2013. augusztus 20., kedd

Kuruc.info: Egyre több a pajzsmirigyrákos gyerek Fukusimában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Egyre több a pajzsmirigyrákos gyerek Fukusimában
Aug 21st 2013, 04:59

Február óta hatszorosára nőtt a pajzsmirigyrákban szenvedő gyerekek száma Fukusima prefektúrában Japánban, ahol radioaktív szennyezés érte a környezetet a két évvel ezelőtti nukleáris baleset miatt.

Fukusimában 18 gyereknél állapítottak meg pajzsmirigydaganatot, és 25 olyan gyerek van, akiknél erre utaló tünetek jelentkeztek, de a vizsgálatok még nem erősítették meg, hogy rosszindulatú daganatban szenvednek – jelentette szerdán a japán média.

Két évvel ezelőtt hét, tavaly pedig öt kiskorú betegedett meg pajzsmirigyrákban Fukusima prefektúrában.

Az emberi szervezetben leginkább a pajzsmirigyet károsítják a környezetben található radioaktív jódizotópok, ami daganatos elváltozást okozhat. Ez különösen a gyerekekre veszélyes. Hosi Hakuto, a fukusimaiak egészségügyi vizsgálatainak lebonyolításáért felelős bizottság vezetője szerint "egyelőre nincs bizonyíték" arra, hogy a gyerekek körében megnőtt pajzsmirigyrákos megbetegedések közvetlen kapcsolatba hozhatók a két évvel ezelőtti nukleáris balesettel. Hosi szerint szakértői csoport alakul, amely alaposan kivizsgálja a helyzetet, és külön foglalkozik minden egyes esettel.

Az ENSZ adatai szerint az 1986-os csernobili nukleáris katasztrófa után több mint hatezer kiskorú betegedett meg pajzsmirigyrákban.

Az ENSZ májusban közzétett tanulmányában tanulmány azonban azt a következtetést vonták le, hogy "nem volt közvetlen egészségügyi következménye a sugárzásnak a fukusimai atomerőmű-baleset után", és "nem valószínű" az sem, hogy a jövőben hatása lesz a lakosságra, köszönhetően a környékbeli lakosok gyors és tömeges kitelepítésének.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése