


Horváth András a sajtópáholyban - Fotó: Mudra László - Origo

Nem tudott észrevétlen maradni, minden fotós őt fényképezte. Fél óra múlva megjelentek a parlamenti őrök is, akik kivezették Horváthot a sajtópáholyból.

Az Index azt írta, később az LMP szakértői páholyából is kiküldték.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hogyan lehet vége a rémálomnak? Ki menti meg a becsületes magyar családokat? - Jakab István

Amikor belegondolunk, hogy milyen lehetőségek között választhatunk jelenlegi helyzetünkben, akkor rájövünk, hogy semmi sem üdvös a régi életünkből. Hasonlóképpen érezhetjük magunkat, mint egy előző evolúciós ugrásnál a hal, akinek rászáradt már a pikkelyére a sár és csak kapkodta a levegőt, anélkül, hogy oxigénhez jutott volna.

A jelenlegi rendszer sem javítható meg foltozgatva, csiszolgatva, hanem valamilyen alapvetően új változásra van szükség. Hogy ez mi lesz, ebbe belegondolni is merész, de egy biztos, hogy lesz változás.



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Orbán, Balog! Meddig tűritek még? Nőkre és gyerekekre vadásznak a dunaújvárosi bűnözők
2013. december 02. 10:54 Hunhír.info

Elszaporodtak az erőszakos támadások. Most újabb felháborító eset látott napvilágot. A Postfactory blogon megjelent exluzív interjúból kiderül, hogy szombat este kis híján nemi erőszak áldozata lett egy 16 éves dunaújvárosi lány. A 34 éves férfi sötétedés után környékezte meg a százfokú lépcsőnél.

"Na, gyere cica! Csak egy kicsit legyél benne."

Egy kivilágítatlan területen kezdett erőszakoskodni a fiatal lánnyal. Megszorította a nyakát, és meg akarta csókolni - ezt mondta Dunaújváros Online Hírblogjának a lány, aki a rémisztő támadás ellenére is bátor maradt. Eltörte az erőszakos férfi orrát, és elfutott. A férfi követte, de ekkorra már édesanyja és barátja is a segítségére sietett. Riasztották a rendőrséget, akik pár órán belül elkapták a támadót.

Támadás a kiserdőnél

November 24-én a Béke tér és a Vasmű főkapuja közötti úton támadtak meg egy fiatal nőt - számolt be róla a DO. A hölgy Facebookon osztotta meg rémisztő élményét. Leírta, hogy azon a reggelen is biciklivel indult a munkahelyére. Sűrű köd volt, így teljesen váratlanul érte, amikor egy férfi lépett elé a bokrok közül, és majdnem berántotta az erdőbe. Se autó, se gyalogos nem közlekedett arra, szerencsére ki tudott térni támadója elől.

Riasztani kell a rendőrséget

Kiss Z. Edward rendőrségi szóvivő a DO kérdésére elmondta, hogy a támadásról senki nem tett bejelentést vagy feljelentést. A közösségi oldalakon megjelent írások pedig nem minősülnek hiteles információnak, így azok alapján nem indítható eljárás.

Erdőbe rángatott egy kisfiút

November 17-én egy 12 éves kisfiú épp hazafelé tartott, amikor egy fiatal férfi megragadta a karját, befogta a száját, és az erdő felé vonszolta. Megfenyegette, ha nem elégíti ki vágyait, megöli, a kisfiúnak azonban sikerült a szorításból kiszabadítania magát. Elfutott, és egy autóstól kért segítséget. A 29 éves pedofil elfogása után kiderült, hogy aznap szabadult a Váci Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol 6 és fél évig ült szemérem elleni erőszak miatt.


Az Orbán család 1994-ben

Kapcsolódó:
   A felzárkóztatást nem antirasszista kampányokkal érjük el

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Az oláh tolvaj pofátlansága: magyar konferencián hazudták románnak a nálunk vásárolt mangalicát - őshonossá minősítenék
2013-12-02. 14:55 Kuruc.info

Az Egyesült Államoktól Japánig sok helyütt vannak kisebb-nagyobb mangalicaállományok, de mindenütt elismerik, hogy magyar fajtáról van szó. Nem így az Erdélyt is románnak hazudó oláhok.


Egy nemrégiben Magyarországon megrendezett szakmai konferencián egy román előadó olyan sertésállományról mutatott be fotókat, amelynek egyedei feltűnően emlékeztetnek a magyar mangalicára. Igazi megrökönyödést keltett az, hogy a tulajdonos kezdeményezte ezeknek a jószágoknak az őshonos sertéssé minősítését.

Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke történetesen részt vett a rendezvényen, és azonnal rájött a csalásra. A Kossuth Rádióban elmondta, a vörös mangalicáról van szó, amelyet a román tulajdonos Magyarországról vásárolt. Hozzátette: ezzel egyébként nincs baj, hiszen a mangalica összekötő kapocs lehet a két nemzet között, mert vörös mangalicát Erdélyben tenyésztették ki az 1800-as évek második felében. Megjegyezte, Erdély akkor is vegyes lakosságú volt, és "akkor éppen" Magyarországhoz tartozott, ám az egyesület szerint nem árt, ha deklaráljuk, hogy magyar sertésről van szó. "Mindenki értsen ebből!" - fogalmazta meg.

Tóth Péter azt is elmondta, hogy bár talán ma már anekdotának tűnik, de a 2000-es évek elején volt Svájcban egy ökogazda-szervezet, amely ősi svájci, illetve helvét fajtaként jegyeztette be a fecskehasú mangalicát. Ausztriai gazdák pedig, "a közös monarchiabeli múlt kapcsán", általában osztrák őshonos állatként árusítják. "Tehát vannak azért ilyen érdekességek" - mondta az egyesületi elnök, aki úgy véli, ebben a kérdésben az Európai Unió tehetne rendet. Előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy az őshonos haszonállatokra vonatkozóan megjelenjen egy olyan EU-s szabályozás, amely tisztázza, hogy ami történelmileg kialakult egy országban, az ahhoz az országhoz tartozik.

Amíg azonban ez nincs meg, az elismert tenyésztő szervezet nem tudja felvenni a kesztyűt egy ilyen méltatlan helyzetben. Maradnak tehát az indirekt módszerek. Az egyesület elnöke szerint aktív, illetve jogi lépéseket nem kell és nem is szabad tenni. "Nem is lenne értelme, hiszen itt történelmi és kulturális kérdésekről beszélgetünk. Mi a magunk részéről pozitív motivációval élünk. tehát nem tiltakozunk meg perlünk, hanem minél több helyen jelenünk meg magyar mangalicával" - mondta Tóth Péter.

A szakmai szervezet vezetője sietett leszögezni, hogy teljes joggal vannak magyar mangalicaállományok felvidéki, kárpátaljai, erdélyi vagy éppen muravidéki tenyésztőknél. Ahhoz azonban, hogy ezeknek az állományoknak a tenyésztését szervezetté tudják tenni, valamint hogy megőrizzék azt az értéket, hogy a mangalica fajta kitenyésztése a magyarság érdeme, összehívják az első Kárpát-medencei mangalicatenyésztési fórumot.

Ezen az összejövetelen nem csak tenyésztésszervezési kérdéseket szeretnének tisztázni. Hangsúlyozta: a "határon túli" magyarság ne csak mangalicát tenyésszen, hanem nyisson magyar éttermeket, csárdákat. Ugyanazokat a családi mangalicahús-üzemeket hozza létre, amilyeneket a magyarországi mangalicatenyésztők ma már, mintegy öt éve, sikeresen működtetnek. "A legcsattanósabb válasz a "környező országoknak" az, hogy ha ott magyar éttermek nyílnak magyar mangalicatermékekkel" - nyilatkozta a Kossuth Rádió műsorában a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke.
(KR nyomán)

Kapcsolódó:
   Bevette a japán piacot a magyar mangalica - Dezső hódít a Távol-Keleten
   Ehető nemzeti kincsünk, a mangalica
   Mangalica, az őshonos román háziállat
   "Itt egy mutáns szörny, a neve birkadisznó" - szörnyülködnek külföldön

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

GÉNMÓDOSÍTOTT - életveszélyes kukorica (GMO)? (visszavonták)
Csíki Sándor - 2012. szeptember 22. www.foodandwine.hu

ÉLETVESZÉLYES GÉNMÓDOSÍTOTT kukorica?

Titokban végzett francia kísérletek eredményei szerint, a génmódosított (GM) kukorica rákot okoz! Genetikai rulett címmel éppen szeptember 18-án írtam, s a véletlenek furcsa játéka folytán, egy nappal később, szeptember 19-én a Food and Chemical Toxicology online oldalán, a francia University of Caen Biológiai Intézetének kutatói számolnak be etetési kísérletük eredményeiről. Ez az új, és minden bizonnyal milliárdos érdekeket sértő eredmény azokhoz a korábbi állatkísérletekhez csatlakozik, amelyekben a génmódosított élelmiszerek toxikus és allergén tulajdonságai már eddig is kiderülhettek.

A Food and Chemical Toxicology által publikált etetési kísérletről 19-én a Le Nouvelle Observateur, a Reuters és mások is beszámoltak. Szeptember 20-án az MTI is kiadott egy rövid hírt, nagyjából annyira hosszút, mint amikor valamely celeb mellplasztikájáról esik szó, pedig, ha ez a hír nem kelti fel a figyelmet, akkor már semmi, miközben értem én, hogy itt a krach, minek az emberek agyát további gondokkal nyomorítani.


A génmódosított kukorica illusztrációja

Szigorú titoktartás

A franciákat az elmúlt években meglehetősen sokat kritizálták, ráadásul még az EU részéről is, mert korlátozta a (Monsanto) GMO kukorica termesztését Franciaországban. Majdnem pontosan egy esztendeje már arról volt szó, hogy a franciáknak újra kell gondolniuk a GMO-tilalmat, mivel az Európai Bíróság szerint Franciaország 2008-ban nem a megfelelő jogszabályra hivatkozva tiltotta be a kukoricamoly ellenálló kukorica (MON 810) termesztését." A MON 810 egyébként egy "Bt" kukorica, ahol a 'Bt' a nyolcvanas évek biotechnológiájának felfedezettje, a Bacillus thuringiensis ke zdőbetűiből általánosan alkalmazott elnevezés a rovarölő hatású, a természetben előforduló talajlakótól származó fehérjék leírására.

Nos, mint láthatjuk, az USA és Európa közti kapcsolatoknak ezen a síkján is történnek dolgok a nagyvilágban, és ehhez akár még azt is hozzávehetjük, amit a Bill Gates Alapítvány és a Monsanto közti üzletről Bill Gates és a narancssárga rizs címmel írtam. Amúgy, 2007-ben Barack Obama megígérte, hogy a megválasztása esetén azonnal elrendeli a GM jelzés kötelezővé tételét, hogy a fogyasztók választhassanak. Ez a mai napig nem történt meg, s talán nem is annyira véletlenül, már csak azért sem, mert a Monsanto évente több millió dollárt költ a szövetségi kormányban lobbira.

A francia etetési kísérletek olyannyira kényes területet érintenek, hogy mindvégig szigorú titoktartás mellett folytak. A kutatók e-mail üzeneteit titkosították, telefonon nem beszélhettek és a kísérletnek is megtévesztő nevet adtak. Mindezt a (joggal feltételezett) szabotázs akciók megelőzése érdekében tették. Ne feledjük, milliárdos, az egész világra kiterjedő üzlet, "Nagy Buli" ez, nagyobb, mint a botrányos H1N1 vakcina biznisz. A "Nagy Buli" lényege, hogy adott génmódosított növény vetőmagjához csak egy meghatározott gyomirtószer tartozik, s ráadásul mindkettőt ugyanaz a cég, jelen esetben a Monsanto, szállítja. Ha pedig elkezdődik a terület adott gyomirtószerrel való kezelése, akkor a vevő már nem nagyon tud mást tenni, mint, hogy marad a szállítónál, növénynél és gyomirtónál. A növény és a növényvédőszer így alkot rendszert. Jó elképze lés, de egyre több bizonyíték utal rá, hogy katasztrofális eredményekkel jár.


Génmódosított növényeket termelő országok 2011-ben, a területtel és növényfajtákkal

A titkos kísérlet eredményei

A kutatók a szokásos 90 nap helyett, egy hosszúnak számító etetési kísérletben, két esztendőn át vizsgálták patkányokon az amerikai Monsanto Roundup elnevezésű gyomirtójára toleráns genetikailag módosított kukorica egészségi kockázatait. A kísérletben szereplő NK603 Roundup Ready génmódosított kukorica számos országban (USA, Kanada, Japán, Bulgária) termesztésben van és nem egy ország (Mexikó, Ausztrália, Oroszország, Korea, Tajvan, Fülöpszigetek) importálja, de mint a kísérletek is mutatják, nem veszélytelenül.

Az etetési kísérletben az egyik patkány csoport tápja Roundup gyomirtóval termesztett génmódosított kukoricát, a másik csoport tápja pedig gyomirtó nélkül termesztett génmódosított kukoricát tartalmazott, 11%-ban. A harmadik kísérleti csoport ivóvizébe az Egyesült Államokban engedélyezett (!) koncentrációjú szermaradványnak megfelelő mennyiségű (0,1 ppb) Roundupot adagoltak.

A kísérletekben a nőstény patkányok halálozási aránya valamennyi kezelt csoportban 2-3-szor nagyobb és gyorsabb lefolyású volt, mint a a normál termesztésű kukoricán és egészséges vízen tartott kontroll csoporté. Ez a különbség a génmódosított termékkel etetett három hím patkánycsoportban is hasonló volt.

Valamennyi eredmény hormon és nem függő volt és a megbetegedések is nagyon hasonlóak voltak. A nőstényeken nagy emlődaganatok fejlődtek ki, s szinte mindig sokkal gyakrabban és korábban, mint a kontroll csoportokban.


Tumorok a kezelt patkányokon

Az agyalapi mirigy nagy mértékben változott, s a génmódosított kukorica és a Roundup hatással volt a nemi hormonok egyensúlyára is. A kezelt hímekben a májkárosodás 2,5-5,5-szer, a vesekárosodás 1,3-2,3-szor volt nagyobb, mint a kontroll csoportban. A hímeken négyszer több nagyméretű, tapintható tumor jelentkezett, mint a kontroll csoportokban, s jóval korábban, 600 nappal előbb.

A gondok szaporodnak, a bizonytalanság egyre inkább bizonyosság, s már csak emiatt is helyeselhető, hogy hazánkban nem engedélyezett a génmódosított növények termesztése. Mindez még akkor is igaz lehet, ha a háttérben a gazdasági érdekek erőteljes különbözősége is jól érzékelhető, ami előrevetíti, hogy lesznek itt még egyéb kísérletek is, akár ellenkező előjellel is.

És lettek...

Két nappal a franciák színre lépése után, már meg is jelent egy cikk, s biztosan lesz is még szép számmal, mely a francia kutatók módszereit kritizálja, a statisztikai apparátust gyengének tartja és a választott patkánytörzset alkalmatlannak ítéli a kísérletre. A cikkben Martina Newell-McGloughlin növényi biotechnológust idézik, aki szerint "A cikknek csekély a tudományos hitelessége." Vajon, miért nem vagyok meglepett? Talán, mert az lenne a csoda, ha nem így lenne. Amúgy az idézett kutatónő véletlenül pont kapcsolatban áll(t) a Bill és Melinda Gates Alapítvánnyal, amely ugyancsak érintett, amit az is mutat, hogy tízmillió dollárokért vásárolt a vegyszer (Roundup) és a vegyszerhez való vetőmag előállításában egyaránt érdekelt Monsanto részvényeket. Most akkor kinek higgyünk?

Videók

A következő, német nyelvű videó címe: "Tudományos szenzáció, vagy komolytalan horrorüzenet?



Visszavonták!

Egy évvel a megjelenése után, 2013. őszén a Food and Chemical Toxicology visszavonta a tanulmányt.

A játszmának azonban ezzel nincs vége, biztosak lehetünk benne. A GMO körüli gazdasági érdekek miatt a tisztánlátás soha sem lesz egyszerű. Corinne Lapage a CRIIGEN (Committee for Research and Independent Information on Genetic Engineering, a génmódosítással kapcsolatos kutatások, és az ezzel kapcsolatos információk terjedéséről gondoskodó bizottság) tiszteletbeli elnöke, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport tagja összeférhetetlenség miatt lemondásra szólította fel Anne Glovert, az Európai Bizottság két évvel ezelőtt megválasztott, GMO-párti tudományos főtanácsadóját. Glover megválasztása előtt utoljára 1996-ban merült fel a génmódosított kukorica európai engedé lyezése.

Csíki Sándor

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Összeomlást jósol a Nobel-díjas közgazdász
2013. december 2., hétfő 14:55 Napi.hu

Megváltoztatva bő egy hónappal ezelőtti véleményét immáron az amerikai tőzsdék szárnyalását látja a legnagyobb veszélynek a közgazdasági Nobel-díj egyik idei nyertese.

Az amerikai részvényárak gyors növekedése veszedelmes tőzsdei luftballon felfújásához vezethet - mondja Robert Shiller, a 2013-as közgazdasági Nobel-díj egyik nyertese. A nyolcmillió koronával (1,25 millió dollár) járó elismerést két amerikai társával együtt nyerte el.


Egyelőre nem kongatnám meg a vészharangot, de számos országban nagyon magasak a részvényárak, míg másokban az ingatlanok drágultak gyors ütemben. Mindez rosszul végződhet - fejtegette a német Der Spiegelnek adott interjújában. A legaggasztóbbnak az amerikai értékpapírpiacok helyzetét látja, amit azzal magyaráz, hogy az USA gazdasága még mindig gyenge és sérülékeny, ezért a vállalatok értékének emelkedése nem látszik indokoltnak.

Shiller az eszközárak - az ingatlanok, az értékpapírok stb. árának - előrejelzése terén elért eredményeiért kapta a Nobel-díjat, de szerepe volt az indexkövető alapok létrejöttében is. Az átadási ceremónia után a múlt hónapban azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a Fed gazdasági ösztönözése és az erősödő piaci spekuláció buborékszerű befektetési boomhoz vezetett.

Nem értenek semmit

Akkoriban azonban még nem emelte ki az USA tőzsdéin kialakult helyzetet, azaz véleménye néhány hét alatt vált kritikusabbá ezzel értékpapír-piaci boommal kapcsolatban. Azt ugyanakkor már akkor is leszögezte, hogy a pénzügyi válság kirobbanása óta eltelt öt év megmutatta, mennyire nem értik még mindig a piaci szereplők az árak mozgását.

A közgazdász professzor továbbra is aggasztónak tartja a brazil ingatlanpiac helyzetét. Nemrégiben részt vett egy konferencián a latin-amerikai országban, amelyen világossá vált a számára, hogy a szélesedő középosztály és a pozitív gazdasági fejlemények fűtik a lakásárakat. Hasonló jelenségek figyelhetők meg Brazíliában, mint amilyenek az USA-ban lejátszódtak a 2000-es évek közepén. Ezek előzték a 2007-2008-ban kirobbant jelzálogpiaci válságot.

Buborékok mindenfelé

A világ továbbra is erősen kiszolgáltatott a könnyen kipukkadó eszközbuborékoknak - összegzi véleményét Shiller. A vészterhes előrejelzéseiről ismert Marc Faber üzletember szintén spekulációval fűtött, masszív buborékokat lát a világgazdaságban - derült ki a CNBC-nek nemrégiben adott interjújából. Ezek közé sorolja a részvények és a kötvények piacától a Bitcoin nevű alternatív valután át a mezőgazdasági földterületekig mindenütt megfigyelhető áremelkedéseket.

Ezek hátterében a felesleges likviditás, azaz a pénzbőség áll. A Fed monetáris enyhítésében továbbra havi 85 milliárd dollárt pumpál a gazdaságba, miközben hasonló lépéseket tesz a brit és a japán jegybank is - indokolta aggodalmait Faber.

Csatalakozott az előtte szólókhoz Tom Elliot, a DeVere Group befektetési társaság stratégája. Szerinte az amerikai gazdaság ma két pilléren áll. Az egyik az erőtlen gazdasági növekedés, a másik a Fed monetáris enyhítési politikája. A szakértőnek fogalma sincs arról, mi történne, ha e két oszlop közül az egyik kidőlne. Egyáltalán nem tudhatjuk, hogy az egyik támasz nélkül nem roggyanna-e meg az egész ház.

Kapcsolódó cikkek
   Jó hírek jöttek az USA-ból
   A német kormány az ukrán tüntetők mellé állt
   Nem aprózza el kínai útját Cameron
   Több magyar munkanélkülit hozhat a mai döntés?
   Volt már ilyen a helyzet, csak annak csúnya vége lett
   Itt a figyelmeztetés! - Összeomlást jósol a guru
   Összeomlás - filmkritika

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Gönczi Tamás - Piliscsillag NapcsillagIgor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori    egy lengyel újságíró szemével
Kozsdi Tamás - A Magyar Korona könyveZele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomában
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDPilinszky János - Csönd és közelség - Pilinszky János füveskönyve
Molnár V. József - ÖrökségMaderspach Viktor - Karaván a havasokban
Czakó Gábor - HitemrőlKoltay Gergely - Álmaink útján CD
Márai Sándor - Beszéljünk másról?Bogár László - Háttérképek
Susan George - Lugánói tanulmány 2.Dr. Eben Alexander - A mennyország létezik
Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.
Pataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóban
Pap Gábor - Az Atilla-kincs vallomásaPeter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán Viktort
Néző László - BűnszövetségVarga Csaba - SzóÉrtelmező SzóTörténeti SzóTár
Mindenféle orvosságoknak rend szedéseTóth Gyula - A kitalált középkoron túl
Dr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 1. kötetEdmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.
Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túlVetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtó
Grandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012Hosszú Gábor - Rovás Atlasz
Pataki János - Partium - Erdély kapujaKalemandra - Teremtészet
Jankovics Marcell - Az ember tragédiája DVDMaurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercege
Színia Bodnár Erika - A Templom kódjaKozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Obrusánszky Borbála - Szkíta-hun régmúltból székely-magyar jövendőJuhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv
Gulyás László - Küzdelem a Kárpát-medencéértAndreas Moritz - A rák nem betegség
Dr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónikaNagy Magyarország Történelmi Magazin - Nagy Magyarország történelmi folyóirat V. 3. szám
Badiny Jós Ferenc - A magyar nemzet történetének kis tükre I-II.Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése