2014. január 25., szombat

[Lapszemle] Teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a chemtrail vegyi anyag permetezés, nem összeesküvés-elmélet, hanem gyakorlat! - Hitelszerzõdések ezrei lehetnek érvénytelenek? - Utolsó utáni pillanatban durvult el a kasszakáosz - Fideszes hûbéresek kezén a Hortobágy - Döbrögista sopánkodás: Kevés gyerek született, a vének meg nem akarnak halni! - Támogató aláírásgyûjtés indult ifj. Hegedûs Loránt mellett - Al-Jabra állítólag elhagyta a Geneva-2 tárgyalásokat

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


2014. január 25. - Szombat, Szent Pál apostol megtérése

Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.
Mk 16,15-18
(Evangelium minden nap)


Szent Pál apostol megtérése, (Pálfordulás), január 25, szombat. Pál, vagy más néven Saul római polgárjoggal rendelkező zsidó családból származott, ezért két neve volt: a zsidó Saul és a római Pál. Kora ifjúságától Gamaliel rabbi tanítványa volt, vad gyűlölettel fogott a keresztények üldözésébe. Elfogatási paranccsal indult Damaszkuszba a keresztények ellen, ám a város közelében Jézus jelent meg neki. Pál ekkor megtért, ezen túl a kereszténység lánglelkű hithirdetője lett.
Kanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia



Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a chemtrail - vegyi anyag permetezés, nem összeesküvés - elmélet, hanem gyakorlat!
október 02, 2012 Pegapost

"J.P. Holdren (Obama tudományos főtanácsadója) és a CFR is, de Németország is kénytelen volt kiadni egy közleményt, amelyben elismerik a vegyi permetezést.

Holdren tökéletesen járható útnak látja a chamtrails módszert a bolygó lehűtésére, és teljes mértékben támogatja a bárium, magnézium, alumínium, nano-szálak, stroncium, baktériumok, spórák és más vegyi anyagok légkörbe permetezését, méltatja a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében nehézfémek légkörbe juttatását.



A SAG, vagyis sztratoszférikus geo - mérnöki permetezéskor egy vastag fehér vonalat látni, ami megmarad az égen jó néhány órán át. Ez a chemtrail. A felső légkörbe permetezett SAG vonalak hosszú órák után terülnek csak szét, amik aztán úgy tűnnek föl, mintha felhők lennének. Alumínium, bárium-és egyéb elemek ezerszer nagyobb értékben fordulnak elő ezekben a felhőkben, mint az normálisan megengedhető lenne. Ezeknek a permeteknek a részecskéi aztán lassan leereszkednek a földre, amikor az belepi a talajt, a vizeinket valamint belélegezhetővé válik. A leereszkedési ráta lassúsága miatt akár 1-2 hét is eltelhet mire a kipermetezett anyag lassan emberközelségbe kerül. A sokat szabadban tartózkodók égő szemeket, migrénes fejfájásokat, szorongásokat, szabálytalan szívveréseket, magas vérnyomást és más egészségügyi problémákat tapasztalnak."

Az alábbi videón jól látható, hogy katonai gépek, alakzatban repülve permeteznek, majd az egyik lekapcsolja, irányt vált és újabb sávot kezd meg. Kérdem én a jégkristály képződést (kondenzcsíkot) amiről megtévesztő "szakértők" állítják hogy olyan magasságban ahol ennek feltételei adottak, ott minden repülőgép mögött láthatóak, csak úgy kikapcsolhatóak?

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=bKI4jhc-TKE

Legszívesebben minősíteném a népbutító kereskedelmi TV-k "szakértőitől" kapott információkat ez ügyben nem is beszélve arról, hogy az, 1 "sztár"- meteorológustól és 1 pilótától kapott válaszokkal kimerítették 5 percben a témát, gumicsontot dobva a hiszékeny nagyérdemű közönségnek ismét, mint megannyi alkalommal teszik ezt nap mint nap...

Kapcsolódó:
   Így permeteznek minket méreggel a háttérhatalmak
   Magyarország CHEMTRAIL-támadás alatt áll egész nap - Elképesztő mennyiségű vegyi csík borítja az eget - Özönlenek a képek mindenhonnan
   Teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a chemtrail - vegyi anyag permetezés, nem összeesküvés - elmélet, hanem gyakorlat!
   Chemtrail ellenes tüntetést szerveznek Budapesten...
   Hogyan lehet védekezni a HAARP sugárzása ellen ? Egy nagyon bennfentes interjú....
   Bill Gates admits to chemtrails | Hang The Bankers
   HAARP, Chemtrails, és ami mögötte van



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hitelszerződések ezrei lehetnek érvénytelenek?
január 23, 2014 Nemzeti Civil Kontroll

"Amennyiben az Ön hitelszerződését az az autókereskedő írta alá, ahol autóját vette, s a hitelügylet 2010 előtt jött létre, viszont nem találja az autókereskedő cég nevét az MNB listáin, úgy vélhetően a hitelszerződése szabálytalan módon jött létre..."

A magyar lakosságot közel 4600 milliárd forintnyi, többségében külföldi pénznemben számolt adósság fojtogatja. Az érintett 700 ezer család többsége ingatlanhitele miatt került veszélybe. De mi a helyzet az ugyanígy csapdába került autóhitelesekkel? Lapunk megtudta, szerződések ezreit köthették meg szabálytalanul. A teljes cikk.

A Magyar Nemzet tavaly márciusban számolt be arról, hogy egy gépjárműhitel-szerződésről a bíróság jogerősen kimondta annak érvénytelenségét. A pénzintézet ugyanis nem maga kötötte meg a szerződést, hanem egy olyan autókereskedőt bízott meg az ügylettel, akinek erre nem volt jogosultsága. Ezután az ország számos pontjáról kerestek fel bennünket olyan adósok, akik elmondták, hogy az ő kölcsönszerződésüket is autókereskedő írta alá a pénzintézet nevében. Az a kereskedő, akitől az autójukat vásárolták.

Az MNB nyilvántartása

A Magyar Nemzeti Bank nyilvántartása szerint azt, hogy a pénzintézetek nevében mely vállalkozások voltak jogosultak a hitelszerződések aláírása a 2009. december 31-én a hatályos engedélyek alapján a bankok esetében itt olvashatják, az egyéb pénzintézetek esetében pedig itt tekinthetik meg. A listák tartalmazzák mindazon pénzintézeteket, amelyek igénybe vettek olyan vállalkozásokat, amelyek a nevükben eljárhattak, illetve azon cégek, úgynevezett ügynökök listáját is, amelyek jogosultak voltak a velük kapcsolatban álló pénzintézet nevében önállóan eljárni. Amennyiben az Ön hitelszerződését az az autókereskedő írta alá, ahol autóját vette, s a hitelügylet 2010 előtt jött létre, viszont nem nem találja az autókereskedő cég a nevét az MNB listáin , úgy vélhetően hitelszerződése szabálytalan módon jött létre..

A külföldi pénznemben elszámolt hitelek esetében nem csupán az ingatlanalapú kölcsönök miatt kerültek veszélybe az adósok, hanem autóhitelesek tömegei sem voltak képesek törleszteni felvett kölcsönüket. Utóbbiak közt akadt például olyan is, aki hárommillió forintért vette meg az autóját, és a vásárláshoz több mint kétmillió forint hitelt igényelt egy pénzintézettől. Az illető az évek során szinte a teljes összeget visszafizette a banknak, azonban a külföldi pénznem árfolyamváltozása miatt a pénzintézet számításai szerint további négymillió forinttal tartozott. Az adós tehát a futamidő végére több mint háromszor annyi pénzt fizet vissza a banknak, mint amennyit folyósítottak neki.A szerződést aláíró személye több szempontból sem elhanyagolható. Ha a pénzintézet helyett egy pénzügyi ismeretekkel nem rendelkező autókereskedő járt el a bank képviseletében, akkor kérdéses, hogy az ügyfél megkaphatta-e a megfelelő tájékoztatást az igényelt kölcsönről és annak kockázatairól. Ne m véletlen, hogy törvény szabályozza, ki és milyen feltételekkel járhat el egy pénzintézet képviseletében.

Az említett bírósági ítéletet követően megkerestük az adóst képviselő ügyvédet. Bihari Krisztina elmondta: rengeteg, akár több ezer hasonló hitelszerződést köthettek a pénzintézetek országszerte, amelyeket egyenként kellene kivizsgálni. Hozzátette, hogy a törvény ugyan lehetőséget ad arra, hogy egy autókereskedő a pénzintézet nevében aláírja a hitelszerződést, de csak meghatározott szabályok szerint, az akkor még önállóan létező Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ellenőrzésével. A nyertes perről szólva az ügyvéd elmondta: ebből az esetből kiderül, hogy ha a pénzintézetek hasonló gyakorlatot követtek, vagyis hitelszerződéseiket arra nem jogosult autókereskedők írták alá, akkor a legalapvetőbb szabályokat sem tartották be. Ez pedig azt is jelenti, hogy szerződések ezrei lehetnek érvénytelenek.

Ki írhatott alá?

Azt, hogy egy pénzintézet képviseletében miként járhatott el önállóan például egy autókereskedő, az 1996. évi pénzintézeti törvény szabályozta. A törvény hatályba lépésétől kezdve 2010-ig az autókereskedők alapvetően kétféleképpen járhattak el a pénzintézetek képviseletében. Az egyik esetben az autókereskedő aláírhatta a bank nevében a hitelszerződést, a másikban csupán összehozhatta a pénzintézetet és az ügyfelet - fejtette ki a főként devizahiteles ügyekkel foglalkozó jogász lapunknak. Mint mondta, az autókereskedők mindkét esetben úgynevezett ügynökei lettek a pénzintézeteknek. Ha tehát 2008-ban egy vásárló egy autókereskedésben vett autót, és a vásárláshoz kölcsönt is igényelt, a hitelszerződést pedig maga a kereskedő írta alá, akkor csak abban az esetben jött létre törvényesen a hitelügylet, ha a szóban forgó autókereskedő jogosult volt a pénzintézet nevében eljárni. A 2010-es dátum azért is fontos, mert az ezt megelőző időszakban élte reneszánszát a külföldi pénznem ben elszámolt hitelezés - tette hozzá a szakember.

Nem volt rá jogosítványuk

A szabályok ismeretében megkerestük a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületét (MGOE). Arról érdeklődtünk náluk, hogy tapasztalataik alapján a szervezetükbe tömörülő autókereskedők rendelkeztek-e jogosítvánnyal arra, hogy egy pénzintézet képviseletében önállóan eljárva hitelszerződéseket írhassanak alá.
Fojt Attila, az országszerte jelentős tagsággal bíró egyesület elnöke elmondta, a gépjármű-kereskedők között azok voltak többen, akik csupán elősegíthették a hitelfelvétel létrejöttét, de nem írhattak alá hitelszerződést. Mint mondta, ő nem is tud arról, hogy volt-e egyáltalán olyan autókereskedő, amelyik a pénzintézet nevében jogosult lett volna a hitelszerződés aláírására. Annak tükrében azonban, hogy autóhitelesek országszerte arról számoltak be, hogy szerződésüket az autókereskedő írta alá, meglepő az egyesület tájékoztatása.

Jogkövető bankszektor?

Az adósok és az autókereskedők közti ellentmondás azért is különös, mert a bankszövetség mindig is következetesen azt az álláspontot képviselte, hogy a bankszektor a törvények szigorú betartása mellett hitelezett adósainak. - A Magyar Bankszövetség és minden tagintézménye elkötelezett a jogszabályok és a bírósági döntések maradéktalan betartása mellett. A Kúria döntésével pedig megerősítette, hogy a bankszektor eddig is jogkövető magatartást gyakorolt. (Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára a Kúria devizahitelekről alkotott jogegységi decemberi határozatát követően nyilatkozott így.)

Kinek volt engedélye?

A tisztánlátás érdekében lapunk a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) fordult, hogy a PSZÁF beolvadása után az immáron a pénzügyi fogyasztóvédelmet is ellátó intézménytől kikérjük azon pénzintézetek megbízásából ügynökként tevékenykedő autókereskedők listáját, amiből kiderül, kik voltak jogosultak a pénzintézetek nevében hitelszerződések aláírására.

Az MNB adataiból kiderült, hogy az autóhitelezéssel is foglalkozó pénzintézetek szinte elvétve használtak ügynökként olyan vállalkozásokat, amelyek jogosultak voltak a nevükben hitelszerződések aláírására. A Merkantil Bank például mindössze három olyan vállalkozással állt kapcsolatban, amely autókereskedéssel is foglalkozott. Ez azért is meglepő, mert úgy tudjuk, hogy a Merkantil Bank helyett tömegesen írták alá a hitelszerződéseket országszerte az autókereskedők, s ezt a lapunknál jelentkezett adósok is alátámasztották.

Egy budapesti férfi például az M7-es autópálya budapesti bevezető szakasza melletti egyik autókereskedésben vette autóját 2008-ban. A vásárláshoz szükséges hitelt a Merkantil Bank biztosította. A hitelszerződést az autókereskedő írta alá, a bank képviseletében senki nem volt jelen szerződéskötéskor.

Hasonlóképpen az említett bank képviselőjének jelenléte nélkül írta alá egy autókereskedő egy szegedi vásárló hitelszerződését 2007-ben. De egy szentesi lakos is arról számolt be, hogy noha a Merkantil Bank folyósította a hitelt a 2008-ban vásárolt autójukhoz, a szerződést az autókereskedő írta alá. Esetükben szinte biztos, hogy nem volt jogszerű a szerződéskötés, ugyanis ezek a kereskedések nem szerepeltek az MNB által elküldött listákon. Azaz az adós vélhetően sikerrel perelhetné a bankot a szerződés érvénytelensége miatt. Ezt már Bihari Krisztina ügyvédtől tudtuk meg, aki az eset jogkövetkezményéről szólva elmondta, a polgári törvénykönyv szerint az engedély nélküli szerződéskötés a szerződés érvénytelenségét vonja maga után. Kerestük az ügyben a Merkantil Bankot, azonban több mint harminc nap elteltével sem kaptunk választ tőlük.

Meglepő adatok a nagy autóhitelezőknél

Az MNB megküldött összesítése szerint a CIB Lízing Zrt. - amely meghatározó szerepet töltött be a magyar autóhitel-piacon - mindössze egyetlen olyan vállalkozással állt kapcsolatban, amely eljárhatott a CIB képviseletében, annak nevében aláírhatott egy hitelszerződést. Ugyanakkor a CIB adósai közül is többen megkeresték lapunkat, s kivétel nélkül arról számoltak be, hogy az az autókereskedő írta alá hitelszerződésüket, ahol autójukat vásárolták. Így például az a két budapesti adós, akik közül az egyik 2007-ben, a másik 2009-ben vásárolt autót, és a szükséges hitelt a CIB Lízing Zrt. biztosította. Azonban egyik esetben sem a CIB képviselője, hanem maga az autókereskedő volt a szerződés aláírója. Továbbá Kecskemétről is kaptunk híreket, hogy a CIB helyett az autókereskedő írta alá a hitelszerződést. Ezekben az esetekben is tanácsosabb lenne az adósoknak bírósághoz fordulniuk, mivel ezek a kereskedések sem szerepelnek az MNB listáján.

Ugyanilyen meglepőek az MNB adatai az autóhitel-piacon jelentős hitelállománnyal rendelkező Lombard Lízing Zrt. esetében is. E pénzintézet ugyanis szintén csupán néhány olyan vállalkozással/ügynökkel állt kapcsolatban, amelyek a Lombard képviseletében jogosultak voltak hitelszerződések aláírására. A Lombard esetében ugyancsak több helyről, Budapestről, Sopronból és Kaposvárról is érkeztek jelzések lapunkhoz, hogy a 2007 és 2009 között vásárolt autókhoz biztosított kölcsönök szerződését olyan autókereskedők írták alá, akiknek nyoma sincs az MNB listáján.

A Magyar Nemzeti Bank adatai tehát rávilágítanak arra, hogy alig volt olyan autókereskedő Magyarországon 2010 előtt, aki a pénzintézetek nevében jogosult lett volna hitelszerződések aláírására. Felmerül tehát, hogy a pénzintézetek hitelszerződések ezreit kötötték meg szabálytalan, törvénytelen módon. Ezekben az esetekben az adósok jó eséllyel támadhatják meg szerződéseiket a bíróságon. Ugyanakkor jogi szakértőink arra figyelmeztetnek: amennyiben a szerződés érvénytelen, az nem jelenti azt, hogy a kapott hitelt ne kellene visszafizetni, mindössze annyit, hogy felül kell vizsgálni a szerződést, s előfordulhat, hogy szerződés semmissége olyan elszámolási helyzetet eredményez, amely megállapíthatja, hogy az adós jelentősen kevesebb összeggel tartozik, mint amennyit a bank követel tőle. Az MNB adataiból kiderül, hogy a 2010. január 1-je előtt megkötött hitelszerződéseket mely autókereskedők írhatták alá a bankok és egyéb pénzintézetek nevében.

Jelentős szigorítás 2010-től

A pénzintézetek képviseletében eljáró személyek tekintetében felmerült problémát, miszerint sok esetben vélhetően ellenőrzés nélkül írtak alá hitelszerződéseket arra nem jogosult személyek, valószínűleg a jogalkotó is észlelte. 2010. január 1-jén ugyanis jelentősen szigorodtak az úgynevezett ügynökökre vonatkozó szabályok. Ezt követően ahhoz, hogy valaki a pénzintézet helyett eljárhasson, annak nevében akár egy hitelszerződést aláírjon, komoly pénzügyi vizsgát kellett tenni a PSZÁF-nél, s csak a vizsga birtokában volt jogosult például egy autókereskedő a bank helyett eljárni.

Alapvető szabályokat hágtak át?

Noha Felcsuti Péter, a bankszövetség korábbi elnöke legutóbb arról beszélt az ATV-ben, hogy azt nem lehet mondani, hogy a bankok nem tájékoztatták az adósokat, jogi szakértőink szerint amennyiben tömegesen írták alá a hitelszerződéseket arra nem jogosult autókereskedők, akkor előfordulhat, hogy a bankok tájékoztatási kötelezettségeiknek sem tettek eleget. Ha ugyanis hitelszerződés aláírásakor nem voltak jelen a pénzintézetek szakképzett munkatársai, akkor kérdéses, hogy az autókereskedők mekkora mértékben tudták feltárni az adósok előtt a devizahitel- felvétel kockázatait.
Forrás: MNO

Kapcsolódó:
   Van mit bizonyítania a bankokra lecsapó PSZÁF-nak
   NAV: minden rendben - Az ellenőrzések hatékonysága és társadalmi szintű hasznosulása címmel rendeztek konferenciát
   Matolcsy még az idén megkaphatja a PSZÁF feladatait is

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Utolsó utáni pillanatban durvult el a kasszakáosz
Sarkadi Zsolt 2014. 01. 25. 08:11 Origo

Csütörtök este az Engedélyezési Hivatal közleményt adott ki két online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonásáról. Az egyik kassza az Alt Cash utolsó engedélyezett gépe, így a hivatal döntésével eltűnnek az magyar piacról a 20 éve uralkodó pozícióban lévő Samsungok, melyekre eddig az online átállásban is a legtöbb megrendelést adták le. Több tízezer kereskedő maradhat hoppon, a Facebookon némelyikük már forradalommal fenyegetőzik.


"Ami ezzel a pénztárgépcserével van, az akkora botrány, hogy olyan ebben az országban még nem volt" - mondja egy VIII. kerületi csemegebolt pultos-tulajdonosa. Ő is a több ezer kereskedő közé tartozik, akik az Alt Cash és a Japan Cash nevű cégek által forgalmazott Samsung-pénztárgépekre adtak le megrendeléseket.

A bolttulajdonos most azért annyira dühös, mert a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön váratlanul úgy döntött, nem fogadja el a két forgalmazó készülékeit. A NAV ezért péntektől bármikor megbírságolhatja a tőlük rendelő boltosokat, még annak ellenére is, hogy ők minden határidőt betartottak, időben igényeltek online kasszát.
Miről szól a kasszacsere?
- Még Matolcsy György volt a nemzetgazdasági miniszter, amikor a kormány 2013 elején elrendelte, hogy a Magyarországon működő pénztárgépeket le kell cserélni a NAV-val intenetes adatkapcsolat létesítésére képes online kasszákra.
- Online kasszát pénztárgép-szaküzletekből vagy közvetlenül a forgalmazóktól lehet vásárolni.
- A forgalmazóknak a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál kell engedélyeztetniük a pénztárgépeiket.
- A folyamat azonban nagyon lassan halad, a pénztárgépek sorozatgyártását és összeszerelését általában csak az engedélyezésük után kezdik meg, ezért már 2013 nyarán világosan látszott, hogy még hónapokig nem fejeződhet be az átállás.
- Épp ezért, a NAV sem bírságolja meg azokat, akiknek még nincs online kasszájuk, de a kiskereskedőknek rendelkezniük kell az érvényes megrendelésüket bizonyító regisztrációs kóddal. A NAV csak akkor bírságol, ha ilyet sem tudnak felmutatni.

Éppen a bírság lehetősége miatt egyik kereskedő sem akart névvel vagy arccal nyilatkozni. "A valagamat esetleg lefényképezhetik. Aztán küldjék el a képet a minisztériumba, a NAV-hoz meg mindenhová!" - kiabálta egy belvárosi antikvárium felháborodott vezetője. Az ő helyzete különösen nehéz, hiszen először az Alt Cash Sam4s 270-es típusú kasszáját rendelte meg. Ennek az engedélyét aztán tavaly menet közben visszavonták, és ezért kényszerült a 300-as típusra változtatni a megrendelését. Most már ez a modell sem rendelkezik engedéllyel.

Az antikvárius két okból választotta a Sam4s 270-est, egyrészt azért, mert jelenleg egy Sam4s 260-as kasszát használ - és szerinte az "a világ legszuperebb gépe" - a Sam4s 270 pedig pont ugyanolyan, mint a 260, csak már képes online kapcsolatra. A másik ok pedig a gép ára volt, a forgalmazók közül ugyanis az Alt Cash Kft. volt az egyetlen, amelyik könnyített finanszírozással értékesítette kasszáit. Ezért is kapta ez a cég a legtöbb megrendelést.

Az Alt Cash 270-es pénztárgépének engedélyét már októberben visszavonta az MKEH, mondván, a típus "nem felel meg az előírt műszaki és informatikai követelményeknek." Akkor ez a kassza volt a legnépszerűbb az országban, erre érkezett a legtöbb megrendelés, ennek a gyártását támogatta több tízmillió forinttal a Nemzetgazdasági Minisztérium, és októberre az Alt Cash már 8000 ilyen pénztárgépet hozott az országba, ezzel elsőként kezdhette volna meg az online-pénztárgépek értékesítést, ha nem jön az akkori tiltás.

De a tiltás jött, a befizetett előlegeiket féltő kiskereskedők pedig megoldást vártak. Az Alt Cash azt találta ki, hogy a 270-re leadott megrendeléseit átvezeti a másik, november 25-én engedélyezett kasszatípusára, a 300-ra. Így történt a belvárosi antikvárius mellett még több ezer magyar kiskereskedő megrendelésével, így gyűlt össze 80-90 ezer megrendelés a Sam4s 300-on. Csütörtök este viszont ennek az engedélyét is visszavonta az MKEH, pedig november 25-i közleményében még arról írt a hivatal, hogy a típus minden vizsgálaton sikeresen átment.

Hirtelen rájöttek a hiányosságokra

Az MKEH közleménye szerint most azért vonták vissza az Alt Cash és a Japan Cash engedélyét (a Japan Cash lényegében ugyanazt a Sam4s 300-ast forgalmazta, amit az Alt Cash), mert a gép a benne lévő adóügyi ellenőrző egység (AEE) "funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt lehetőséget teremt az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használható."

Megkérdeztük az MKEH-t, hogy pontosan mit értenek ez alatt, de nem kaptunk választ, ahogyan arra sem, hogy miért merült fel most - a forgalmazási engedély megadása után két hónappal - hogy újból ellenőrizni kell kifejezetten ezt a pénztárgépet, ha tavaly novemberben ugyanez a kassza három független tesztelő szakvéleménye szerint megfelelt a követelményeknek.

Az AEE-t gyártó Videotonnál értetlenül állnak a probléma előtt, ahogyan az Origónak írták: "az MKEH közlése, miszerint az általunk gyártott adóügyi ellenőrző egység olyan rejtett funkciót, azaz biztonsági kockázatot tartalmaz, amely alkalmas lehet a rendszer kijátszására, miránk a megdöbbenés erejével hatott." A cég szerint a pénztárgépeket összefogó országos informatikai rendszerhez az általuk gyártott AEE maradéktalanul illeszkedik, "az engedélyezés során ezzel kapcsolatban biztonsági aggály fel sem merült."

"Nincs az a bíró, aki engem marasztal el"

Ugyanez a véleménye az Alt Cash-nek is, pénteken a Facebookon azt írták, nincs tudomásuk arról, hogy gépeikkel csalni lehetne. "Megdöbbenve fogadtuk a Sam4s NR-300 online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonását. A hírről mi is az MKEH oldaláról értesültünk, előzetes tájékoztatást nem kaptunk a hivataltól. Pénztárgépünk jogerős forgalmazási és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezett, az MKEH összes vizsgálatán hibamentesen szerepelt."

A megkérdezett pénztárgép-eladók és a kereskedők is úgy gondolják, hogy a Sam4s gépekkel nincs érdemi műszaki probléma. "Nézze meg, mi történik! A hivatal mást se csinál, csak a Samsung-gépeknek próbál keresztbe tenni! Hol betiltja őket, hol felfüggeszti az engedélyüket" - mondta a VIII. kerületi boltos.

Az Alt Cash Samsung pénztárgépeit több mint 20 éve használják Magyarországon. 2000-re kasszáik piaci részesedése megközelítette a 60 százalékot, az Alt Cash pedig országos lefedettségű viszonteladói- és szervízhálózatot alakított ki. Az online pénztárgép-forgalmazók közül piaci információk szerint ők zsebelték be a megrendelések mintegy felét, igaz, nyilvános adat egyelőre nincs erről.

Több Sam4s 300-ast azóta üzembe is helyeztek a tulajdonosok, a forgalmazási engedély csütörtök esti visszavonása őket különösen érzékenyen érinti, mivel a régi gépüket már nem használhatják, az újnak viszont már nincs érvényes engedélye. Az Alt Cash is lehetetlen helyzetbe került, hiszen míg a 270-es engedélyének visszavonásakor a megrendeléseket át tudta irányítani a 300-as kasszára, most nincs ilyen lehetősége, hiszen az MKEH döntésével minden terméke eltűnik a piacról. Éppen ezért az sem valószínű, hogy valahogy kompenzálni tudná temérdek ügyfelét anélkül, hogy csődöt jelentsen.

A hivatal közleménye szerint a kereskedők maguk kötelesek gondoskodni érvényes pénztárgép beszerzéséről, ők viszont tanácstalanok. "Tegnap hoztam el és helyeztem üzembe a gépet! Engem nem érdekel, nincs az a bíró, aki engem marasztal el! Engedélyezett gépet vásároltam, kiadták rá a gépkönyvet, aláírtam minden dörgedelmes szerződést! Leszarom, befejeztem!" - írja egy boltos a Facebookon. A helyzet súlyosságát a Nemzetgazdasági Minisztériumban is érzik: Pankucsi Zoltán, a tárca helyettes államtitkára pénteken rendkívüli ülésre hívta össze az online-pénztárgépre való átállást segítő munkabizottságot.

Kapcsolódó:
   A NAV-ot nem érdeklik az átvert kereskedők
   Minden egyes kereskedőt ellenőriz a NAV
   Hekkerekkel védi a pénztárgépeket a NAV
   Pénztárgépek: sikerkommunikáció kevés alappal
   Ha az áfamutyit nem is, a pénztárgépeket ellenőrzi a NAV
   A kormány beszáll, a kereskedők bezárnak

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Fideszes hűbéresek kezén a Hortobágy
2013. szeptember 17. NOL

A volt fideszes képviselő családi vállalkozása háromszor nagyobb földet kapott tíz évre, mint a Margitsziget. Az asszony a földet meghirdető földalap megyei vezetője. Mivel a bérlemény természetvédelmi területen fekszik, a volt képviselő több százmilliót kaszálhat tíz év alatt.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) megyei irodavezetője a Hortobágyon összesen 350 hektáros, azaz több mint háromszor akkora természetvédelmi területet kapott, mint a Margitsziget. Ezzel évente 28 millió jövedelemhez jut az egykori fideszes politikus - közölte keddi, debreceni sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja, és Kathiné Juhász Ildikó, a párt megyei elnöke, hajdúböszörményi önkormányzati képviselő.

Kathiné Juhász Ildikó elmondta: a magánnyugdíjak lenyúlása, a trafikok fideszes családi vállalkozásokba szervezése és az állami földek baráti kézbe játszása után az Orbán-kormány a természetvédelmi területeket adja oda hűbéreseinek. Mint mondta, az Index.hu oknyomozó újságírói kiderítették, hogy a Hortobágyon a földosztás legnagyobb nyertese éppen a földet kiosztó NFA Hajdú-Bihar megyei irodav ezetője, Ónodiné Demeter Éva, aki korábban fideszes önkormányzati képviselő volt. Miközben az irodavezető családi vállalkozása a meghirdetett 800 hektárból 350 hektárt nyert, addig 7-8 helyi vállalkozó nem kapott semmit.

Kathiné Juhász Ildikó hozzátette: habár a fideszes kétharmad által megalkotott törvény nem zárja ki, hogy az NFA megyei irodavezetőjének családi vállalkozása nyerjen az NFA pályázatán, de az eljárés akkor is szemet szúróan etikátlan. Szerinte ez nagyjából olyan, mintha az ötös lottó főnyereményét különös véletlen folytán maga a Szerencsejáték Zrt. elnöke nyerné meg. Mint fogalmazott, Ónodiné Demeter Éva a Hajdú-Bét károsultjaként éveken át tiltakozott a szerinte elfogadhatatlan történések miatt, ám erkölcsileg vitatható módn járt el, amint a saját családi kasszát gyarapíthatta.

Mint az Index.hu írja, az említett 350 hektár tulajdonosi jogait Ónodiné munkaadója, a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) gyakorolja. A pályázati kiírás viszont csak a terület vagyonkezelőjének, a Hortobágyi Nemzeti Parknak a dolgozóit zárta ki az indulók közül. Emiatt az, hogy egy megyei NFA-vezető érdekeltségébe tartozó cég pályázhatott egy NFA-tulajdonban lévő terület tartós bérleti jogára, a kiírás szerint rendben van. Az viszont, hogy nemcsak pályázhatott, hanem minden indulónál nagyobbat nyert - elvitte a földek majdnem felét, miközben heten-nyolcan hoppon maradtak -, a helyi gazdák szerint megkérdőjelezhető.

Mindehhez Bangóné Borbély Ildikó hozzáfűzte: az eset külön pikantériája, hogy Ónodiné Demeter Éva azután került az NFA megyei irodájának élére, miután a Hajdú-Bihar megyei Kaba állami földjeire meghirdetett pályázat kapcsán nyilvánosságra került egy hangfelvétel, és rendőrségi feljelentés is született. Felidézte, hogy tavaly hivatali visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen följelentést tettek a rendőrségen, s csatoltak egy hangfelvételt is, amelyen vélhetően a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet egykori megyei vezetője, Sári Béla arról beszél, hogy a Hajdú-Bihar megyei Kaba határában lévő állami földek bérbeadását a háttérben milyen lobbitevékenység előzte meg magas beosztású fideszes politikusokra való hivatkozással.

Bangóné Borbély Ildikó hozzátette: az említett Sári Bélát kirúgták a tisztségéből, és a helyére éppen azt az Ónodiné Demeter Évát ültették, aki korábban fideszes képviselő volt. A politikus föltette a kérdést: hogyan lehetséges, hogy a folyton az etikára és morális életre hivatkozó jobboldal az efféle visszaélésgyanús ügyekben mélyen hallgat?

Megkeresésünkre az NFA sajtóreferense, Czine Tamás azt mondta: az NFA tájékozódik az ügyben. Hozzátette: a témáról a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) korábban közleményt adott ki, amely szerint "minden állami föld tulajdonjoga a magyar államé, jelen esetben a vagyonkezelői jog a nemzeti parké". A VM szerint tehát a Nemzeti Földalapkezelőnek semmilyen köze nincs az ügyhöz, így irreleváns, hogy Ónodiné Demeter Éva milyen kapcsolatban áll az NFA-val.

Kapcsolódó:
   Újabb kárpótlások, emlékművek, bocsánatkérések
   Dübörög a cigányok pozitív megkülönböztetése a bíróságokon: Bocsánat, rendőr bácsi!
   Beteljesül-e Mikola betonozós álma?
   Ángyán József, Horváth András fórum Szekszárdon
   Mi lesz veled magyar vidék? Ángyán József előadása


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Döbrögista sopánkodás: Kevés gyerek született, a vének meg nem akarnak halni!
2014/01/24 MTI - Bal-Rad

2013 első tizenegy hónapjának előzetes adatai szerint az előző év azonos időszakához képest a halálozások száma nagyobb mértékben csökkent, mint a születéseké, ennek következtében mérséklődött a természetes fogyás üteme - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) MTI-hez pénteken eljuttatott gyorstájékoztatójában.

Az előzetes adatok szerint 2013-ban a születésszám az év első öt hónapjában és augusztusban elmaradt az előző évitől, a többi öt hónapban pedig emelkedett. 2013 november végéig 81 241 gyermek született, 2 százalékkal kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. A halálozások száma nyolc hónapban csökkent, három hónapban viszont enyhén emelkedett az előző év azonos hónapjaihoz képest. Az év első tizenegy hónapjában 2,6 százalékkal csökkent az elhunytak száma az előző évhez képest. A természetes fogyás 33 641 volt, 1 433-mal kevesebb az egy évvel korábbinál.


Az év első tizenegy hónapjában ezer élveszületésre több mint 5 csecsemőhalálozás jutott, 0,3 ezrelékponttal több, mint egy évvel korábban. A házasságkötési arányszám 3,8 ezrelékes értéke nem változott az előző évhez képest.

Mint írták: a házasságkötések havonkénti száma változóan alakult: hat hónapban több, öt hónapban viszont kevesebb frigyet regisztráltak, mint egy évvel korábban. A legjelentősebb visszaesés februárban történt, amikor a házasságkötések szökőnaphatástól megtisztított száma több mint 10 százalékkal csökkent, míg augusztusban 11,6 százalékos emelkedés volt tapasztalható az előző év azonos időszakához képest. Összességében 2013 első tizenegy hónapjában 34 721 házasságot anyakönyveztek, 640-nel, 1,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - olvasható a KSH tájékoztatásában.

Bal-Rad komm. Pedig Mekkmester már bébibummról áradozott tavaly! A döbrögista horda meg partnerfogó bulikat szervezgetett!
Erre föl mi történik?
Kevesebb gyerek született! A vének meg nem akarnak pusztulni! Oszt' csak a nyugdijkiadások nőttek! Még a temetések ÁFA-befizetései sem teljesültek a tervezett mértékben!
Nem lesz ez igy jó!


Bencsik amnéziás? Vagy szelektíven emlékezik?
Bencsik András ma: "Nem voltam kommunista, nem voltam a pártrovat főmunkatársa, soha nem voltam párttag, és 1990 óta jobboldali újságíró vagyok"
Nos akkor:
Bencsik András írta 1986-ban, a Népszabadságban: "A Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak jól körülhatárolható, fontos szerep jut a magyar közéletben. Hiszen a társaság az MSZMP céljainak szellemében tevékenykedő, a párt politikájának megvalósulását segítő, széles tömegbázisra épülő olyan politikai tömegmozgalom, amelynek munkájában áldozatkész, a magyar-szovjet barátságot felelősségteljes elkötelezettséggel önzetlenül szolgáló tisztségviselők, társadalmi munkások népes tábora vesz részt." (Legyen a népnek szava)
Továbbá:
   Bayer Zsolt esete a kósersráccal
   A Fidesz kommunista múltja - kínos
   Betelt a pohár


Káosz az utakon, itt a hó


168 Óra: A Fidesz aktivistáinak minden háztartásba el kell jutniuk február 15.,
a hivatalos kampánystart után - mondta Gyürk András, a párt kampányfőnöke.
Azt már mi tesszük hozzá: már ha beengedik őket.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Támogató aláírásgyűjtés indult ifj. Hegedűs Loránt mellett
2014, január 24 - 09:49 alfahir.hu

Az Élhetőbb Veszprém Megyéért Egyesület országos aláírásgyűjtést indított a mai napon, amelynek célja, hogy támogató aláírásokat gyűjtsön ifj. Hegedűs Lóránt mellett.


"November 3-án avatták fel a Szabadság téri Hazatérés Templomának előterében Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó, a templom és a gyülekezet alapítójának bronz mellszobrát. Az istentisztelettel egybekötött rendezvény miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek ifj. Hegedűs Lóránt ellen. Bogárdi Szabó István püspök kérte a fegyelmi vétség megállapítását az illetékes egyházmegyétől, majd Horváth György egyházmegyei jogtanácsos kezdte el a történtek kivizsgálását" - olvasható a közleményben, amely egy idézettel folytatódik Horváth Györgytől: "... az istentisztelet középpontjában nem igemagyarázat állt, az esemény nagy részét Horthy Miklós méltatása tette ki. Felszólalt többek közt a zsidó származású képviselők listázásának követeléséről elhíresült Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő. [...] A szószék mellett két csendőregyenruhás személy állt; ilyen csendőrök működtek közre több százezer magyar zsidó deportálásában 1944-ben."

"A jogtanácsos szavai Gyöngyösi Mártonra, a magyar csendőrségre nézve is egyoldalúak és határozottan elfogultak. Az előzetes vizsgálat lefolytatása után Horváth György palástvesztésre vonatkozó büntetést kért ifj. Hegedűs Lórántra. Az indítványát az illetékes egyházmegye bírósága elfogultságra hivatkozva nem tárgyalta meg. Emiatt az indítványtevő Horváth György lemondott 23 éve betöltött tisztségéről. Levele szerint ez már a harmadik olyan palástvesztésre vonatkozó indítványa Hegedűssel szemben, amelyet nem tárgyal meg az egyházmegyei bíróság elfogultságra hivatkozva. A volt jogtanácsos szerint a bírák nem elfogultak, hanem 'nyilvánvalóan a Jobbiktól és a kuruc.info-tól való félelem miatt nem vállalják az ügyet'. Újabb fordulat történt, mert kiderült, hogy mégis lesz eljárás ifj. Hegedűs Lóránt ellen. A korábban elfogultságot jelentő egyik bíró mégis vállalja a feladatot, így fel tud állni a Budapest-Észak Református Egyházmegye bírósága, hogy soron kívül megtárgyalja a l elkipásztor elleni indult eljárást" - folytatódik az ügy hátterének ismertetése, majd az egyesület leszögezi, nem mehetnek el szó nélkül a lejárató kampány és nyomásgyakorlás mellett.

Az egyesület tagjai ezért hitvallásuknak eleget téve kiállnak ifj. Hegedűs Lóránt mellett, ezért támogató aláírásgyűjtésbe kezdenek. Az aláírásgyűjtó akciójukat a hatóság nyilvántartásba vette. Akik szeretnék támogatni a kezdeményezésüket aláírásukkal, megtehetik a veszéprémi Ádám Iván utca 23. szám alatt 16-18 között minden nap (kivéve vasárnap), vagy a Kossuth utca 7. 1/5. szám alatt munkaidőben.

Valamint egy levelet is megfogalmaztak a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségének és alkotó tagjainak, amelyben elmarasztalás helyett elismerő támogatást várnak az egyház vezetőitől és tagjaitól ifj. Hegedűs Lóránt ügyében. Mint írják: "Elfogadhatatlannak tartanánk, ha az illetékes egyházi felsőbbség nem keresztyén/keresztény elvárásoknak felelne meg, és ezzel akaratlanul is besorolná magát azoknak a táborába, akik az ünnepi istentisztelet alkalmából megbotránkoztató módon viselkedtek a Hazatérés Temploma előtt."

Az Élhetőbb Veszprém Megyéért Egyesület honlapjáról is letölthető az ív, amelyet kitöltve el kell juttatni az alábbi elérhetőségre:
Élhetőbb Veszprém Megyéért Egyesület
8200 Veszprém, Kossuth u. 7. 1/5
e-mail: elnok.elve@gmail.com Telefonszám: +36-70-381-7814 Fax.: +36-88-999-239

"Istennek kell inkább engedni,
hogynem az embereknek"
(Ap. csel. 5:29/b)

Kapcsolódó:
   Budapest: Horthy a magyar nemzet hőse!
   Horthy jelentőségének tisztázása nem provokáció
   Ifj. Hegedűs Loránt feljelenti a gyalázkodó képviselőket
   Az Index, mint a tisztességes tájékoztatás sírásója
   Felavatták a belvárosi Horthy-szobrot (képekkel frissítve)
   Mellszobrot avatnak Dr. Hegedűs Loránt püspök emlékére
   A Szabadság Téri Hazatérés Református Templom előtt felavatták Horthy Miklós szobrát


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Al-Jabra állítólag elhagyta a Geneva-2 tárgyalásokat
01/24/2014 Közel-Kelet jelene

Diplomáciai források szerint a Szíriai Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalíciója (Továbbiakban : Szíriai Nemzeti Koalíció) feje, Ahmad al-Jarba elhagyta Genevát. - írta meg az al-alam iráni internetes napilap.

Ellenzéki források szerint Badr Jamus általános "miniszer" lesz a fő tárgyaló a szíriai kormány delegációval való tárgyalások során. Ugyanezen források hozzátették, hogy a Szíriai Nemzeti Koalíció általános "minisztere" Badr Jarmus fel van hatalmazva arra, hogy a tárgyalásokon a szíriai régen disszidált, vagy börtönbüntetésük miatt évtizedek óta szökésben lévők, a militánsok, és a Szíriai Szabad Hadsereggel szövetséges terrorszervezetek nevében nyilatkozzon.
Korábban az orosz külügyminiszter-helyettes, Mikhail Bogdanov kifejezte bizalmát afelett, hogy az ellenzéki delegációt Ahmad Al-Jarba fogja vezetni.

"Amerikai és más partnereink szerint al-Jarba fogja vezetni az ellenzéki delegációt. A tárgyalásoknak a delegációk vezetői között azaz a legmagasabb szinten kell folyniuk. Tehát, úgy tudjuk al-Jarba fogja vezetni a tárgyalócsoportot." - mondta Bogdanov.

A tárgyalások folyamatáról a diplomata a következőket mondta: "A megbeszélések első szintje egy hétig fog tartani. Ezt követően a delegációk visszatérhetnek Damaszkuszba és jelentést tehetnek a vezetőségnek az eredményekről. Azután visszatérnek ide."

Arra a kérdésre, hogy az ellenzéki küldöttek al-Jarba távozását követően visszautasíthatják a tárgyalásokon való részvételt, Bogdanov azt nyilatkozta, "nem zárható ki, hogy valamelyik csoport megakaszthatja a tárgyalásokat. Ez mindenkinek a lelkiismeretére van bízva."

A szíriai kormány úgy nyilatkozott, hogy elhagyják a béketárgyalásokat, ha a két oldal nem tudja megkezdeni a tárgyalásokat szombatig.

Al-Jarba elutazása egyértelműen mutatja, hogy a külföld által támogatott fegyveres csoportok nem tesznek komoly intézkedéseket a szíriai vérontás megakadályozása érdekében.


Ahmad al-Jarba (középen)

Az egykori kábítószer kereskedő állami vezetőknek sem járó utazási feltételekkel közlekedik a világban. Minden repülőtéri ellenőrzést megkerülve a parkoló területen leszáll a gépről, és gyalogosan a vámszabad területen keresztül lép be az adott országba.

Kapcsolódó:
   Egy asztalhoz ült a szíriai kormány és az ellenzék bizonyos frakcióinak néhány képviselője
   Hazánk elismeri a szíriai ellenzéki Nemzeti Koalíciót
   Robbanás rázta meg a Vatikánt
   Yuri Bezmenov, egy ex-KGB ügynök előadása a felforgatásról, Los Angeles, 1983
   "Rendkívüli válság" szükséges az "Új Világrend" fenntartásához, írja az elit szervezet
   Putyin Iránba készül: az USA nagyon nyugtalankodik




Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése