2014. január 16., csütörtök

[Lapszemle] Ausztrál vállalat termeli ki a mecseki szénvagyont - Franciaországból rekord számú romát toloncoltak ki 2013-ban - Hogyan gyûri maga alá az egyént a globális nagytõkések érdekeit szolgáló, demokráciába csomagolt ''hatalom''? - Eközben Lázár János kiosztotta a holokauszt-pénzt - Senki nem tudhatja, min megy át Horváth András. Kivéve egy embert - 1989: államcsõd MSZMP KB

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


JÓTÉKONYSÁGI EST
JÉZUS KÉRÉSE ALAPJÁN, A SZENT ANNA RÉTEN MEGÉPÍTENDŐ KÁPOLNÁÉRT


2014. január 18. szombat 16 óra

"Világ Győzelmes Királynője!
Most mutasd meg hatalmadat!"



Fatimai Szűz Anya


Az Úr Jézus szavai (A háború előtt):
"Anyám országát szeretném megkímélni, ha akad elegendő számú engesztelő lélek.
"Terveim vannak ezzel az országgal.
Tartsatok bűnbánatot, engeszteljetek, nehogy eltörölni kényszerüljek ezt az országot. Meg akarok ugyanis könyörülni rajta. Azt akarom, hogy az engesztelés jó illata szálljon fel Szívemhez a magyar földről, és járja át az egész világot. Anyám országát meg akarom tisztítani, áldani, és Szívemhez vonni.
Ha a magyar nép megszűnik vétkezni, mindenekelőtt a tiszta erkölcs ellen, nem káromkodik, tisztelettel ejti ki Szeplőtelen Anyám nevét, bűnbánatot tart, és engesztel, eljövök, és kegyelemmel gazdagon felruházom őt. Amint a megváltás a betlehemi istállóból indult, úgy fog elindulni Magyarországról nagy művem: a bűnök eltörlése, a lelkek megszentelése, a sátán letaszítása (lásd: pl. Szeretetláng elterjedése innen indult, amely a sátán megvakításával jár), az Én győzelmem.
A magyar nép elnyeri tetszésemet, Édesanyám iránti tiszteletéért, és szeretetéért".
Akkor bemutatta nekem Jézus Magyarország és az egész világ reményteljes jövőjét.
"Magyarország engeszteléséért kész vagyok az egész világon könyörülni!"




Áldását adja: Szabó Gyula: plébános
  
Fellépők:
Csabai János: színművész
Molnár V. József: A Szűz Anya országa
Szántai Lajos: A hit ereje
Gondos Béla: Kárpát-medencei templomok Mária freskói - vetített képes előadás
Szabó Gyula Győző: ének gitár kísérettel
Kovács Gábor: zenész, énekes

Boldogasszony kiállítás
Nyers Csaba kínálatából: Vörösréz lemezdomborítások, tarsolyok, öv veretek, fali képek vására

A rendezvény ingyenes, a megépítendő kápolnára adományaikat köszönettel elfogadjuk.

Kápolna adomány elkülönített számla:
OTP: 11742245-20067436
IBAN: HU17 1174 2245 2006 7436 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Honlap: www.egipatrona.hu/kapolna

Helyszín: Budakalászi Faluház (Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár) Szentendrei u.9.
Büfé lehetőség van.

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ausztrál vállalat termeli ki a mecseki szénvagyont
2014. január 14., 12:17 magyartudat.com

Új fejezet nyílik a Wildhorse Energy magyarországi beruházása előtt a felszín alatti szénelgázosítási technológia (Underground Coal Gasification, UCG) alkalmazását lehetővé tévő törvénymódosításnak köszönhetően - írja proactiveinverstors.co.uk hírportál.


Miután a magyar parlament elfogadta a bányászatról szóló törvény módosítását és kiegészítését a felszín alatti szénelgázosítási technológia alkalmazását szabályozó paragrafusokkal, a bányászati törvényben foglaltak alapján megnyílik az út a technológia alkalmazása előtt.

"Üdvözöljük ezt, a Közép-Európában elsőként meghozott törvényt és bízunk benne, hogy ezzel új fejezet nyílik meg az UCG technológiát alkalmazó különféle fejlesztési projektjeink előtt a Magyarországon és az egész régióban" - mondta Matt Swinney, a Wildhorse ügyvezető igazgatója.

A Mecsek UCG projekt a Wildhorse Energy ausztrál érdekeltségű bányaipari vállalat legelőrehaladottabb magyarországi UCG projektje. A projekt keretében a cég szintetikus gáz termelésének beindítását tűzte ki célul a szén helyi elgázosításával. A vállalat másik magyarországi UCG projektje a Dorog melletti Izabella kutatási projekt. A terület közelében található három erőmű és egy földgázvezeték is.

A Wildhorse Energy Lengyelországban négy, a Cseh köztársaságban három szénvagyonnal rendelkező terület kiaknázására adta be engedélykérelmét.


A korábbi sajtóhírek szerint évek alatt összesen 76 milliárd forintot költene el a mecseki szénkészletre alapuló beruházásokra az ausztrál Wildhorse Energy. A cég a beruházásokról készített egy tanulmányt is, amely egy több mint 400 megawatt kapacitású energiatermelő projekt megalapozását szolgálja: ennek első lépcsője a 130 megawattos bemutató üzem, illetve egy erre települő 61 megawattos kombinált gázciklusú erőmű. A társaság a tanulmányban úgy számolt, hogy mindkét egység 2014 negyedik negyedévében kezdheti meg működését a Pécstől északnyugatra található Váralja régióban.

Kapcsolódó:
   A UCG technológia bemutatása

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Franciaországból rekord számú romát toloncoltak ki 2013-ban
14.01.2014, 22:17 Oroszország Hangja

A francia hatóságok 2013-ban 19 380 román és bolgár romát toloncoltak ki az ország területéről. Ugyanakkor 165 olyan tábort számoltak fel, ahol a romák éltek. A legtöbb deportált személynek nem nyújtottak semmilyen segítséget.
A Franciaországból deportált romák száma 2012-höz képest több mint duplájára növekedett. 2012-ben az országból 9400 romát toloncoltak ki.


Manuel Valls francia belügyminiszter ragaszkodik ahhoz, hogy a romákat, mivel nem kívánnak integrálódni a francia társadalomba, ki kell toloncolni az országból. Szociológiai felmérések szerint a lakosság túlnyomó része osztja véleményét.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hogyan gyűri maga alá az egyént a globális nagytőkések érdekeit szolgáló, demokráciába csomagolt "hatalom"?
03 január 2014 rejtelyekszigete.com

1.) Lefoglalják az emberek figyelmét és gondolatait másod és harmadrangú problémákkal.

Ennek érdekében figyelmüket elvonják a tényleges és súlyos gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyeknek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérinti az embereket. A bulvársajtóra támaszkodnak, amely hű szolgájuk.

2.) A "hatalom" eléri, hogy a nép úgy tekintsen a politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire.

Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és kitalált fenyegetések tömkelegét zúdítják rájuk, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, közbe lépnek és elkezdik megoldani a (máskülönben nem létező, illetve általuk gerjesztett) problémákat. A nép így hálát érez irántuk, és önmaguk kérik szabadságjogaik csorbítását.

3.) Az irányításuk alatt a népnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik.

Ennek sulykolása érdekében használják fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürke" propagandát (azokat a média termékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt) és a "fekete" propagandát (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).

Ezek karöltve azon munkálkodnak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan vezetik be, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt, örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) Elérik az embereknél, hogy azt érezzék: minden rossz, ami éppen most történik, és a kormány jelenlegi törekvései kizárólag azért vannak, hogy "a szebb jövőt" biztosítsa az emberek számára.

Vagy ha nem az ő számukra, akkor majd a gyermekeik számára. Ugyanis a "hatalom" azt akarja elérni, hogy az emberek reménytelenül hiszékenyek és befolyásolhatóak legyenek, így évszázadokon keresztül hajlandók legyenek benyelni és elfogadni ezt az érvet, hogy "majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell most áldozatokat hoznunk".

5.) Az embereket leszoktatják a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati összefüggéseket.

Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen fogalmazzák meg üzeneteiket, minimális szókinccsel, rövid mondatokban, olyan módon, mintha az emberek gyerekek vagy együgyűek volnának. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, hiszékeny lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire hatnak, nem a racionális gondolkodásukra.

Bátorítják az érzelemre ható megnyilvánulásokat, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a tudatos gondolkodást.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben tartják, mert így nem lesznek motiváltak magasabb törekvések és tervek megvalósításában.

Lebutítják és korrupttá teszik az oktatásügyet, illetve a működésképtelenség küszöbére hozzák. Egy ilyen iskolarendszer a diákok manipulálásának ideális eszköze.
Gyorsan és nagyon sok anyagot tanítanak, hogy minél kevésbé értsék a diákok. Ezzel elérik azt, hogy a tanulók ne tudjanak, és a kudarcok miatt egyre rosszabbul érezzék magukat. A rossz hangulatú ember könnyen manipulálható abba az irányba, amerre csak szeretnék.

8.) A népet elzárják az elfogulatlan, korrekt és teljes tájékozódás, illetve tájékoztatás minden forrásától.

Ennek érdekében pénzügyileg támogatják azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag ellehetetlenítik azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A "hatalom" számára a nyájszellem erősítése elsődleges szempont!

Az egyénekben felébresztik a félelem-, az együttérzés-, a szégyen- és a tehetetlenség-érzetet, és ezáltal az emberek könnyebben csatlakoznak "közös ügyünknek" feltüntetett dolgokhoz (adott szervezethez, párthoz, vagy adakozáshoz). Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent megtesznek az egyének megismerése érdekében.

Ezt úgy érik el, hogy belső (titkos) nyilvántartásokat vezetnek az egyének különféle ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési szokásairól. Törekednek arra, hogy jobban megismerjék az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Az így keletkezett információkat a tudomány és a technika segítségével felhasználják a saját céljaik elérése érdekében. Természetesen ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban végzik.

Mindannyiunkban megfogalmazódhatnak a következő kérdések:

- Ha ez ennyire nyilvánvaló, hiszen naponta érzékelünk minden egyes pontot, akkor tényleg igazak azok az elméletek, mely szerint a globális folyamatokat, a nemzetek, a társadalom reagálását, megnyilvánulásait, az emberek viselkedését valakik a háttérből tervezik, szervezik és irányítják?

- Hogy az egyén, mindenkori modern rabszolgaként a "hatalom" kiszolgálásának az eszköze?

- Hogy, miért nem teszek annak érdekében semmit, illetve eleget, hogy a saját magam és a családom és esetleg még az ismerőseim is, a tudatosságunk fejlesztése által, megvédhessük magunkat a "hatalom" tudatrombolásával szemben?

Forrás: Dimenziókapu

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Eközben Lázár János kiosztotta a holokauszt-pénzt

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár döntött a holokauszt-emlékévhez kapcsolódó Civil Alap - 2014 pályázatának nyerteseiről, a parlament kulturális és sajtóbizottsága javaslata alapján - tudatta a Miniszterelnökség.


Lázár János és az izraeli nagykövet

Egy tavalyi kormányhatározat másfél milliárd forintos kerettel hirdetett meg programot az emlékév "céljainak társadalmasítása érdekében", civil és önkormányzati kezdeményezések támogatására. Mint a Miniszterelnökség részéről kifejtették, a kezdeményezés célja az volt, hogy az emlékévet, annak céljait a "magyarországi zsidó közösségek, valamint a civil szféra bevonásával megismertessék a társadalommal, segítsék a szembenézést a történelemmel, valamint ösztönözzék a társadalmi aktivitást". A határidőig, tavaly november 15-ig beérkezett 1073 érvényes pályázatot a kiírásban foglaltaknak megfelelően a parlamenti testület véleményezte és rangsorolta, majd december 10-én előterjesztette a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak. A bizottság javaslatot tett a másfél milliárdos keret felhasználására, valamint - a szükséges források rendelkezésre állása esetén - háromszázmillió forint értékben további támogatásra érdemes pályázatokat is megjelölt.

A Miniszterelnökség végül egy magasabb összeg, 1,8 milliárd forint elosztásáról döntött, ebből összesen négyszáz társadalmi kezdeményezést támogat a civil alap. A kormányzati honlapon elérhető lista szerint például a Budapesti Zsidó Hitközség huszonnégymilliót kap "kulturális eseménysorozatra", a Tom Lantos Intézet több mint tízmillióból szervezhet konferenciát, nyári egyetemet, a Lánchíd Rádió pedig másfél milliót kap "történelmi rádióműsor" készítésére - de forráshoz jut mások mellett a Libri és az Osiris Kiadó is.

Az ATV húszmilliónyi pályázati pénzt kap rövidfilmsorozat készítésére és sugárzására, illetve több önkormányzat, valamint fővárosi és vidéki zsidó hitközség kezdeményezését is támogatják az alapból. Lesz tematikus kiállítás az egri Dobó István Vármúzeumban, s még a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban is szerveznek programokat az emlékévhez kapcsolódóan.

Suchman Tamás volt MSZP-s politikus Somogy megye hat településén állíthat emlékművet, ehhez hárommillió forintos támogatást ítélt meg a Miniszterelnökség.

Forrás: Magyar Hírlap nyomán kuruc.info - sokkaljobb.hu

sokkaljobb-kommentár: Suchman Tamás volt a rabló privatizáció egyik fő elkövetője. Ő adott túl néhány garasért a gáz- és villamos energia szolgáltatáson és sok minden máson. Miután hátrább léptették a szocialisták, lebetegedett. Most úgy látszik, meggyógyult, hiszen újra toppon van. Az orosz államadósság fejében megépült volna a négyes metró, ezt azonban nem engedték. A cirka egymilliárd dollár fogadására létrehoztak egy alapítványt, és le is nyelték a pénzt. Most meg lehet majd nézni, mennyibe kerül a négyes metró megépítése!

Akik végképp ellehetetlenülnek, azok a magyar emberek. Ion Coja román értelmiségi, korábbi magyar gyalázó ember megírta a magyar holokauszt történetét. Írása azonban kevés magyarhoz jut el. A mulasztást igyekszünk pótolni ITT !

Békéscsaba, 2014. január 15.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: "1997-ben (a Horn-kormány idején - F. I.) a Tocsik-botrány miatt megbukott Suchman Tamást felváltó Csiha Judit privatizációs miniszter kikotyogja a parlamentben, hogy hétmilliárd dollár (nem elírás: dollár) privatizációs bevétellel nem tud elszámolni a kormány. Ha a világ bármely parlamentjében hangzott volna el ez, azonnal bukott volna a kormány, országos botrány lett volna. Nálunk a fű sem rezdült... Lumpen ország, lumpen politikai osztály, lumpen szakmai értelmiség..." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Senki nem tudhatja, min megy át Horváth András. Kivéve egy embert
Baksa Roland Horváth Nóra 2014. 01. 16. 06:54 Origo

Karancsi Tibor egykori rendőr az olajbotrány kirobbantójaként vált ismertté a kilencvenes évek végén. Neki ráment a karrierje, de szerinte az áfacsalásokat megbolygató Horváth Andrásnak jobbak az esélyei. Felkerestük Karancsit, akinél jobban talán senki sem tudhatja, min megy át most az egykori adóhivatali munkatárs.


Több ezermilliárd forint vándorolt magánzsebekbe a kilencvenes évek nagy botrányában, az olajügyekben. Az olajszőkítéssel az ügyeskedők jövedékiadó- és áfacsalást követtek el. 15-20 évvel később, 2013-ban Horváth András, az adóhivatal egykori dolgozója áfabotrányt robbantott ki. A most divatos áfacsalással állítása szerint évente ezermilliárd forintnál is több kárt okoznak a csalók, ezért is hasonlította a mostani helyzetet a kilencvenes évek olajügyeihez. Ahogy tavaly novemberi parlamenti megjelenésekor fogalmazott: az olajügyek soha nem szűntek meg, csak átalakultak. Horváth ellen már két nyomozás is folyik, bár zajlik eljárás az általa tett feljelentés ügyében is.

Az olajozás is ismert tevékenység volt, de igazi botrány akkor lett belőle, amikor egy hatósági embernek elege lett, és kiállt a nyilvánosság elé. Ő volt Karancsi Tibor Békés megyei rendőrnyomozó, aki 1999-ben kirobbantotta az olajbotrányt. Akkor emberek haltak meg gyanús körülmények között, Karancsit is félholtra verték, a rendőrségről eltávolították, eljárások indultak ellene. Hogyan látja ő ma Horváth András ügyét, és mit tanácsol az egykori adóhivatali dolgozónak?

Videó: origo.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

1989 - államcsőd MSZMP KB
Forrás: http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=234611






Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése