2013. december 2., hétfő

[Égi Patróna] Égi Patróna Elõadások - Karácsonyi ajánlatok - Szilveszteri ajánlatok - Ajándékutalvány minden alkalomra - Kézi Malom az otthonában - Átadták az Arany Búzaszem Díjat - Ezoporta Ezoterikus Programajánló Magazin - SZÖSSZENETEK A RENDSZERRÕL 1.

Vonalban levők száma

Égi Patróna Előadások


2013. december 6. péntek 16.30 óra
Gondos Béla: Törökország magyar vonatkozású csodái - Törökországi élménybeszámoló

Helyszín:
Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft




2013. december 10. kedd 18 óra
Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben 3. rész

A veteményeskert gyógynövényei, Lippay János pozsonyi kertje, a fuldai kolostorkert példája. Társítások, jó szomszédok a kertben és a fazékban, rovarriasztó -és csalogató növények. Kapor, bazsalikom, büdöske, körömvirág, snidling, sarkantyúka., csombor. Hagyományos veteményes Moldvában.
Árnyékos, nyirkos élőhelyek gyógynövényei, nadálytő, menták, citromfű, lestyán . A gyógynövények szaporítása, magvetés, tőosztás, dugványozás.
Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft



2013. december 16. hétfő 18 óra
Szántai Lajos: A magyar feltámadás esélyei, a magyar halhatatlanság
Elbukva és megdicsőülve

Helyszín: Piliscsaba Klarisszaház - Művelődési Információs Központ és Könyvtár Templom tér 9.
Előadás belépő: 800.-Ft



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Karácsonyi ajánlatok




Zsófipólók, ingek, nadrágok, polárok, pulóverek, kaftánok
Egyenesen a kézművestől!


www.mag-art.hu




A Nagyvillám Étterem ajánlata

Ajándékutalvány minden alkalomra

Születésnapi ajándék? Házassági évforduló vagy nászajándék?

Ajándékozzon élményt, gasztronómiai kirándulást a Dunakanyar szívébe, Visegrádra.

Lepje meg barátait, szeretteit egy kellemes ebéddel a Nagyvillám Étteremben.
Az ajándékutalvány értékét Ön határozza meg.

Ajándékutalvány vásárlása online

Mit kell tennie, ha nincs ideje és lehetősége személyesen ellátogatni Visegrádra? Csupán küldjön részünkre egy e-mailt a következő adatokkal:
- ajándékozott, kedvezményezett neve
- ajándékutalvány értéke
- személyes szöveg, üzenet is feltüntethető az utalványon
- az Ön neve és címe számlázáshoz

Ezt követően a válaszlevélhez csatoljuk a számlát, melynek alapján át tudja utalni az ajándékutalvány ellenértékét. Az összeg beérkezését követően máris küldjük elektronikus formában az utalványt, melyet csak ki kell nyomtatnia.
Igény és rendelkezésre álló időnek megfelelően az utalványt postázzuk is.

További információkkal mindig örömmel állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:
admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kézi Malom az otthonában


Út a kézi malomkőig
"Biztos vagyok benne, hogy bár nehéz, de hálás feladatot kaptam, amikor ráeszméltem, hogy nekem malomkövet kell faragnom. Mára csak néhány hírmondója maradt e kihalt szakmának, akikkel a sors hamar összehozott, így a kezdeti sötétben tapogatózás után hamar rájöttem, mennyire sokoldalú és összetett feladat a malomkő elkészítése."

Dorogi Attila
Kőszobrász

A Malomkő hatékonysága az anyagának kiválasztásában és kialakításában rejlik

A kőnek a lehető legkevésbé szabad kopnia. Ez évtől bazalt kővel dolgozom, ami szintén vulkáni kő, a láva lehűlésének helye, illetve néhány százaléknyi anyag összetétel különbség határozza meg a névadást.

Nemcsak a mai világ egészségügyi hozzáállása miatt van erre szükség, hanem ha újra kell faragni az őrlőfelületet, nincs az országban csak két-három ember, aki tudja, hogy azt szakszerűen hogyan kell.

Éppen ezért esett a választás az ANDEZIT kőre, amely tulajdonképpen a föld felszínén lehűlt láva. ("iszonyú kemény kő!! A szerző..")
kezimalom.hu



VÁRJÁTSZÓ gyerekeknek

A várjátékok napjainkban egyre népszerűbb szabadidős programok, egyre kedveltebbé válnak. Egy várjáték keretében a szervezők hagyományőrző csoportok közreműködésével elevenítik fel egy-egy történelmi kor, általában a középkor különböző évszázadainak emlékeit. A több száz éves falak között, korhű környezetben tekinthetők meg a haditorna bemutatók, melyek általában a legnépszerűbbek a közönség, főként a gyermekek körében. A lovagi tornák, párviadalok mellett azonban egy várjáték keretében a korabeli táncok, zenék, a viselet- és fegyverbemutatók, illetve egy-egy előadott történet keretében komplex képet kaphat a közönség a megidézett korról.

Napjainkban egyre több példát találunk a magyarországi várak felújítása, karbantartása mellett az ilyen irányú hasznosítására, melyet a hagyományőrző csoportok létrejötte is segít. Amellett, hogy egy várjáték kikapcsolódást nyújt a mindennapokból, tartalmas szórakozást is ígér, segítségével megőrizhetjük és átadhatjuk történelmünk egy-egy szeletét a XXI. század embere számára, és nevelhetjük gyermekeinket a lovagi erények tiszteletére.
varjatszo.hu



Levendula Játszóház és Alkotóműhely


A Levendula Játszóház és Alkotóműhely egy 10 éve működő családi vállalkozás - széleskörű, igényes gyermekprogram kínálattal. Tevékenységünk kibővülésével állítottuk össze a Várjátszó programcsomagunkat.

Valaha egy gyermek, otthon a családban, a családot körülvevő nagyobb közösségekben az anyanyelvével együtt szívhatta magába a népi kultúrát, élhette meg annak sajátos világát.
Ez a kultúra írás, olvasás nélkül lett a sajátja. Emberré, magyarrá nevelte, összekötő kapcsot jelentett a szülőfölddel. Vajon ma ebből a kultúrából mit kap?
A Levendula Játszóház és Alkotóműhely egy tíz éve működő vállalkozás.
Kézműves játszóházunk közel száz tevékenysége mellett népi játékokat, mozgásos-ügyességi játékokat kínálunk elsősorban gyermekeknek, de természetesen felnőtteknek is tartunk foglalkozásokat.
Cégünk az ország egész területén vállalja a foglalkozások lebonyolítását a legkisebb házi ünnepségektől a céges rendezvényeken át, a többezres látogatottságú fesztiválokig. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy foglalkozásainkon elsősorban a környezetünkben található természetes anyagokat használjuk.
Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődését és hamarosan Önt is a megrendelőink népes táborában üdvözölhetjük:
A Levendula Játszóház és Alkotóműhely csapata.
levendulajatszohaz.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Szilveszteri ajánlatok

SZILVESZTER A SZÉKELYEKNÉL (Farkaslaka)



2013. dec. 29. - 2014. jan. 2. 54900 Ft/fő
Részletek: http://www.egipatrona.hu/index.php/szilveszter-a-szekelyeknel-farkaslaka

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543




Meglepetés a Nagyvillám Étteremben: Nemzeti Hírháló különasztal foglalás Szilveszterre!

Hamarosan jönnek a részletek...

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Átadták az Arany Búzaszem Díjat
2013. november 30., szombat MTI-MNO

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kulturális főtanácsadója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke kapta az idén az Arany Búzaszem Díjat, amelyet minden évben egy olyan magyarországi és egy olyan határon túli nőnek ítélnek oda, aki példaadóan áldozatot hozott a közösségért, a nemzetért.

Ezoporta Ezoterikus Programajánló Magazin
Hirdessen az Ezoportánál!



Az Ezoporta Magazin 2013. Decemberi száma
online változatban ITT


Hová menjünk? - Programajánló

Telefon: +36-70/223-8667
Email: admin@nemzetihirhalo.hu



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

SZÖSSZENETEK A RENDSZERRŐL 1.

Rendszer: szervezett rend.

Rend: kétpólusú világunk egyik pólusa. Szokták mondani: a férfi felel a biztonságért, a nő a rendért. Másképpen: a férfi princípium (azaz alapelv, tehát nem mint biológiai lény!) képviseli a teremtő erőket, a női princípium pedig a szabályozó erőket. A kettő egymást kiegészíti, s az élet a kettő egyensúlyából jön létre. Egyéni és családi szinten éppenúgy, mint makrokozmikus léptékben.

     Kozmikus méretekben Tejútrendszerünk képviseli, adja a teremtő erőket, hiszen naprendszerünk, benne Földünk, rajta minden élőlénnyel együtt egykoron spirálgalaxisunk középpontjából pörgött ki. (Egészséges kultúrák, - mi természeti népeknek hívjuk őket, - szokták is magukat a Tejút fiainak nevezni.) Ma is évente egy-két Nap születik, pörög ki eme óriás űrhajónk magjából. (NASA-adat, amerikai űrkutatás) Azonban szempillantás alatt elsöpörne bennünket ez a saját tejútrendszerünkből érkező óriási energia zuhatag és sugárözön, ha - nem lenne, ami ezt az energiazuhatagot beszabályozná, s a fölös energiát elszívná. Ez pedig nem más mint a Szűz csillagkép mögött található ún. extragalaktikus szuperhalmaz, ami gyűrűs és spirálgalaxisoknak rendkívül nagy mértékű tömörülése. Ez az egész univerzumban példátlan sűrűsödés a tudósok szerint világegyetemünk tömegének számszerűleg 1%-át jelenti. Gömbben elképzelt tér esetén ez nagyon nagy érték. Azonban e szá mértéknél sokkal fontosabb a belőle fakadó óriási vonzerő. Ez alól a mi Tejútrendszerünk sem tudja magát kivonni, - nemcsak anyagot szív el belőle, hanem galaxisunk nagy sebességgel száguld is feléje.

     Summa summárum: úgy is mondhatjuk, hogy Földünkön a teremtő erőknek a Szűz ad formát. Vagyis, - ha jól fogalmazunk, - a Napnak és egyéb sugárzásoknak köszönhetjük az energia folyamatossága által a biztonságot, az éltető erőket, - az élethez szükséges formákat, azok szabályos keretrendszerét pedig a Szűz szabályozó képességének.

     A társadalom legkisebb egységének, a családnak a szintjén hagyományosan a férfi, vagy a férfias énünk képviseli a teremtő erőket, a nő, vagy a nőies énünk pedig a szabályozó és testet adó formát, a rendet. A kettő egymást kiegészíti. Ha bármelyikükből több van vagy kevesebb, azt a kettő kényes egyensúlya sínyli meg.

     Idáig rendben volnánk, de ha ez így van, akkor az emberi társadalomban is így kell ennek lennie. Így is van. Minden társadalomnak van egy termelő és energiaszolgáltató alkotóeleme, és van egy szabályozó mechanizmusa. Ez utóbbit civilizációnkban intézményrendszernek hívjuk. Mi történik, ha itt borul az egyensúly? Energiaválság lép fel az egyik oldalról, míg a másikon az intézményrendszer, a bürokrácia a maradék energiák kifacsarásáért egyre több és több szabályt hozva, a rendszert túlszervezi, hiszen az energiák mértéktelen befogásáért indított hajsza, álszentül: "gazdasági verseny" egyre több és több energiát, értsd: egyre több ravaszul kivetett adót követel. Ez a folyamat öngerjesztő, és a rákos sejtek burjánzásához hasonló. Személytelen, mert nem
törődik az energiát adó személlyel. Ha személytelen marad, akkor nem javítható, önmagát felemésztő folyamattá válik. Miért? Mert túlszabályozó, kategóriát kategóriára halmozó és szaporító meddő tevékenysége a maga természetéből következően az analizálással, felosztással, a megosztás szaporításával rokon. Viszont világunk megosztása, "fejlettekre" és "elmaradottakra", gazdag bankárokra és kizsákmányolható rabszolgákra, - mivel e megosztás a maga logikájánál fogva önmagát szaporítja - intézményes világunk megosztásának kiteljesedéséhez, széteséséhez vezet. Érzékelésünk kizárólagos megosztása "én és ti", vagy "mi és ti", halmazokra, választottakra és kaszton kívüli rabszolgákra - a meghasonulással azonos. "Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, minden önmagával meghasonlott város vagy ház elpusztul." Másképpen fogalmazva: mivel intézményes társadalmunk és az irányító "elit" a maga materiális beállítottsága folytán zárt rendszernek tekintendő, ezért energ iája véges, és előbb vagy utóbb lecseng. Ahhoz a családhoz hasonlít majd, amelyik szétesik, mert a férfi nem tudván a dolgát, vagy nem győzvén a kapitalista versenyt, a nő számára kevés energiát visz haza, a nő pedig növekedni vágyván, nem tudván miképpen ösztönözze, - túlszabályozza.

     A megoldás: kitörés a zárt rendszerből. Merre? Fölfelé, vagy másképpen befelé. A férfinak energiát nem mások kirablásából, hanem föntről, azaz bentről, az átlelkesült szellemiek teréből kell hoznia, energiát nem csak szűk családjára, hanem ahogy József Atilla mondta, "e nagy család, az emberiség"-re is fordítania kell. A nőnek pedig a maga Szűz mentalitását, növekedési hajlamát az anyagiak és a vér szerinti család területén mindig egy kicsit vissza kell fognia és a szellemiek terén is anyává, termékennyé kell válnia. A fejlődés nem az anyagi gyarapodást jelenti. Testünk növekedése a megszabott szintet elérve megáll, s ettől kezdve fejben, vagyis szellemiekben, és lélekben növekedünk tovább. Ez az igazi fej-lődés. Minden más csak ürügy, legfeljebb csak fejlövés.

     Tehát ez a társadalmi rendszer, ha nem akar rákosan burjánzó testként elpusztulni, növekedését le kell állítania, és korlátolt tudatát a teljes emberiségre ki kell cserélnie, sőt látókörét, mi-tudatát az egész Földre, és a teljes univerzumra ki kell terjesztenie. Ahogy ezt a civilizációktól mentes kultúrák és műveltségek tették. Mi = te is, én is. Is-is. A legfőbb elvet, azaz szellemiséget, aminek hódolnunk kell, magyarul "véletlenül" nem Is-tennek hívjuk?

Pécs, 2013. nov. 15.
Grátz Antal

Grátz Antal Márianap a Szent Anna réten 2013 szeptember 12


Videó: http://www.youtube.com/watch?v=qKJW8OdXqLo



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése