2017. április 12., szerda

A Soros-egyetem a kötelező kvóták és a bevándorlás pártján „A CEU Közpolitikai Iskolája egyedülálló, mert egyesíti a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatának gyakorlati tapasztalatait a közpolitikai iskola elméleti ismereteivel. Abban reménykedem, hogy néhány eszme, amely ebben az iskolában fejlődött ki, áthatja majd az egész társadalmat.” Nix tudomány, nulla darab gazdaságilag hasznosítható mondjuk mérnöki vagy egyéb reál ismeret, mind mind csupa liberális büfészakok : neoliberális agymosoda ez, nem egy egyetem. Átnevelőtábor a "közép európai egyetem", amiért még fizetnek is diákjai. Sőt, tüntiznek és toporzékolnak is érte. Fasza mi? NEM.

A Soros-egyetem a kötelező kvóták és a bevándorlás pártján

„A CEU Közpolitikai Iskolája egyedülálló, mert egyesíti a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatának gyakorlati tapasztalatait a közpolitikai iskola elméleti ismereteivel. Abban reménykedem, hogy néhány eszme, amely ebben az iskolában fejlődött ki, áthatja majd az egész társadalmat."

Agitátor libernyák képző, ez a "fényes szelek" soros egyeteme.

Nix tudomány, nulla darab gazdaságilag hasznosítható mondjuk mérnöki vagy egyéb reál ismeret, mind mind csupa liberális büfészakok : neoliberális agymosoda ez, nem egy egyetem.

Nem fejlődés ez, hanem fejlövés, ez a ceu nyíltan ártani van itt. Trockista, kulturális marxista, feminista genderes mély liberális fos.

Átnevelőtábor a "közép európai egyetem", amiért még fizetnek is diákjai. Sőt, tüntiznek és toporzékolnak is érte. Fasza mi? NEM.

http://spiler.blog.hu/2017/04/12/a_soros-egyetem_a_kotelezo_kvotak_es_a_bevandorlas_partjan

Közzétéve: 2017. április 12.

A Soros György által alapított CEU oktatói és diákjai is osztják az alapító bevándorlással kapcsolatos nézeteit, miszerint támogatni és ösztönözni kell a korlátlan bevándorlást. Az egyetem rektora, Michael Ignatieff szerint katasztrófa, hogy az országok lezárják határaikat. A hallgatók szerint pedig szükség van a kötelező elosztási kvótákra.

Soros György többször is lerántotta már a leplet írásaiban a bevándorlással kapcsolatos nézeteiről. Ezek egyike 2015 végén jelent meg a Project Syndicate nevű oldalon, amelyben hat pontba foglalta migrációs javaslatait.

https://www.project-syndicate.org/print/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

Ebben írt többek között arról, hogy Európának évente legalább egymillió menekültet kellene befogadnia, melynek költségeit a tagállamokkal fizettetné meg. Egy másik, a Financial Timesban megjelent cikkében pedig arról írt, hogy bevándorlók nélkül Európa összeomlik. Szerinte ostobaság, hogy a kontinens nem a lehetőségét látja a bevándorlókban.

http://spiler.blog.hu/2015/07/29/soros_europa_osszeomlik_bevandorlok_nelkul

Soros a bevándorlást kézzel fogható eszközökkel is támogatja. Mint az mi is megírtuk, egy a Soros-alapítványhoz köthető szervezet útikönyveket osztott a migránsoknak minden olyan útvonalon, amelyen az EU-ba juthatnak.

http://spiler.blog.hu/2015/09/24/a_magyarorszagra_tarto_utvonalon_is_oszt_utikonyvet_a_soroshoz_kotheto_szervezet

A CEU alapító Soros nézeteit az egyetem rektora, Michael Ignatieff is osztja. Mindez persze nem meglepő, hiszen Ignatieff korábban a kanadai Liberális Párt vezetője volt 2009 és 2011 között. A rektor a CEU YouTube csatornájára feltöltött videóban a következőket mondja:

https://www.youtube.com/watch?v=KiQ_Vv3P_qU

„(…) a párizsi terrortámadás miatt az országok egyszerűen lezárják a határaikat és ez katasztrófa." (…) emberek milliói égen a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert Európa szabad, dinamikus és itt alkotmányos szabadság van. Ezek olyan dolgok, amiért ezek az emberek hajlandóak lennének meghalni. A menekültek ezen a furcsa módon adják tudatunkra, hogy miről is szól ez a kontinens. Szerintem a menekültek sokkal melegebb fogadtatást érdemelnének."

A CEU hallgatói is osztják az alapító bevándorláspárti nézeteit. Mindez a témában írt szakdolgozatokból is jól kiolvasható. „Az Európai Unió felelősség-megosztása a menekültvédelemben: egy üres üveg?" című 2015-ös szakdolgozat szerzője egyenesen a bevándorlók kötelező kvóta-alapú elosztása mellett érvel. Mint írja:

https://sierra.ceu.edu/search/?searchtype=X&searcharg=empty+bottle&sortdropdown=-&SORT=AZ&extended=0&SUBMIT=Search&searchlimits=&searchorigarg=Xwin-win-win%26SORT%3DAZ

„A szakdolgozat a kötelező kvóta alapú elosztás mellett foglal állást, hogy a menekültek letelepítése a méltányos, megfelelő és tényleges felelősségmegosztás szerint történjen meg, ami következésképpen növeli az Európai Unió cselekvését globális szinten is."

Egy másik migrációval foglalkozó dolgozat konklúziójában pedig a jelenlegi menekültáborok kapcsán a szerző párhuzamokat vél felfedezni a náci koncentrációs táborokkal.

https://sierra.ceu.edu/search?/Xhomies+sacri&SORT=AZ/Xhomies+sacri&SORT=AZ&extended=0&SUBKEY=homies+sacri/1%2C10%2C10%2CB/frameset&FF=Xhomies+sacri&SORT=AZ&1%2C1%2C

A CEU egy 2016-os előadásán https://youtu.be/cBYwO0_yFzY?t=31m48s a Migration Aid Egyesület és annak vezetői ismertették, hogy milyen szerepet vállaltak a bevándorlók befogadásában. A „Félelem nélkül élni egy sokszínű társadalomban: Magyarország" című panelbeszélgetésen Zsohár Zsuzsa, a szervezet szóvivője is felszólalt. Ő volt az, aki korábban azt állította, hogy a bevándorlók általában képzettek, hazánkba pedig elsősorban a középosztályba tartozó, sok esetben felsőfokú végzettséggel rendelkező migránsok érkeznek, akik szívesen dolgoznának is. Zsohár azonban akkor kapta a hazai sajtóban a legnagyobb figyelmet, amikor kiderült, hogy beleszeretett egy szír menekült férfibe, aki gumicsónakkal érkezett a görögországi Leszbosz szigetére. http://mandiner.hu/cikk/20151203_soros_nem_a_ferfi_zsohar_zsuzsanna_interju_migransok

A fenti példák is jól mutatják, hogy a bevándorlást és a nyitott társadalmakat támogató fiatal mozgalmárok kinevelése is a CEU egyik büszkén hirdetett célja. Ezek után teljesen világossá válik, hogy mire is gondolhatott Soros György, amikor 2013-ban a következőket mondta a CEU-ról:

http://www.youtube.com/watch?v=ZqNnqmgMNwM

„A CEU Közpolitikai Iskolája egyedülálló, mert egyesíti a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatának gyakorlati tapasztalatait a közpolitikai iskola elméleti ismereteivel. Abban reménykedem, hogy néhány eszme, amely ebben az iskolában fejlődött ki, áthatja majd az egész társadalmat."

Soros: Európa összeomlik. Bevándorlók nélkül.

Közzétéve: 2015. július 29.

Soros megszólalt bevándorlásügyben. Szerinte Európa összeomlik, ha nem fogad be minden bevándorlót. Sőt, szerinte még több bevándorló Európába érkezését kellene segíteni. A Soros által pénzelt hazai civilek és médiákok is hasonló álláspontot tolnak, talán nem véletlenül…

Soros György is kiterítette lapjait bevándorlás ügyben, szerinte Európa össze fog omlani. Mármint akkor, ha nem segít a bevándorlókon. A magyar származású amerikai milliárdos a Financial Times vasárnapi cikkében (nem is értjük miért nem a méltán híres saját lapjába írt !44!4!) többek között arról értekezik, hogy mennyire ostoba és szerencsétlen Európa, amiért nem a lehetőséget látja a bevándorlókban. Példaként szíriaiak ezreit említi, akik közül szerinte sok orvos, nővér és mérnök jelenleg munka nélkül tengődik libanoni és jordániai táborokban.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/b6108088-3212-11e5-91ac-a5e17d9b4cff.html#axzz3h5xhJXZg

Nem elég tehát, hogy minden rekordot megdöntött idén az Európába és Magyarországra érkező bevándorlók száma, Soros azokat is elhozná, akik még el sem indultak. Sőt, a megoldás szerinte az lehetne, ha már ezekben a közel-keleti állomásokon benyújthatnák a kérelmeiket. Gyuribá' szerint összeurópai megoldás kell, mert a külön utak, mint például a magyar–szerb határra tervezett kerítés nem segítenek. Szerinte meg kell szüntetni a 28 tagállam önálló menekültügyi hivatalait, ehelyett egy egységes és központi uniós hivatal (értsd: egy újabb brüsszeli testület) felállítása lehetne a megoldás.

Soros előhúzza többek között a hazai libsik kedvenc érvét is miszerint az 1956 után emigrálni kényszerült magyarokat is befogadta a világ. Jó lenne végre világosan látni, hogy ocsmány hazugság a két esetet párhuzamba állítani. De legalább most már látszik, hogy talán maga Soros szállította a hazai „független civileknek" ezt az ostoba hasonlatot. Ahogyan az összes egyéb mantrát, amit bevándorlásügyben böfögnek, legutóbb például a Helsinki Bizottság társelnöke azt, hogy minden megyében (!) „nyílt, szolgáltatásokkal jól ellátott táborokat" kellene építeni, „lehetőleg olyan településeken, ahol láttak már külföldi embert".

http://helsinkifigyelo.blog.hu/2015/07/27/aki_bujt_aki_nem_nincs_mire_varni

Mi ez, ha nem a vidéki Magyarország teljes lenézése? Ők a kényelmes ötödik kerületi irodájukból leosztják, hogy minden megyében nyitni kellene egy menekülttábort, persze olyan helyeken ahol azért a vidéki magyarok már életükbe legalább egyszer láttak külföldi embert. Bizonyára nem véletlen, hogy az összes Magyarországon működő bevándorláspárti civil szervezet, mint amilyen a Helsinki Bizottság, az Amnesty International vagy épp a MigSzol, mind a Soros-féle Open Society Alapítványon keresztül kapnak támogatást.

Mellesleg azokról a szervezetekről van szó, akik a Kárpátalján nehéz helyzetbe került magyarok mellett egyszer sem álltak ki, ellenben minden bevándorlót örömmel befogadnának. Soros rajtuk keresztül, a kétes tőzsdei ügyleteivel összezsákmányolt milliárdjaiból telepítene embereket hazánkba és Európába. Egy olyan ember osztja a tutit, akinek a Forbes adatai szerint több pénze van, mint amennyi a 31 milliós Afganisztán tavalyi GDP-je. Miért nem a saját országába, Amerikába viszi a bevándorlókat? Talán azért, mert Amerika sem akar illegális bevándorlókat, hiszen ott egy több mint ezer kilométeres és hat méter magas acélfal fogja fel a Mexikó felől érkező határsértőket.

Aki bújt, aki nem: nincs mire várni

2015. július 27.

Sokan nem értik a kormány magatartását, miért élezi a menekültügyi helyzetet, miért igyekszik ott is konfliktust gerjeszteni, ahol esély mutatkozna emberséges megoldásra. Ennek hatalompolitikai oka lehet. De egyre többen teszik fel azt a kérdést is, miért tétlenkednek a nagy hazai, sok esetben keresztény karitatív szervezetek, amelyeket politikai megfontolások nem korlátoznak, és máskor napok alatt megszerveznek költséges mentőakciót Nepálba vagy Dél-Amerikába.

Menekültügyi szükséghelyzettel állunk szemben. A Magyarországra menekülők döntő többségének ma két kihívással is meg kell küzdeni: a származási országukban és a menekülési út során elszenvedett borzalmakkal, valamint a magyar ellátórendszer elégtelenségével. A több száz önkéntes éppen ezt az állami hiányt próbálja meg holtfáradtan, de újra és újra orvosolni, mikor például polgármestereket győzködnek, hogy megfelelő vízszolgáltatás és illemhely várja a menekülőket, amikor ételt és ruhát osztanak a déli határ rendőrségi fogdáin kiéheztetett külföldieknek, amikor pszichológus és orvostanhallgatóként lelki és testi sebeket gyógyítanak éjjel egy pályaudvar mellett, amikor gyerekekkel rajzolgatnak, hogy a szüleik egy kis lélegzethez juthassanak, s amikor házi süteményt visznek az üldözötteknek.

Nagy szükség van az önkéntesekre, és nagy szükség lenne a hivatásszerű karitatív szervezetekre is. Mégis pontosan a legtekintélyesebbek, legnagyobbak eddig feltűnően távol tartották magukat a „tűzvonaltól".

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője elmondta, ők miért is nem „pesztrálják feleslegesen" a menedékkérőket. A helyzetet mi másképpen látjuk. Ahogyan egy rádióinterjúban is elmondtam már, Szenczy Sándor szerintem téved. (Az interjú 15:05-kor kezdődik.) Nagyra becsülöm munkáját, szervezete megkerülhetetlen szereplője a menekültellátásnak, így fontosnak tartom, hogy újra, egy másik fórumon is kifejtsem, miben és mennyiben téved.

Ő is megismétli azt a rövidlátó vádat, miszerint a menekülők pénzzel és kommunikációs eszközzel jól fel vannak szerelve. Ehhez képest a menekülők legfontosabb tárgya érhetően a telefon: az, amivel kapcsolatot tud tartani az otthon rekedt vagy egy európai országban, biztonságban élő családtagjaival. Az embercsempész sem galambokkal üzen, és a menekülés útvonalát is egyszerűbb áttekinteni, ha nem egy spirálos autósatlasz van velük. Sokszor elmondták már nekünk a menedékkérők, ahhoz, hogy érvényes útlevél és vízum nélkül biztonságos országba tudjanak menekülni, pénz kell: az embercsempész ugyanis többnyire nem önkéntes humanitárius segítő, hanem szükségletekből él, és kihasználja a szolgálatait kereső üldözötteket. A menekülőnek pedig kevés választása marad: vagy elfogadja az önfeláldozó családtagjai adományát, akik pénzüket annak adják, aki a leginkább veszélyben van, s aki a leginkább képes kibírni az út retteneteit, vagy otthon marad és ott hal a többiekkel együtt. Választhat, hogy áron alul adja-e el értékeit a helyi uzsorásoknak, és áron felül fogad-e „segítőt", embercsempészt, hogy a legfontosabb értékét megőrizhesse: a vágyát, hogy életben maradjon, vagy pedig otthon marad és azzal mindennek vége.

A menekülőkről azt is állítják, hogy olyan fiatalemberek, akiknek nincsen szüksége segítségre. Igen, sok a fiatal. Ez nem kell, hogy meglepjen bennünket, hiszen Szíriában a diktátor, vagy Afganisztánban és Irakban a terroristák nem az ötéves gyermekeket és az idős asszonyokat akarják ölésre kényszeríteni, hanem azt, aki fel tud emelni egy fegyvert. Akikkel a Nyugati pályaudvarnál találkozunk, ők nem szerették volna felemelni azt a fegyvert. '56 után a legtöbb menekülő is fiatal felnőtt volt. Úgy sejtem, ha akkor lett volna mobil, bizonyosan ők sem hagyták volna otthon. A menekült elsősorban üldözött, tehát nem szükségszerűen szegény vagy volt szegény. Adott helyzetben egykori vezető politikus vagy üzletember is szorulhat menedékjogi védelemre, ahogyan írástudatlan pásztor is.

Téves megközelítés az is, hogy turistákhoz (!) hasonlítják a menekülőket, s azzal nyugtatnak minket, hogy „a hatóságok nagyon jól képesek kezelni a kialakult helyzetet, ha még többen érkeznek, lehet ebből nagyobb probléma, de most még nincs". Az, hogy 2012-ben alig több mint kétezer ember menekült Magyarországon keresztül a biztonságosabb élet felé, s egyedül 2015 első félévében már több mint hetvenezer, nem elég nagy növekedés? Hány embernek kellene érkezni ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb tapasztalattal rendelkező segélyszervezeteit a helyzet optimizmus helyett tettekre sarkallja? Hány szabad ég alatt alvó gyereket és anyát kell látnunk még a pályaudvarok környékén ahhoz, hogy ne álltassuk tovább magunkat azzal, a hatóságok kezelni tudják a kialakult helyzetet? Egyébként pedig ha tudnák, vajon miért nem teszik? Naponta találkozunk menedékkérőkkel, akik adni szeretnének maguknak egy esélyt Magyarországon, de nem bírták a zsúfoltságot a felelőtlenül felduzzasztott táborokban, nem bírták a sötét, forró és levegőtlen sátrakat, a feszültséget. Ehhez képest a kormány még rosszabbra készül, és minden menekülőt száműzni akar a semmi közepébe.

A helyes irány pedig nem ez, éppen az ellenkezője. Nyílt, szolgáltatásokkal jól ellátott táborokat kell építeni, többet és a mostaniaknál kisebbeket. Arányosan minden régióban és akár megyében, ha szükséges. Lehetőleg olyan településeken, ahol láttak már külföldi embert, és olyan helyeken, ahol a kormány felkészíti az embereket arra, hogy kik lesznek az új szomszédjaik.

Nálunk „minden másképpen van". Kezdünk hozzászokni. Magyarország szomszédjainak szeretetszolgái már felkészültek arra, kik is azok a menekültek. A legtöbb európai országban a keresztény egyházak nem válogatnak „igazi" és hamis menekültek között, mint nálunk szokás. Nem kifogásokkal, hanem nyílt táborok seregével segítenek annak, aki jön. Nálunk meg várnak az „igazi" menekültekre, akik némely szociális munkás legbizarrabb elvárása szerint „együttműködő gondozottak".

Itt az idő, hogy a menekültekről ne úgy beszéljünk, mint alacsonyabb rendű emberekről, akiktől még a pénzüket és a telefonjukat is irigyeljük. Ne nézzük hülyének se őket, s ne várjuk, hogy tisztelettudóan esedezzenek a kegyeinkért. Hasonlóak hozzánk, magyarokhoz. Vannak köztük, akik hallották, hogy más európai országban nagyobb esélyük van kiteljesíteni a bennük rejlő lehetőségeket, ezért inkább oda tartanak. Ők a többség. Vannak köztük, akik ezt az intézményesített üldözést még Magyarországon is saját bőrükön érzik, mégis maradnak. Ők vannak kevesebben.

De még így is éppen elegen vannak ahhoz, hogy kinyissuk végre a szemünket: az ő nyomorúságuk a mi nyomorúságunk, izzadságszaguk, bokor alatti ürülékük, éhségük, szomjuk, epegörcsük, elcsigázottságuk és tanácstalanságuk a miénk is. Ezek mind a mi országunkról tudósítanak. Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja? Nem, most ez nem igaz. Nem kellene ennek így lenni. Nem akarnánk hát tenni valamit a saját magunk érdekében? A mobilvécé, az ivóvíz, a vetett ágy vagy az idegen nyelvű tájékoztató nem elérhetetlen szükségletek. És ha mindezek a menedékkérők rendelkezésére állnának, attól még az „agyonpesztrálásuktól" sem kell tartani.

A Magyarországra tartó útvonalon is oszt útikönyvet a Soroshoz köthető szervezet

Közzétéve: 2015. szeptember 24.

Nemrég kiderült, hogy egy Soroshoz köthető egyesület ingyenes útikönyvet oszt Törökországban a bevándorlóknak. Rábukkantunk, hogy a Magyarországra tartó bevándorlóknak is külön kiadványt készítettek. Cikkünkből kiderül, hogyan okosítják ki a soros katonák a bevándorlókat, illetve az is, hány magyar civil szervezet része ennek az egyre kiterjedtebb hálózatnak.

A Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető w2eu (Welcome to Europe) valószínűleg nem csak Törökországban oszt ingyenes útikönyveket a migránsoknak, hanem minden olyan útvonalon, amelyen az Európai Unióba juthatnak.

http://www.w2eu.info/pritings.en.html

A w2eu.info honlapon PDF formátumban elérhető az összes kiadványuk, többek között az is, amelyet a Sky News riportere talált a görög partoknál, amelyet nem csak arab, de dari (a perzsa nyelv Afganisztánban beszélt változata) és angol nyelven is elkészítettek.

http://news.sky.com/story/1551853/sky-finds-handbook-for-eu-bound-migrants

Új részlet viszont az, hogy nem ez az egyetlen kiadványuk, amelyet a bevándorlóknak oszthatnak. Külön útikönyvet készítettek a Marokkóból Spanyolországba, a közép-mediterrán útvonalon Olaszországba, és az Égei-tengeren nekivágó bevándorlók számára is. Mivel ezek mind tengeri útvonalak, így a kiadványok neve „Risks, Rights & Safety at Sea", vagyis „Kockázatok, jogok és biztonság a tengeren". A bevezetőben ugyan felhívják a figyelmet arra, hogy sok halálos áldozatot követelt már a tengeri átkelés, de ahogy írják, az általuk nyújtott tanácsok akár meg is menthetik a migránsok életét.

Az útikönyvekben írt tanácsok között szerepel, hogy szerezzenek be egyebek mellett mentőövet, meleg ruhát, vízhatlan kabátot, viseljenek sapkát és napszemüveget, legyen náluk tengeribetegségre bevehető gyógyszer, teljesen feltöltött és GPS vételre képes mobiltelefon. Arra is felhívják a figyelmüket, hogy ellenőrizzék, hogy a hajó fedélzetén megfelelően működnek-e a vészhelyzet esetén használható eszközök és jelzések. Előttünk van a kép, ahogy az embercsempészek éppen terelik fel a már kikötőben is félig elsüllyedt hajóra a bevándorlókat, amikor az egyikük a kis könyvet lobogtatva megkérdezi, hogy a morze jeladó a szabványoknak megfelelően képes-e a vészjelzés leadására.

Azt is javasolják az embercsempészek lélekvesztőivel és halászhajóival útra kelő bevándorlóknak, hogy az indulás előtt figyeljék a három napos időjárás-előrejelzést, és csak jó idő esetén vágjanak neki az Európába tartó útnak. De felhívják a figyelmet arra is, hogy túlzsúfolt vagy sérült hajóra ne szálljanak fel. Persze a civilek egy eldugott mondatban megjegyzik, hogy a biztonsági szabályok betartása az embercsempészek miatt néha lehetetlen.

Az útikönyvben a partraszállás utáni menedékkérelemhez való jogukról is kiokosítják a migránsokat. Ebben szerepel többek között az is, hogy azok a menedékkérők, akik még nem töltötték be a 18. életévüket, jelezzék ezt a hatóságoknak, mert így külön elbírálásban részesülhetnek. Vagyis kiderül, hogy a menekülteket segítő fizetett civilek még a kiskorúakat sem próbálják meg lebeszélni az idén már közel 3000 vízbefulladást okozó tengeri átkelésről.

http://lesvos.w2eu.net/info-for-refugees/dublin-iii-greece-balkans/dublin-iii-greece-balkans-eng/

A Magyarországra nézve legmeglepőbb részlet, hogy külön kiadványt készítettek arab, perzsa és angol nyelveken a balkáni útvonalat használó, tehát hazánk felé tartó bevándorlók számára is. Ez az útikönyv azzal indul, hogy az Európai Bíróság 2011-es döntése értelmében Görögország megsérti a menekültek emberi jogait, ezért a Dublin III miatti visszautasításokat a legtöbb uniós tag felfüggesztette. Majd még egyértelműbben adják a migránsok tudtára: a fenti döntés miatt, akik elhagyják Görögországot nyugodtak lehetnek afelől, hogy újra beadhatják menedékkérelmüket egy másik uniós országban, anélkül, hogy visszaküldenék őket a görögökhöz. Az esetleges jövőbeni változások miatt ugyanakkor arra ösztönzik a migránsokat, hogy készítsenek fotókat a görögországi bánásmódjukról, és elszállásolásuk rossz körülményeiről. Igazi házmester tempóra ösztönözik tehát a migránsokat, nevezetesen arra, hogy jelentsék fel az első, őket fogadó uniós országot. Minden jogukat ismertetik tehát velük, de a kötelezettségeikről távolról sem lehet hallani.

Az útikönyv felhívja a figyelmüket arra is, hogy más uniós országokra nem érvényes a visszaküldés tilalma, példaként említik Magyarországot és Bulgáriát. Vagyis felvilágosítják őket arról, hogy amennyiben ezekben az országokban adnak ujjlenyomatot, akkor a dublini egyezmény miatt könnyen visszaküldhetik őket oda. Hogy a visszaküldést elkerüljék, azt javasolják a migránsoknak, hogy fogadjanak ügyvédet. Leírják, hogy az ügyvédek pénzt kérnek ezért, de azt javasolják a migránsoknak, hogy inkább fizessenek érte. Sőt tippet is adnak arra, hogy miből: a szociális támogatásból, amelyet attól az országtól kapnak, ahol beadták menedékkérelmüket. Felvetődik tehát, hogy maguk az ügyvédek is részei a hálózatnak. Feladatuk, hogy segítsék a migránsokat az uniós jog kijátszására, és mindezt az uniós adófizetők pénzéből teszik. Nesze neked embercsempészet!

„Vigyázz: a Magyarországon vagy más országban levett ujjlenyomatot nem lehet törölni vagy eltüntetni, de néhány országban harcolhatsz a visszaküldés ellene egy ügyvéd segítségével, és különösképpen szolidaritási csoportok segítségével (…)" – szerepel kiemelt bekezdésben. Így már talán érthető, miért az az első angol mondat, amit megtanulnak a migránsok, hogy „no fingerprint!".

A balkáni útvonalon osztott útikönyvben térkép mutatja, hogyan juthatnak el Magyarországra

A balkáni útvonalról szóló tájékoztatóban ezen felül külön fejezet is foglalkozik Magyarországgal. Ebben már szó esik a határra épülő kerítésről is. Leírják, hogyan zajlik a menedékjogi kérelem benyújtásának folyamata, de rögtön ezt követően megemlítik, hogy a menedékkérelmet benyújtott emberek 90 százaléka még a kérelmük elbírálása előtt elhagyja az országot. Mint írják, jó esély van arra, hogy miután folytatták útjukat nem fogják őket visszaküldeni Magyarországra, még akkor sem, ha leadták ott ujjlenyomatukat.

A Magyarországról szóló rész azzal zárul, hogy a Magyar Helsinki Bizottság honlapját ajánlják, ahol több nyelven elérhető tájékoztatót kaphatnak az aktuális magyarországi helyzetről. A Magyar Helsinki Bizottság címét, telefonszámát, honlapcímét is megosztják a migránsokkal. Mint ismert a Magyar Helsinki Bizottság 2014-ben 55 millió forintot kapott Soros György, Nyílt Társadalom Alapítványától. Szintén érdekes, hogy a w2eu honlapján a Szlovákiáról szóló résznél elsőként egy szintén Soros által támogatott szervezet, a Human Rights League (HRL) szerepel. Magyarország esetében pedig a Helsinki mellett a szintén Soros által pénzelt Menedék Egyesület.

Felmerül a kérdés, hogy az érintett „civilek" nem érzik-e hazaárulásnak a tevékenységüket? G. Soros pedig jobban tenné, ha inkább a szintén általa pénzelt Obama haverjával közösen fogadnának be embereket, ahelyett, hogy Európára zúdítják őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése