2017. április 12., szerda

Néppártosodás = szdsz-esedés. "A Jobbik-frakció minden tagja aláírja a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványt" A jobbiknak gazdái vannak, nem csak simicska de soros is. De miért kell e vadliberális ceu ügynökképző a jobbiknak ÉS a balliberálisoknak?!?! Megbízóik ezt adták nekik parancsba, azért, Tekintélyelvű és hierarchikus a liberális oldal is, mert a partalanul liberális demokrácia mint rendszer működésképtelen...

De miért kell e vadliberális ceu ügynökképző a jobbiknak ÉS a balliberálisoknak?!?! Megbízóik ezt adták nekik parancsba, azért, Tekintélyelvű és hierarchikus a liberális oldal is, mert a partalanul liberális demokrácia mint rendszer működésképtelen...

A jobbiknak gazdái vannak, nem csak simicska de soros is. Néppártosodás = szdsz-esedés.

Pedig megtettétek, szávay! Sorosra ment a jobbikos voks. A liberálissá vált párt meg 5% alá fog benézni, a bányász béka feneke alája. Ez már nem holmi ésszerű nemzeti érdekűen néppártosan mérsékeltté válás, hanem pál azaz inkább saul fordulás!!! Fordított damaszkuszi út.

"A Jobbik-frakció minden tagja aláírja a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványt - közölte Szávay István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus azzal indokolta a Jobbik országos elnökségének döntését, hogy a jogállamiság pártján állnak, és azt szeretnék, hogy az Alkotmánybíróságnak legyen lehetősége állást foglalni a kérdésben. Szávay István értékelése szerint Magyarországon diktatúra épül, ennek egy állomása, hogy a Fidesz egy nap alatt megpróbál ellehetetleníteni egy felsőoktatási intézményt. Kiemelte azt is, hogy a Jobbik nem akar választani Orbán Viktor és Soros György között, elutasítja "azt a szélsőliberális szemléletet", amelyet Soros György és a hozzá köthető intézmények képviselnek, és elutasítja a Fidesz hatalmi arroganciáját is."

Akikkel a jobbik akár összefogna választásokon is együttműködve, mondták idén már, a belpesti "hipszter" olimpiaölő "momo" momemtum mozgalom.

Ja igen, úgy humanista a momentum párt, mint egy mai tipikus, liberális de eszmeileg kommunista gyökér. Nem emberséges meg tisztességes, hanem CSAK humanista, ami a legnagyobb gazemberséget jelenti. Nyegle libernyák cinikus pökhendiek. Mert azt hiszik, a nemzetközi libsi hatalmi hálózat és érdekkör pénzével + támogatásával ezt is megtehetik. Ilyen "demokrata" a liberális, mikor hatalmat érez. Ávós nagyapa szelleme befigyel, miközben mszp-s és szdsz-es szülő momentumos párt - karriert egyenget kádert gyerekének.

http://magyaridok.hu/cimke/momentum/

Lehet informálódni, például...

http://magyaridok.hu/belfold/ujabb-sulyos-momentumos-titokrol-lebbent-fel-fatyol-1535998/

"Tóth Csaba, volt SZDSZ-es tanácsadó a Republikon Intézet egyik alapítója és stratégiai igazgatója"

http://magyaridok.hu/paca/soproni-bemutatkozas-1483102/
http://magyaridok.hu/belfold/feltorolte-padlot-momentumossal-musorvezeto-1479313/

Soproni beégett az Echóban is már, ez egy igazi tahó. Szerinte amit a vidékiekről mondott a 2010-es évekig szdsz-es, aztán mostmár mszp-s mécs imre momentumos fia, az mind nem komoly, hanem csak "irónia, paródia, morbid, groteszk, abszurd, bizarr, hangulati elem", mert "Örkény országában" meg "Karinthy Frigyes költészete".

Én meg tudom, lásd fórumok és blogok na meg a libsi közbeszéd, hogy de igen, a baloldali liberálisok tényleg ezt gondolják a vidékiekről, mert mi itt nem őrájuk szavazunk. (és ha blogolunk akkor is ilyet, mint például ez itt)

Fővárosi jobboldaliakat szintén utálják a libsik, nyilvánvaló.

Na meg amiért nem fontos nekik a vidék, az hogy demográfiailag sem igen van jelen a vidéken a nemzetközi diaszpórát alkotó nemzetidegen népcsoport. Nem az írekre gondolok. xD

Vérükben van a tiszteletlenség, és igen az alig leplezett megvetés sőt gyűlölet a saját liberális törzsükön kívüliekkel szemben.

Mélyen Humanista Momentum

2017. április 10. 22:13

Bár a magyar olimpiai álom „meggyilkolása" sem volt éppen jótékony cselekedet a Momentum Mozgalom elnökétől, arra legalább lehetett azt mondani, hogy nem egyedül követte el. Amit viszont a Hír TV stúdiójában művelt vasárnap este Fekete-Győr András, azt nem foghatja másokra – olvasható a PestiSrácok.hu-n.

Hozzáteszik: ennél aljasabb megnyilvánulást eddig talán még nem hallhattunk tőle, igaz, még csak pár hónapja tapodja lába a hazai közéletet. A Hír Televízió Newsroom című műsorában Bodacz Balázs műsorvezető azt kérdezte tőle, mi a véleménye arról, hogy a Parlamentnél a CEU mellett tüntetők megtámadták az M1 stábját, mikrofonjukat elvették, majd a rohamrendőrök közé dobták.

Erre Fekete-Győrből a következő szavak estek ki: Most mondanám, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel. Lehet, hogy ez már túllőtt talán a célon, de azért a propaganda-televízió munkatársait érhetik ilyen atrocitások egy ilyen tüntetésen, főleg ami a kormány ellen szól, illetve a hatalom ellen szól, úgyhogy én ezen annyira nem lepődöm meg.

Ezután a műsorvezető együttérzését fejezte ki megtámadott kollégái iránt, mire Fekete-Győr vállat vonva, gúnyos mosollyal csak annyit mondott: Igen, hát előfordulnak ilyenek.

https://gondola.hu/cikkek/105081-Melyen_Humanista_Momentum.html

Anarchista liberális bűnözők, bizony. Polkorrekt momentum párt mellettük kiáll. Meg a jobbik is. Aminek ezek után még a neve is hazugság.

"Azt nem értem, hogy a rendőrség miért nem kezd itt is gumibotozni és könnygázt használni, mint németben, franciában, olaszban, spanyolban szokás. Minek ennek a csőcseléknek szemét bandának kisasszonyoskodni, mert nekünk nem szabad csak ezeknek a jól fejlett országoknak. Úgy látszik, Magyarország egy másik alsó kategoriában van. Szemét kétkulacsos EU. Komolyan már érik a kilépés, és utána kapják be. Megélünk most már a saját lábunkon."

Őrizetbe vették Gulyás Mártont – Anarchista társai a Gyorskocsi utcában nekirontottak a rendőröknek

2017-04-11

Gulyás Márton anarchista aktivistát csoportosan elkövetett garázdaság miatt hétfő éjszaka őrizetbe vette a rendőrség a Sándor-palotánál, miután társaival össze akarta festékezni az épületet. Társai az interneten hirdettek tüntetést, hogy a kiengedését követelják. Megszületett tehát az anarchoballib oldal Budaházy Györgye, mostantól készülhetnek a Szabadságot Gulyásnak! pólók… A délutáni-esti tüntetésen végül pár százan gyűltek össze az ügyészség Belgrád rakparti épületénél, ahonnan átvonultak a Gyorskocsi utcába, ahol Gulyást fogva tartják. Itt megint elkezdték lökdösni, tuszakolni a rendőröket, akik ezúttal is óriási türelemmel reagáltak, nem kezdték el föloszlatni a Gulyás-fanokat, pedig a Gyurcsány-Gergényi-érában ennek a töredékéért is kapták volna a paprikasprayt…
20:10: Elkezdett hazaszállingózni a Gulyás Fan Club, de néhányan még lökdösődnek. Előzőleg Misetics Bálint szólt az emberekhez megafonon.
19:55: A körülbelül kétszáz tüntető a Gyorskocsi utca fogda épülete előtt azt skandálja, „Orbánt be, Marcit ki!", „Demokráciát!" Közben időnként nekifeszülnek a rendőröknek. Néhány agresszív tüntető hergeli a társait, hogy nyomják erősebben az épület bejáratát védő rendőrsorfalat.
18:30: a pár száz tüntető átért a Gyorskocsi utcai fogdához, ahol elkezdték a rendőröket nyomni, szuszakolni.
17:30: elkezdődött a tüntetés a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületénél. Mivel Gulyást nem itt tartják fogva, ezért a tüntetők átvonultak a Gyorskocsi utcába. (Bár azt, hogy Gulyás nem itt van, előzőleg is lehetett tudni.)

A garázdasággal gyanúsított Gulyás Márton egyelőre a Gyorskocsi utcában várja "sorsa jobbra fordulását"

Ez történt hétfőn

Hétfőn este azután kezdtek tüntetni néhány tucatnyian a Sándor-palotánál, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a felsőoktatási törvény módosítását. Egy grúz aktivista, bizonyos Maria Koosh, aki részt vett a „spontán" tüntetésen, a 444.hu-nak így elevenítette föl a történteket: a tömegben valaki elővett néhány narancssárga festékkel megtöltött kis műanyag palackot. Pár tüntetőnek az volt a terve, hogy megdobják velük a palotát, de nem sikerült eldobniuk az épületig, így csak a kövezetet, illetve néhány, éppen feléjük futó rendőrt sikerült lefröcskölniük. A rendőrök az akció közben elkapták és előállították a nő Marci nevű magyar ismerősét (Gulyás Mártont), Koosh barátját pedig, aki szintén eldobott egy festékes palackot, a tüntetés után, a nő lakásáról vitték el.

A Facebookon kedd délután fél hatra tüntetést hirdettek a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületéhez, tiltakozásul Gulyás 72 órás őrizetbe vétele ellen. A csoport falán azt írták: Gulyás „csupán" narancssárgára akarta festeni a Sándor-palotát, hogy így tiltakozzon a „CEU működését ellehetetlenítő törvény" aláírása ellen. A szervezők így buzdították a Gulyás mellett kiálló tüntetőket:

mutassuk meg, hogy politikai vélemény nyilvánításért még Orbán Viktor Magyarországán sem tartóztathatnak le senkit. Ne hagyjuk, hogy Áder után az ügyészség is Orbán bábjává váljon!

Hogy egy épület megrongálása, rendőrök festékes patronokkal való megtámadása mitől férne bele a vélemény-nyilvánítás szabadságába, teljes rejtély…

Gulyás Mártont elvezetik a Sándor-palota elől hétfő éjszaka; Fotó: Index/Huszti István
Egy balhés anarchista

Gulyás Mártonnak nem ez volt az első gerillaakciója. A Fővárosi Törvényszék idén januárban garázdaság miatt ítélte el őt, amiért tavaly leszerelte a Nemzeti Választási Bizottság épületéről a névtáblát. Gulyást közveszélyes garázdának minősítette a bíróság. Mint a PestiSrácok.hu megírta, 2015-ben ugyancsak ő szervezte a Velencei Biennálé magyar pavilonjának blokádját. Gulyásék a magyar kormány kerítésépítése és a migránsokkal kapcsolatos kampánya ellen tiltakoztak, NATO-szögesdróttal és a Fidesz-kormány plakátjaival vették körbe és zárták el az épületet, de az olasz rendőrség végül leszedette és elkobozta a szögesdrótot. Gulyás Márton korábban a Lázár János elleni tüntetések vezéralakja is volt, de a PestiSrácok.hu azt is kiderítette, hogy a Gulyás Márton-féle ellenzéki kör az internetadó elleni tüntetés szervezői között is feltűnt. Február végén egy internetes bejegyzésével kavart vihart, amelyből kiderül: ha rajta múlna, munkatáborba küldené a „NER-bűnözőket".

(képünkön a Gyorskocsi utcai csata egyik jelenete)

http://pestisracok.hu/orizetbe-vettek-gulyas-martont-anarchista-tarsai-kiszabadulasaert-tuntetnek-az-ugyeszseg-elott/
http://pestisracok.hu/az-ex-kretakoros-gulyas-marton-szervezte-a-velencei-gerillaakciot-minden-migranst-befogadnanak/
http://pestisracok.hu/norveg-penzbol-demonstralo-uj-ellenzekiek-feltuntek-netado-elleni-tuntetes-szervezoi-kozott-videoval/
http://pestisracok.hu/munkataborba-zarna-neki-nem-tetszoket-duhongo-gulyas-marton/
http://pestisracok.hu/alairta-ader-janos-felsooktatasi-torveny-modositasat/

Nyitott társadalom, avagy az önvédelem feladása

A nyitott társadalmat tehát a hit, a világnézet, az életfelfogás és kultúra nem fogja egyetlen közösségbe.

2017. április 10. 23:53

Nézem a stockholmi tragédia biztonsági kamerával rögzített képét, a jeges félelmet, és a száguldó teherautót, ami után kő kövön nem marad. Az életösztön sprinterré teszi a komótos sétálókat.

Tegnapelőtt Szentpétervár, tegnap Stockholm, ma Oslo. Előtte London, Párizs, Nizza és Moszkva. Nem, ez nem a klasszikussá vált hajlakk-reklám, hanem a mindennapjaink részévé váló rettenet. Nézem a stockholmi tragédia biztonsági kamerával rögzített képét, a jeges félelmet, és a száguldó teherautót, ami után kő kövön nem marad. Az életösztön sprinterré teszi a komótos sétálókat. Ott és akkor. De mi lesz holnap? Meddig adunk felmentést a józan ész gyakorlásából az öreg kontinensen?

Rátévedtem a szabadságharcát vívó CEU honlapjára, majd a szellemi műhely vezéreszméje, a nyitott társadalom nyomába szegődtem. Mit is értünk ez alatt a kifejezés alatt, melyet a mai európai szellemi, politikai és gazdasági elit anyatejként szívott magába, és amelynek sérelme esetén hadba száll Amerikától Németországig mindenki? Teszik ezt, miközben egy agresszív vallásirányzat nevében mindenre elszánt terroristák indítanak egészen más játékszabályok szerint hódító háborút Európa ellen – eredményesen. Mintha ez kevésbé verné ki a biztosítékot. De vajon miért?

Kis János a Soros Alapítvány 20 éves évfordulóján, 2004-ben beszélt a nyitott társadalomról, amelynek legfontosabb jellemzője, hogy „egyetlen vallás, egyetlen világnézet, életfelfogás, egyetlen kultúra sem törekedhet kizárólagosságra". (Kivéve talán a nyitott társadalom modelljét, amelyet a lehetséges társadalmi formációk legtökéletesebbjeként definiál, önmagával is ellentétbe keveredve – „Semmilyen más társadalom nem tud nagyobb jólétet és biztonságot nyújtani tagjainak.")

A nyitott társadalmat tehát „a hit, a világnézet, az életfelfogás és kultúra nem fogja egyetlen közösségbe", Kis János szerint azonban ez nem probléma, mert „a közös alkotmányhoz való lojalitás elegendő közösségteremtő erő". Ezen a ponton bicsaklik meg a szépnek tetsző társadalmi idea. Mert az ember szív és ész egyszerre, kibontakozni is csak ezek egyensúlyában tud igazán, társadalmi szinten pedig nem létezhet közösség prioritást élvező hit és kultúra nélkül. Ennek mesterséges kigyomlálása pedig nem erős, hanem éppen hogy sérülékeny társadalmat eredményez. Nézzünk szét magunk körül! London keresztény templomaiból mecsetek lesznek, a legnépszerűbb fiúnév ma már a Mohamed, a belvárosban sétálni pedig nem életbiztosítás. A nyitott társadalom csődje.

Kis János (szdsz) még a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletek kapcsán beszél a terrorizmus elleni védekezés áráról, leszögezve, hogy „nem kellene minden árat megfizetni", ugyanis „az alapvető jogok csorbítása jogcsorbítás marad akkor is, ha a szükség kényszerít rá."Ez a logika érvényesül azóta is Európa-szerte – láthatjuk a következményeit.A nyitott társadalom körömszakadtáig való védelme, az ebből táplált finnyásság minden jogkorlátozás fölött, azonban mit sem jelent azoknak, akik hozzátartozóikat veszítették el e társadalmi idea önpusztító szabályrendszerének következtében. A hit, a világnézet, az életfelfogás, a kultúra pedig igenis a társadalom immunitásának legfontosabb alkotóelemei. Ha a nyitott társadalom eszméjével mint egy ok nélkül alkalmazott antibiotikummal elsorvasztjuk ezeket, az áldozatok és veszteségek száma exponenciálisan fog növekedni.

Aki túléli, azért éli túl, mert a száguldó teherautó, a kultúránk elleni nyílt attak a komótos sétálókban is aktiválja a sprintereket, felébreszti az életösztönt. Kis János pedig ott állhat a CEU ablakában, és vakarhatja a szakállát…

https://gondola.hu/cikkek/105082-Nyitott_tarsadalom__avagy_az_onvedelem_feladasa.html

A civilizációt az SZDSZ kezdte tönkretenni

Újabban a migránsokat vádolják azzal, hogy tönkreteszik a nyugati civilizációt. Lépcsőházi gondolat.

2017. március 16. 18:35

A nyugati – és egyáltalán bármiféle – civilizációt az SZDSZ nevű politikai szörnyeteg kezdte tönkretenni már 1989-től.

„Tele van korrupciós ügyekkel."

Ezt a bátor bejelentést Medgyessy Péter miniszterelnök tette 2004 augusztusában. Meg is semmisült politikailag pár napon belül. Az SZDSZ többek között mérhetetlen korrupciójával is rombolta a civilizációt: annak erkölcsi alapjait.

Medgyessyt is meglakoltatta bátorságáért.

Az akkori SZDSZ-vezetőségnek esze ágában sem volt kivizsgálni, mire célzott a miniszterelnök – ahogyan ezt egy civilizált párt tette volna. Ehelyett barbár módon lekaszabolta a bejelentőt, és egy erkölcsi szörnyszülöttet ültetett a helyére.

Húsz évig rombolta a civilizációt az SZDSZ.

A magyar történelem egyik mélypontja, hogy ez a civilizációellenes, bőszülten barbár párt 12 évig kormánykoalíció tagjaként rombolhatott. Kiheverhetetlen, gyógyíthatatlan mindaz, amit ez az erkölcsi, politikai rém művelt a magyar társadalommal.

Bevezették a liberális inkvizíciót.

Szélsőséges nyomásgyakorló csoportjaik a liberális cenzúra erőltetésével lehetetlenné tették a társadalom elemi önvédelmét. Így lendítették előre az erkölcsi züllést, így intézményesíthették a korrupciót, a populista hazudozást.

Verbális lincselésnek vetették alá az igazmondókat.

Budapestet egyfajta átnevelő tábornak tekintették, elindították a maoista kulturális forradalmat, megpróbálták kialakítani azt a proletár réteget – csőcseléket -, amely választói bázist jelenthetett nekik; ez jelentős részben sikerült.

Közpénzből vakolták körbe a liberális fundamentalizmust.

Szerették volna lezárni a történelmet, természetesen csak a magyart. Úgy táplálkoztak az általuk szított konfliktusokból, ahogyan a sakál a tetemekből. Irtóztak a társadalmi békétől, kiképezték a forradalmasító osztályt, fortyogtatták a permanens forradalmat.

„Szociálfasiszták" – ezt a szót állítólag Sztálin alkotta.

A XX. század legnagyobb tömeggyilkosa sok mindenben szellemi vezérük volt. Fegyelmük a kommunista egységfrontot idézte, testhezálló volt nekik a baloldali blokk. Megszállta őket köztársasági elnökük vallásos imádata.

Önkényuralmi államot hoztak létre.

Ellenfeleiket ellenségnek tekintették, és rájuk küldték a jogszolgáltatást. Még odatelefonálni sem kellett, sorra születtek a javukat szolgáló határozatok. Mindenki meglakolt, aki nem követte híven a liberális ortodoxiát: még lelkesedni is kellett.

Politbürójuk kényszerzubbony-politikát húzott az országra.

A vidéket egyes körzetekben állati barbárságba süllyesztették, törvényesíteni próbálták a szodómiát, újságírók helyett médiaproletárokkal vette körbe magát a csalhatatlan vezér, hivatásos forradalmárok szolgáltak nekik, politikai kivégzőosztagokat állítottak fel.

2006. október 23-án véressé vált a forradalmi erőszak.

Ez utóbbiért egy (volt?) maoista kitüntette azokat az osztagparancsnokokat, akiket később bíróság ítélt el gaztetteik miatt. Liberális őskövületeik tettestársak lettek a kiárusító privatizációban. A politikai salakot tekintették forradalmi elitnek.

Az SZDSZ egyfajta „iszlám állam" volt az államban.

https://gondola.hu/cikkek/104698-A_civilizaciot_az_SZDSZ_kezdte_tonkretenni.html

Jobbik a legrosszabbik

Gyűlölet és politika

A kis párt elnöke utóbb bebújt egy pénzember hóna alá, olyan milliárdos hajlatába, amely figura korábban a nagy párt elnökének bizalmasa, diáktársa volt.

2017. április 6. 15:34

Szembeötlő, hogy egy uniós tagállamban az egyik kis ellenzéki párt elnöke nagyon nem szereti, sőt valósággal gyűlöli a nagy kormánypárt elnökét. Valamilyen oka bizonyosan van erre, ezt találgathatjuk, végül is a politikában nem követelmény a személyes szimpátia.

Itt azonban a gyűlölet politikai stratégiává emelkedett.

Ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a kis párt nem szavazta meg azt az alkotmánymódosítást, amely a társadalmat megvédte volna a terrormigránsok tömegétől. Ez a fordulat mindenkit meglepett, az indulatosabbak hazaárulást emlegettek.

Valóban történelmi bűn volt.

A kis párt elnökének infantilizmusa akkor vált egyértelművé, amikor a blőd szavazás indokait feltárta. Eszerint ő megleckéztetni akarta azt a kormányfőt, aki bizonyos kérdésekben nem úgy cselekedett, ahogyan a kis párt vezetője elvárta.

„Leszokott a demokráciáról" – ez is elhangzott.

Sajnos napvilágra derült, hogy alkalmatlan emberek ülnek az adott tagállam törvényhozásában. Nem tudnak különbséget tenni személyes indulatok és elemi nemzeti érdekek között. Pitiáner bosszúvágyukat úgy elégítik ki, hogy ártanak az egész társadalomnak.

Jóvátehetetlen kárt zúdítanak a családokra.

A butaságot lehet fokozni, az emberi dőreség – mint mondják – határtalan. A kis párt elnöke utóbb bebújt egy pénzember hóna alá, olyan milliárdos hajlatába, amely figura korábban a nagy párt elnökének bizalmasa, diáktársa volt.

Az innen csent pletykákból politikai kartácstüzet kreáltak.

Még egyfajta fenyegetés is füstölni kezdett: kampányt építenek az egykori diákcsínyek fundamentumára, egyre és egyre több régi pajkosságot hoznak nyilvánosságra, ezzel szennyezik majd a közéletet a voksolás közeledtével.

Mintha a kis párt elnöke bűntelen lenne.

Gyenge pont: róla már kiderítettek vállalhatatlan sorsrészleteket. Olyanokat, amelyek nem voltak harmóniában a párt által büszkén képviselt értékrenddel. Mi több: annak homlokegyenest ellentmondtak. El is ismerte a pártelnök a súlyos diszharmóniát.

Most mégis fölállna arra az erkölcsi alapzatra, amely roskatag.

De a ki tudja, kik által – és milyen mögöttes célból – feltüzelt pártelnököt, és immár pártját nem lehet megállítani. A propaganda nehéztüzérségével ágyúzzák a miniszterelnököt, egyes jogértelmezések már egyenesen a becsületsértésen túli jogi fogalmat is emlegetnek.

Pedig az egy jogállamban rizikós.

Az ámokfutásban begőzölt elme nem veszi észre, hogy bőszült vágtatása egyértelműen a szélsőbaloldalnak kedvez. Nem véletlen, hogy sokan feltételezik: a szélsőbaloldal forgatókönyvét hajtja végre az önmagát a túlsó oldalinak beállító párt.

A hazugságrém is elégedetten dörzsöli tenyerét.

Ők, akik végighazudtak másfél-két évet, tudták, hogy amit mondanak az nem igaz, ők képtelenek voltak fogást találni az irányító kurzuson. Ám váratlanul egy általuk szélsőségesnek címkézett csoport most megteszi nekik a szívességet: gyűlöletkampányt indít…

Pedig a gyűlölködésbe már belebukott egy párt.

Igaz, 20 év kellett hozzá, hogy a társadalomellenes, államromboló szélsőség a féktelen korrupcióba belebukjon, és kitakarodjon a törvényhozásból, elfoglalja helyét a történelem szagló szemétdombján, s onnan kukorékoljon, még a térfigyelő kameráknak is hangoskodva.

A begőzölés újabb jóvátehetetlen hiba.

Gondoljunk csak bele: De Gaulle vagy Churchill összetévesztette-e a személyes indulatot az ország, a haza, a nemzeti közösség érdekeivel. Ezek a politikusok, akik egyértelműen voltak európaiak és nemzetiek egyszerre, ne tudtak volna felülemelkedni sértéseken.

Ha a hazájuk érdekeit kellett védeni, képviselni.

A nagy minták nem hatnak a kicsiny kevélykedőkre. Belelovalják magukat a bosszúba – vélhetően piti előzményeket megtorolni próbáló haragvásba -, és tüzelnek feszt, lövik a kartácsot, bárkit is talál.

Van-e józan elme a holdudvarban, amely fényt gyújt, világosságot lobbant?

https://gondola.hu/cikkek/105014-Gyulolet_es_politika.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése