2017. április 10., hétfő

A Police.hu közleménye szerint a tüntetés hivatalos befejezése után a demonstrálók fémtárgyakkal, műanyag palackokkal, üvegekkel dobálták meg az Országgyűlés épületét védő rendőröket. Atrocitás érte az M1 televíziós stábját is. És közben a rendőrök csendben tűrnek. Nem ütnek, nem lőnek gumilövedéket.

A vasárnapi tüntetés utóélete

http://aktualis.blogstar.hu/2017/04/10/a-vasarnapi-tuntetes-utoelete/37045/

Hajnali kettő óra után oszlott fel az Oktogonnál még együtt lévő kis tüntetőcsoport. A hírek szerint ma a civiltörvény ellen fognak demonstrálni.

A tüntetés végén, a Parlament előtt a 'Ha én rózsa volnék című számot énekelték', és azt skandálják, hogy: „Ne írd alá, János!". A kemény mag most is ki akarta tűzni a CEU-s zászlót a rendőrsorfal mögé, dulakodott a rendfenntartókkal. Azt kiabálták: „Orbán, takarodj!", „Mocskos Fidesz", „Börtönbe, börtönbe!", "Fidesz-maffia". A Police.hu közleménye szerint a tüntetés hivatalos befejezése után a demonstrálók fémtárgyakkal, műanyag palackokkal, üvegekkel dobálták meg az Országgyűlés épületét védő rendőröket. Atrocitás érte az M1 televíziós stábját is.

A tüntetésen Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra, valamint Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője tartott beszédet az oktatás helyzetéről. Szóltak a mélyszegénység problémáiról is. A Kossuth téren Bródy Gábor, a CEU kutatója többek között az akadémiai szabadság értékéről beszélt. Rodics Katalin a Greenpeace részéről a CEU-t és a civileket egyaránt érintő „megbélyegzést" utasította vissza. Márton Péter, a CEU doktori programjának hallgatója a szakmai egyeztetést hiányolta.

Egy nagy transzparensen a „Civil vagyok, magyar vagyok, szabad vagyok" volt olvasható, látható volt a kisméretű „Vétó" feliratú tábla, voltak a gallérokon „CEU-val vagyok" kitűzők is. A tüntetők fő követelése az volt, hogy Áder János államfő ma ne írja alá a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény módosítását, hanem küldje normakontrollra az Alkotmánybíróságra.

A Facebookon szélsőséges bejegyzések is voltak olvashatók a tüntetéssel kapcsolatban. Példák a Magyar Idők gyűjtéséből.

„Lehet tüntetgetni, élőláncolni, aztán szépen hazamenni, és szépen fokozatosan Fehéroroszországgá válni."

*

Ennek a megállításához valahol el kell dördülnie egy fegyvernek egy tüntetésen.

*

Komolyan kérdezem, nincs egy olyan ember sem Magyarországon, aki halálos beteg és elvállalná, hogy hosszú, fájdalmas módon kinyírná Orbánt? Na jó, elég lenne egy fejlövés is.

*

Nemcsak a kormányt kell megbuktatni, hanem a rendszert.

*

Orbán, eljött az utolsó órád!

Komoly nemzetközi hálózattal áll szemben a Magyar Kormány, melynek erős mozgósító ereje van, mondta a vasárnapi tüntetés kapcsán Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1-en a Ma Reggel vendégeként.

A beszélgetés elején leszögezte: két CEU-ról beszélhetünk. A Central European University egy az Egyesült Államokban székhelyszolgáltatónál bejegyzett jogi személy, míg a Közép-európai Egyetem egy Magyarországon bejegyzett, tényleges egyetemként működő jogi személy. Soros György alapította egy holland alapon keresztül és annak kamataiból működik.

Okafogyottnak nevezte a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelő tüntetéssorozatot a Nézőpont Intézet ügyvezetője. Véleménye szerint a vonatkozó törvénymódosítás nem eredményezi egyértelműen az egyetem kapuinak bezárását. A budapesti Nádor utcában székelő egyetem a továbbiakban is ugyanúgy folytathatja működését, mint eddig.

A változtatás abban áll, hogy az egyetem a továbbiakban akkor tud amerikai diplomát is kiállítani, hogy ha arról Magyarország és az Egyesült Államok kormányai között megállapodás születik.

Lendvai kikotyogta: az ellenzék Soros oldalán áll

http://ezatuti.blogstar.hu/2017/04/10/lendvai-kikotyogta-az-ellenzek-soros-oldalan-all/37054/

A kommunizmus cenzora Lendvai Ildikó már jól alkalmazza a szólásszbadadság adta lehetőségeket. Most például elmondta azt, amit eddig is sejthettünk: az ellenzéki pártok Soros oldalán állnak. És még azt is hozzátette, hogy "természetesen".

Lendvai Ildikó is ott volt a felsőoktatási törvény elleni tiltakozáson, amelyen nyilatkozott is egyet, s ebben a rövid monológban a következőket mondta:


Igen, látom az ellenzéki pártok – ők Soros oldalán vannak természetesen. Én a Magyar Szocialista Pártból vagyok.

Köszönjük, Ildikó!

Vajon mit mondanak majd az elvpárttársai, akik kézzel-lábbal tiltakoznak a fenti állítás nyilvánosságra hozása ellen?

Ezek után nem nagyon van mi ellen protestálni, Lendvai Ildikó kikotyogta, a beismerő vallomás megszületett.

Ez már nem Gyurcsányék rendőrsége – nagyon nem

http://ezatuti.blogstar.hu/2017/04/10/ez-mar-nem-gyurcsanyek-rendorsege-nagyon-nem/37041/

Emlékszünk még arra, hogy mi történt egy tüntetésen 2006-ban. Az egyenruhások, akkor gyakorlatilag vérbefojtották a demonstrációt, még a járókelők is komoly veszélyben voltak, az ártatlan bámészkodók is beleszaladtak egy-egy pofonba, vagy gumilövedékbe. Ehhez képest vasárnap az egyenruhások fegyelmezetten, némán tűrték, hogy gyalázzák őket.

Nem lehetett könnyű elviselni a folyamatos mocskolódást, a többször előforduló dobálózást. De ezek talán már megszokott dolgok, az ugyanakkor újdonság lehet, hogy a tüntetők – nevezzük őket inkább trolldemokratáknak – egy méterről fényképezik az egyenruhásokat.

A rendőrök médiában szerepeltetésére komoly szabályok vonatkoznak. Nem lehet csak úgy kitenni az arcukat a nyilvánosság elé. A trolldemokraták azonban közvetlen közelről is a rendőrök arcába vakuzhatnak, sőt akár még közös szelfiket is készíthetnek.

Egy trolldemokrata, aki boldog, mert rendőrt fényképezhet

Milyen alapon? A trolldemokraták magasról tesznek mindenre és mindenkire. Ha én az utcán sétálnék velem nem csinálhatna egyikük sem közös szelfit. Miért? Mert nem akarom! Én megtehetem, hogy megtiltom neki – sőt akár egy kokit is nyomhatok a fejére, ha nem ért a szóból –, de szegény rendőrnek el kell tűrnie még ezt is a szitkok és a dobálás mellett.

Láthattuk vasárnap este: ez már nem Gyurcsányék rendőrsége. Lényegében egy pofon nélkül lehozott egy nagy tüntetést a hatóság. Minden tisztelet ezért a rendőröknek, akik ha kell a határnál védelmezik az országot és ha meg úgy hozza az élet, akkor a trolldemokratáktól óvják a parlamentet.

És közben csendben tűrnek. Nem ütnek, nem lőnek gumilövedéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése