2013. november 26., kedd

[Lapszemle] Hitelkárosultak magukról: ''feneketlen kútba dobálom a pénzemet'' - Napi ennivaló: Itt az újabb rezsicsökkentés - Széles: Kiszállt a kalitkából a madár - Kipakolt egy újabb volt NAV-os - A devizahitel ügylet részleteit a B.É.CS. 2013. november 23-án nyilvánosság elé tárta - Németh Sándor: a Hit Gyülekezetének ''köszönhetõ'' a holotagadó törvény - Tájékoztató a bankok, ''kormányok'' és a vállalatok felszámolásáról

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Székelykapu - átjáró a tündérkertbe (videó)
2013. július 10. (szerda) Duna Tv, Hagyaték - Szék-Helyek

Székelykapuk - szinte nincsen magyar, akinek a pillantását még nem vonta magára e faragott emlékművek, egyik-má- sik a Kárpát medencében vagy akár a világ más tájaira elcsángált példánya. Ám aki, már járt ott, ahol e díszes kapuk gyökereiket mélyen a földbe eresztették, azoknak nem csupán a szeme gyönyörködik a látványban, hanem a szívét is átjárja valami megmagyarázhatatlan simogató édes érzés. És a kapu megnyílik...



A házak előtt ott pompálkodnak a hagyományos a galambbúgos cserfakapuk, amelyek rendszerint igen szép faragványokkal, metszvényekkel és növénydíszlettel vannak ékesítve élénk, kirívó színekkel kiemelve. Ezeknek a kapuknak rendszerint két köríves nyílata van: a nagykapu, melyen szekérrel járnak, és a gyalog vagy kiskapu. A díszítés mellett soha nem maradt el az a felírat, amely a csináltatók nevét és az évszámot mutatja. Nem ritka a 150-200 éves sőt a régebbi ív kapu Székelyföldön, amelyek inkább ékítményből nem pedig szükségből állnak a porták előtt.

A székelység mulandó anyagból készült jelképe töretlenül dacol az idővel, és ma is pontosan azt az arcát mutatja, amit évszázadokkal ezelőtt.


"Székely kaput láncfűrésszel nem lehet ácsolni, mert ahhoz kéz, erő, véső, hit és öröm kell. Mindig szebbre kell törekedni, de soha se térhet el a hagyományos faragási technikájától. Idegen jelkép nem kerülhet rá, mert az a jelkép meg se állna azon a kapun, biztos leszökne róla." - jegyezte meg Haszmann Pál, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum igazgatója.

Molnár V. József, néplélekrajz kutató szerint nagyon beszédesek a kapuk, de mindenképpen a Napnak a jelképe rajta kell lennie.

A székelységnek az épített örökségében a legdrágább jelképe a székely kapu, amely egy intézmény, sok mindenről beszél és sok mindenre int. Minden jelkép jelentést hordoz.

Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes szerint a székely kapuállítással a legények régen bebizonyították szívük választottjának, hogy alkalmasak sok mindenre, hogy érdemes velük foglalkozni, hogy van bennük életerő és lendület. Ezt kellene a mai fiatalság is gyakorolja, egy szép ház vagy egy kapu felhúzásával bizonyítson a szíve választottjának.

És, hogy meddig fog létezni Székelyföldön a székely kapu?
"Mindaddig, amíg új áldást hoz a pünkösdi nap, mindaddig amíg őriznek az őrzök és építenek az építők, amíg a világban szétszóródott magyarok magukkal visznek valamit e Tündérkertből addig új kéz vési az új fába az ősi mércét addig áll a székelyek kapuja..."



A Nemzeti Hírháló ajánlata
SZILVESZTER A SZÉKELYEKNÉL (Farkaslaka)


dec. 29.: Budapest - 4-es főút - Ártánd (határállomás) - Nagyvárad - Királyhágó - Kolozsvár (rövid séta a belvárosban) - Torda - Szováta - szállás Farkaslakán.

dec. 30.: Kirándulás a Hargitára: Hargitafürdő (séta a székely havason) - Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma; csodatévő Szűz Mária-szobor; Jelenések-hegye, stb.) - Máréfalva (székelykapuk) - szállás Farkaslakán.

dec. 31.: Szejkefürdő (Orbán Balázs kopjafás sírja) - Székelyudvarhely (Jézus szíve kápolna; Vasszékely szobor, Hősök parkja, stb.) - szállás Farkaslakán. Este hálaadó szentmise, majd többfogásos ünnepi vacsora és mulatság, zene, tánc reggelig a helybéliekkel.

jan. 01.: Pihenés, séta Farkaslakán (Tamási Áron szülőháza és sírja; emlékkiállítás) - szállás Farkaslakán (búcsúest).

jan. 02.: Korond (ismerkedés a székely fazekassággal; vásárlási lehetőség) - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, többfogásos vacsora szilveszter éjszaka, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza. (Erre kb. 20 RON szükséges.)

Utazás: légkondicionált busszal
Találkozó: 05.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
Szállás: Farkaslakán, a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.
Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. Farkaslaka: Tamási Áron faluja a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között, Székelyudvarhely szomszédságában fekszik.

Indulás: 2013. dec. 29., Érkezés: 2014. jan. 2.
Csomagár: 54900 Ft/fő, Egyágyas felár: 12000 Ft/fő

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hitelkárosultak magukról: "feneketlen kútba dobálom a pénzemet"
Budapest, 2013. november 26. kedd MSZF SZK

Egyre több hiteles válik fizetésképtelenné, és hagyja abba a törlesztő részletek befizetését, mert úgy érzi, feneketlen kútba dobja a pénzét, minél többet törleszt, annál nagyobb az adóssága. Az adósok abban reménykednek, hogy a kormány felhagy látszat-intézkedéseivel, és komoly lépésre szánja rá magát a hitelezőkkel szemben - írta a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kedden Hitelkárosultak véleményére hivatkozva. Az MSZF hitelesek üzeneteiből idézett:

- CHF hitelünk van, munkanélküli lettem és a törlesztő részlet a kétszeresére emelkedett. A havi befizetéseket már nem lehet teljesíteni.

- A kormány mindig vár valamire. Eddig a bankokra várt, azok meg röhögtek egyet a markukba, mert saját maguk ellen csak nem fognak fordulni. Most a Kúriára vár. Lényeg, hogy semmit se kelljen csinálnia, csak húzni az időt. O.V. a miniszterelnök, a Fidesz van többségben, csak egy rendelet csak egy tollvonás, amit a többség meg tudna szavazni, hogy ne legyen több öngyilkos. De - a jelek szerint - Orbánnak fontosabb a hatalom, fél hogy a bankok menesztik, ha ellenük és a hitelesek érdekében cselekszik.

- 2008.januárban vásároltam CHF hitelre egy haszongépjárművet, kb. 2.100.000.-hiteltartozással, ami 2013. januárban járt volna le 2.900.000.-Ft befizetéssel. Időközben a megnehezedett körülmények miatt szerződésmódosítás történt, ami 2013. júliusban járt volna le. 2011. novemberben lízingszerződés lett kötve, FIX havi törlesztő részlettel. Ennél 31 hónap lett megjelölve 1.220.000.-Ft tőketartozással. Most a 2013. júniusi számlalevélen 946.000.- tőke van feltüntetve 23 hónappal. Nekem úgy tűnik, hogy feneketlen kútba dobálom a pénzemet. Szeretnék tanácsot illetve segítséget kérni Önöktől, hogy mit tehetek - azon kívül, hogy tovább fizetek a banknak?

- Nekem lakás és autóhitelem van. Már pár hónapja nem tudom fizetni egyiket sem. Azóta próbálok félretenni, de nagyon lassan jön össze ügyvédre. Viszont a lakásra megkaptam már a közjegyző felmondását a kölcsönre. Én árulom a lakásomat és szerettem volna pereskedés nélkül megegyezni. Ezért visszaküldtem nekik az ellentmondást, és jeleztem, hogy vitatom a tartozásomat. Nem szeretnék 4,5 millió hitel miatt, amit 5 évig fizettem, az utcára kerülni, sem pedig eleget tenni a bank követelésének, hogy fizessek még 8,5 milliót.

- Arra játszanak, hogy az utcára tegyenek minket. A hitelünk 8 millió. Én gyeden vagyok, a párom ápolási szabin 2 éve, 5 gyermekünk közül az egyik gyengén látó, így a bevételünk csak a családi és a gyed, amiből így is alig élünk meg. A devizahitelünket 67.000 Ft-tal kezdtük törleszteni, az utolsó ajánlat a banktól 240 ezer havi részlet, akkor maradhatunk. Mivel ez képtelenség, szerettük volna, ha átveszi az Eszközkezelő a házunkat, de a bank nem tett eleget a kérésnek. Bírósági végrehajtói felhívást kaptunk, melyben az áll, hogy fizessünk be 16 675 910 Ft-ot 15 napon belül.

- 2008-ban elváltam feleségemtől. A házasságunkból született 3 szép gyermekünk után jogosan és a törvényi előírásoknak megfelelően munkahelyi letiltás formájában vonták fizetésem 50%-át. Megélhetésem nagyon nehézzé vált, főleg azért, mert a volt párommal felvett hiteleket átvállaltam és a fizetési levonásnak, majd a válságnak köszönhetően jelenleg, és valószínűleg az elkövetkező 10-15 évben is fél fizetésből kell tengődnöm. Jelenleg 44 éves vagyok. Soha nem voltam munkanélküli: Két diplomával rendelkezem. Mit tegyek?!

- Bedőlt devizahitel, munkanélküliség, apu, anyu és egy 9 éves kismanó. A havi bevétel 22.800 segély és 12.200 családi pótlék. Tegnap a végrehajtó inkasszót tett a folyószámlára, így egy fillér nélkül maradtunk. A házunk eladhatatlan itt ebben a faluban. Önkormányzati segítség nulla. Rokonaink már nincsenek. Az eszközkezelő velünk nem köt szerződést, mert 2 lakásos az ingatlan. A szülők jöttek volna velünk, de mire lezajlott a vétel, mindketten meghaltak. Már ötletem sincs, mit tegyék. Köszönöm, hogy elolvasták.

- Én erőmön felül fizettem. A közös költséggel voltam elmaradva, telefonomat kikapcsolták, azóta sincs visszakapcsolva, nem tudtam megfizetni az egészséges kajákat, zöldséget, gyümölcsöt. A gyerekeink szegénységtudatban nőnek fel. Csupán azért, mert a bankok nem az eredeti szerződés szerinti havi összegeket követelik rajtunk évek óta.

- 10 milliót vettem fel, 5milliót befizettem, 11,5 millió tartozást hoztak ki!

- Árfolyamgát, megint egy újabb átverés. Fizetünk megint a semmiért, hogy azután két- három év múlva az utcára kerüljünk. Kezdhetjük megint a hajrát. Tisztességes megoldást várunk!

- Marad a per! Ha harc, hát legyen harc, úgysem adom fel, mert nem veszthetek semmit. Ők viszont igen.

- Az is megoldás lett volna, ha már az elején a bajnak visszaállítják azt, hogy minden adós a kezdetekkor felvett árfolyamon fizesse tovább a hitelét.

- Bár úgy gondolom, hogy a devizahitelekkel csaltak a bankok az extra profit érdekében, a felvett hitelt vissza kell fizetni! Az én javaslatom az, hogy minden devizahiteles azon az árfolyamon fizessen, amelyiken elkezdett törleszteni!

- Méltányos igényünk, hogy ezek a hitelek a felvett Forint összeg alapján, méltányos kamattal legyenek elszámolva. Akiknek pedig elvették a házát, méltányos kártérítés jár, Répássy úr!

- A megoldás az eredeti árfolyamon való elszámolás a hitel kezdetétől fogva. Valamint kártérítés az adósoknak ez elrontott évekért, tönkrement családokért, öngyilkosságba menekült emberekért.

- Kiterjesztett árfolyamgát? Viccnek is rossz! Újabb porhintés!

- Árfolyamgát=nesze semmi, fogd meg jól!

- Hány embernek kell meghalnia még a kormány gyávasága miatt?! Eladható árunak nézik ezek a devizahitelest?

- Jaj, ne! Ne segítsenek, ne mentsenek meg! Csak tegyék a dolgukat végre! Hozzanak tisztességes törvényt!

- Mindenki feleljen a tetteiért! A bankok is! Milyen világban élünk? Annak, akinek pénze van, és ez által hatalma, bármit megtehet bárkivel?

- Pár hónapja Orbán is kimondta, hogy a devizahitel hibás termék, mégsem történt semmi!

- Szerintem sok szavazatot veszít a Kormány (köztük az enyémet is), ha nem oldja meg ezt a nagy problémát!

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Itt az újabb rezsicsökkentés
2013. október 14., hétfő 17:51 Index/MTI

A parlament hétfői döntésével november 1-jétől 11,1 százalékkal csökken a gáz, az áram és a távhő ára. Németh Szilárdnak, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselőjének erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el az Országgyűlés 311 igen szavazattal, 16 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett.

Az újabb rezsicsökkentéssel a gáz, az áram és a távhő ára a tavaly decemberihez képest összesen 20 százalékkal esik vissza.

Az Országgyűlés a fogyasztóvédelmi bizottság javaslatára arról is határozott, hogy az egyetemes földgázszolgáltatókra terhelik a csatlakozó vezetékek és a felhasználói berendezések, például a gázkazánok műszaki-biztonsági felülvizsgálatának költségét.

Az energetika-iparág szabályozott részét nem nonprofittá, hanem egyértelműen veszteségessé tette a kormány, mondta korábban Csiba Péter, a GDF Suez vezérigazgató-helyettese. Szerinte a tavalyi évhez képest annyi változás történt a piacon, hogy már megszokták, nem is egyeztetnek velük. "Nincs több lyuk a nadrágszíjon, nincs már hová húzni" - mondta Csiba, aki szerint a cégeknél súlyos következményei lesznek a kormány politikájának.

Eric Depluet, az E.On vezére egy energiakonferencián elmondta, nem azért jöttek ide, hogy gyarmatosítsanak, őket ide meghívták, beruháztak, és befektettek a rendszerbe. Szerinte nem arról van szó, hogy egy-két évig ne tudnák elviselni a cégek a veszteségeket, de látni kellene, hogy milyen hosszú távú, fenntartható célért kell meghozni ezt az áldozatot. Jelenleg ilyet nem látni.

Ságodi Attila, a KPMG partnere szerint Magyarországon van egy múltban gyökerező igény, hogy az állam valahogy fogja meg a lakossági energiaárak növekedését. Ez azonban hosszú távon nem megy, Európa része vagyunk, egy nyitott gazdaság, a magyar termékek ára a világpiachoz igazodik. Bizonyos rendszereket büntetlenül nem lehet feszültség alatt tartani.

Kapcsolódó:
   Nincs több lyuk a nadrágszíjon
   A rezsicsökkentés is csak a gazdagoknak kedvez
   A strandbelépők mellé ingyen laptopokat is kapnak Miskolcon a Fidesz kedvencei


Hatalmas adókedvezményt kap Andy Vajna. Az Orbánnal haverkodó milliárdos tavaly 1,9 milliárdot fizetett kaszinója után. Idén, ugyanakkora forgalomnál csak 0,3 milliárdot kell fizetnie. A Fidesz korábban a (kaszinón kívüli) nyerőgépek váratlan betiltásával segítette a kaszinó-tulajdonosokat. Már akkor is felmerült: vélhetően nem a nyerőgép-függők segítése a Fidesz igazi célja...
VG - Fideszfigyelő

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Széles: Kiszállt a kalitkából a madár

Leesett az első hó. Széles Gábor perpetuum mobiléje, vagy ahogy ő nevezi a "csodát" a madárka földhöz ragadt, nem röpköd sehova sem. Megfagyott a "madárka". De majd úgyis megmagyarázza a dolgot, mint annyi minden mást. Lehet, hogy azzal áll elő, hogy repül az csak mi nem látjuk. Képes rá. Tavaszra kiderül majd, vagy addigra sem. Addig ne kérdezzetek, csak figyeljetek... - írtam tegnap egy posztban.

Erre mi a reakció? "Egyszerűen szánalmas vagy, Jadranka! Tombolnak a komcsik mert nem találnak fogást a Nemzeti oldalon!" meg "Kedves Jadranka! Ez már sok. A bírálatokat megérteném, de azt látom, hogy teljesen csak az ellenzéki nótát fújod. Nagyot csalódtam benned. Korábban kritikus voltál, de jobboldali gondolkodást éreztem rajtad. Sajnos azt látom, hogy a mocskolódók táborába léptél. Szomorú vagyok miatta."

Széles Gábor összevissza ígérget hetet-havat. Eddig még csak nem is lenne olyan nagyon érdekes mert így szokta, de ország világnak ígérget hülyeségeket. Nyilván nem teljesíti mert teljesíthetetlen. Még ha valami "csoda" folytán sikerülne is, akkor sem kaphat zöld utat mert ha megteremti az "ingyenenergiát" mi a fenéből rezsicsökkentős kampányol a Fidesz? De visszatérve az alaphanghoz, szóval Széles összevissza ígérget..., erre mit írnak egyesek? Na mit? Azt, hogy "szánalmas vagy Jadranka". Nyilván csak az lehetek mi más és azt is tudom már, hogy én vagyok a felelős amiért egy gnóm törött szárnyú madárka született... Vagy az sem... Ha meg az sem akkor nyilván még jobban felelős vagyok...

Egyetlen olyan hozzászólás nincs, hogy jéééé tényleg az őszre ígért energiacellából semmi sem lett... Jéééé tényleg nagyot mondott a négycsillagos milliárdos. Attól vagyok én "szánalmas" és azért "léptem a mocskolódók" táborába mert valaki megint nagyot mondott, elkábítva a fél országot? Ha ettől akkor vállalom. És vállalom a további gyalázkodást bármely "nagyember" mellébeszél, tódit, lódít vagy átveri az országot. Nyilván akkor újra "szánalmas és mocskolódó" leszek, - én. Ki más...?

Jadranka Roganovic

Kapcsolódó:
   Széles: Kiszállt a kalitkából a madár
   Mégis mozog? - Paraenergetika és fellendülés
   LMP-pénztárnok cége is nyert volna a felfüggesztett naperőműtenderen



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kipakolt egy újabb volt NAV-os
2013. november 25. NOL

Egy volt adóhatósági vezető is megerősíteni látszik a volt adóellenőr állításait. A problémák gyökere a kiemelt ügyekkel foglalkozó igazgatóság megszüntetése lehet.

A Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságának 2013-as megszüntetése gyengítette meg annyira az adóhivatalt, hogy az szinte képtelen legyen hatékonyan fellépni az áfacsalási hálózatok ellen - állítja az átlátszo.hu újabb, egykor az adóhatóságnál dolgozó informátora. Az informátor egy levelet is átadott a portálnak, amelyet ő maga írt az ügyben illetékes államtitkárnak.

Ebben nemcsak arra panaszkodik, hogy számos ügyben nem hallgatják meg a munkatársakat és vezetési problémák vannak (ez belső munkaügyi konfliktusra is utal), de előadja, hogy az igazgatóság megszüntetése súlyos "szakmai, nemzetgazdasági, illetve nemzetbiztonsági" problémát is érint. Szerinte ugyanis a megszüntetett adóigazgatóság feladata épp a lánccsalások felderítése volt, az elitcsapat tudott hatékonyan fellépni a maffiaszerű szervezet ellen.

Horváth András egykori NAV-ellenőr azzal vádolta a hivatalt, és külön a Kiemelt Adózók Adóigazgatóságát, hogy náluk valahogy megállnak az áfacsalások felderítései. Ez a multinacionális kereskedelmi cégekkel is foglalkozó igazgatóság, ahol az ellenőr állítása szerint kompeteciahiány és a feladatok rossz értelmezése miatt nem állítják meg a csalásokat.

A mostani névtelenséget kérő informátor is ugyanazt állítja, mint Horváth András: a nem hatékony ellenőrzések szervezeti problémákra vezethetők vissza, és ezek milliárdos károkat okoznak az országnak. Az adóhivatali dolgozók ráadásul minderről már jóval korábban értesítették is az illetékeseket, ám az ügyben lépés azóta sem történt.

Kapcsolódó:
   NAV: 2,5 milliárd forintos áfacsalást lepleztek le
   Hajnali NAV akció: 1,3 milliárdos áfacsalás
   Indul a NAV nyári ellenőrzési akciója
   Jönnek az őszi ellenőrzések! - Beindul a NAV, a rendőrség és a munkaügy
   Így védekezhet a NAV szigora ellen - meglepetést okozhat a Kúria döntése
   Simán átment a büdzséterv - Ezermilliárd forint közelében lesz a hiány jövőre



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A devizahitel ügylet részleteit a B.É.CS. 2013. november 23-án nyilvánosság elé tárta
2013. november 24., 20:18 magyartudat.com

A devizahitelesek ügye régen túlmutat az egyén személyes megélhetési problémáján. Lehet szidni őket, mert elkeseredetten utcára vonulnak, lehet ócsárolni őket a média által közvetített szlogennel: "ja, kérem, tetszett volna előre gondolkodni", stb. A rafinált ügylet azonban jóval komplexebb annál, hogy felszínes megjegyzéseket tegyünk az ország gazdaságát megdöntő 25 éves folyamatra.

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy észrevegyük, valami nincs rendjén kicsiny "jogállamunkban". Sokan emlékszünk még azokra az időkre, amikor forint hitelt szerettünk volna felvenni, de a pénzintézetek hitelképteleneknek minősítettek. Döbbenet, hogy napjainkban, még azok is kapnának újabb hitelt, akiknek nincs fedezete, sőt, még azok is hozzájuthatnának újabb tetemes hitel konstrukcióhoz, akiknek jelzálog lebeg a feje felett.


2013. november 23. Amman Étterem külön terme - Érdeklődők hallgatják a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnökségének előadását.

Lehetetlen nem észrevenni a lényeget a propaganda mögött, de természetesen ehhez tisztában kell lenni a kiinduló helyzettel. Mik is voltak az előzmények? Összeszedtük néhány pontban, amelyek ismerete nélkül kár véleményt alkotni.

1. A devizahitellel rendelkező ügyfelek a jelenlegi magyar társadalomnak azt a több mint 4.000.000 személyét jelentik, akik az eredeti szerződésben foglaltak ellenére egyoldalúan, ezzel együtt jogtalanul változtatott szerződés szerint, egészen más összegű törlesztő részletet "kötelesek" fizetni. A média propaganda ellenére, tehát nem felelőtlen terhek vállalásáról van szó.
2. A devizahiteleket a bankok nem devizaszámlán vezetik. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy árfolyam különbözetek elszámolása történik, úgy, hogy mögötte csak forint van.
3. A devizahitel konstrukciókat a Svájci Nemzeti Bank készítette elő, amelyről annyit legalább érdemes tudni, hogy ezek mögött a konstrukciók mögött, már 2007-ben is csak 40% deviza szerepelt.
4. Deviza alapú hitelt nem csak magánszemélyek vettek fel, tetemes adósság halmozódott fel jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezeteknél is.


2013. november 23. Amman Étterem külön terme - Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke, Falus Zsolt Ferenc az előadás szünetében érdeklődők kérdéseire válaszol.

A devizahitel ügylet részleteit a B.É.CS. 2013. november 23-án nyilvánosság elé tárta. A tényállások ismertetése és a jogszabályok értelmezése mellett az alábbi fontos információkra hívta fel a figyelmet:

Tudta Ön, hogy a 2008 -as EU/IMF hitelmegállapodás 20milliárdnyi euróját a Magyar Állam a "devizahiteles" családok megmentésére kapta?
Tudta Ön, hogy ezt az összeget a Magyar Állam a Magyar Nemzeti Bankban befektette és forint elleni spekulációkra használta fel?
Tudta Ön, hogy az Európai Központi Bank tudta és engedélye nélkül nem tudták volna ezt megtenni?
Tudta Ön, hogy Magyar Nemzeti Bank ezzel a csalárd tevékenységével veszélyt jelent a magyar lakosságra?
Tudta Ön, hogy egy korábbi IMF tanulmány lépéseit hajtották végre Magyarországon 2008-ban?
Tudta Ön, hogy Simor András volt jegybank elnök és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Haza és Haladás "szakmai műhelyéből" érkeztek?
Tudta Ön, hogy Oszkó Péter ma is az OTP alkalmazottja, egyik csoportjának vezetője, akiknek a befektetések és kockázatkezelhetőségek a fő profiljuk?
Tudta Ön, hogy az önkormányzatok megkapták a kockázatkezelés lehetőségeiről a tájékoztatót?
Tudta Ön, hogy a tájékoztatóban leírják, hogy mekkora forint gyengülésnél mekkora nyereségre tesznek szert az önkormányzatok?
Tudta Ön, hogy a lakosságnak ajánlott pénzügyi termék valójában nem kölcsön, nem hitel, hanem befektetési szerződés?
Tudta Ön, hogy a lakosságnak kínált szerződésekből szándékosan kihagyták a kockázat kezelési technikákról és lehetőségekről szóló tájékoztatót, melyet az önkormányzatok megkaptak?
Most már tisztában van vele, hogy Ön áldozatává vált az Állami konszolidáció "oltárán"?
Tudta Ön, hogy mindezért a Bankszövetségnek, a Magyar Államnak az IMF-nek az Európai Központi Banknak kártalanítási kötelezettsége van?
Tudta Ön, hogy 2011-ben indult eljárás, mely 2013-ban megszületett Európai Bírósági ítélet, elmarasztalta az Európában "devizahiteleket" kínáló bankokat? (www.bankcsapda.eu/c-604-11-szamu-2013-majus-30-i-europai-birosagi-itelet-/)
Tudta Ön, hogy ez az ítélet az összes tagállamra vonatkozik?
Tudta Ön, hogy az Európai Bíróság értesítette az összes tagállamot az eljárás megindulásáról?
Miért nem csatlakozott be a Magyar Állam az Európai Bírósági perbe?
Miért nem akadályozta meg a Magyar Állam az ítélethirdetés végéig a Bankszövetséget a lakosság elleni tevékenységében?
Tudta Ön, hogy az ítélet a Magyar Államra is kötelezettségeket ró?
Tudta Ön, hogy a lakosság "devizában" való eladósítása az Államérdekből szándékosan történt?
Tudta Ön, hogy, ha nem adósítják el a lakosságot 2008-ban, az Államcsőd bekövetkezik?
Tudta Ön, hogy, a devizában-nyilvántartott lakosság nélkül ma is Államcsőd fenyegetne?
Tudta Ön, hogy a "devizahitelesek" tragédiája az Állam és a Bankszövetség egyetemleges bűncselekmény sorozatának eredménye?
Tudta Ön, hogy a járulékos károkozás már az egész magyar társadalmat sújtja?
Tudta Ön, hogy Magyarország pénzügyi stabilitásának legnagyobb "alappillére" a lakosság közel felének közvetlen uzsorázása?
Tudta Ön, hogy ezt minden parlamenti párt tudja?
Tudta Ön, hogy akkor van csak igaza és joga, ha kétmillió ember támogatja?
Tudta Ön, hogy önnek hiába van igaza, ha nincsenek támogatói?
Tudta Ön, hogy a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet oknyomozó-csoportja feltárta a legapróbb részletéig a folyamatokat?
Tudta Ön, hogy nemzetközi hatósági eljárások sorozatát kezdeményeztük?
Egyben biztosak lehetnek, nincs megalkuvás, hanem teljes eltörlés után kártalanítás, majd felelősségre vonások sorozata kell bekövetkezzen.
A legnagyobb ellenségünkkel kell leszámolnunk: a következmények nélküli Magyarország státuszával, az érinthetetlenek, egyenlőbbek kiváltságaival.
Ehhez kérjük a magyar lakosság támogatását!

Grell Antal B.É.CS.

A problémát tehát nem lehet propagandával a szőnyeg alá söpörni, a jelenlegi kormány által felajánlott "megoldás" nem vezet sehova. Miközben a társadalom tudatos megosztása történik, a színfalak mögött hatalmas, országunkat bedaráló gépezet működik. Elenyésző számban beszélhetünk sikeres deviza perekről, de leginkább időhúzással igyekszik a kormány megnyerni a játszmát.


2013. november 23. Amman Étterem külön terme - A zsúfolásig megtelt helyiségben érdeklődők hallgatják a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnökségének előadását.

A kulcs kifejezés: a "Pénzügyi Stabilitás". Úton, útfélen ezt halljuk. De hogy is állunk mi stabilan? Röviden válaszolva: sehogy. Sőt, az állam nagy bajban van. A devizahitelesek egyszer már megmentették 6-7 ezer milliárdos összeggel az országot az államcsődtől, most pedig másodjára akarnak róluk még egy bőrt lenyúzni. A jegybanki alapkamat mesterségesen manipulált, alacsony szinten tartása egyértelmű jele az újabb fosztogatásnak.

Sajnos ki kell mondanunk: "Az elmúlt 25 évben történt pénzügyi akciókkal kormányunk nem tud elszámolni. Ez az időszak a magyar történelem nagyon meghatározó, szégyenteljes része. 1956-ban a Szovjetunió segítségével sikerült a magyar lakosságot megfojtani, most ugyanez történik az Európai Unió közreműködésével" - nyilatkozta Falus Zsolt Ferenc, a BÉCS elnöke.

Címlapfotó: 2013. november 23. Amman Étterem külön terme - Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöksége: Falus Zsolt Ferenc, elnök (b) és Grell Antal (j) előadást tart a devizahitel konstrukciókról.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Németh Sándor: a Hit Gyülekezetének "köszönhető" a holotagadó törvény
2013-11-25. 07:32 Kuruc.info

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete "vezető lelkésze" felszólalt az Izrael Szövetségesei Alapítvány elnevezésű szervezet Washingtonban rendezett konferenciáján. A Fidesz által egyházi státuszba avanzsált Izrael-imádó szekta vezére beszédében azzal dicsekedett, hogy az úgynevezett holokauszt tagadását büntető törvény a Hit Gyülekezete ténykedésének nyomán született meg.


Németh Sándor felszólalásában hosszasan sorolta mindazokat az erőfeszítéseket, melyeket a Hit Gyülekezete a zsidó országhódítás érdekében az elmúlt bő két évtizedben kifejtett. A lista meglehetősen hosszú, ami persze egyáltalán nem csoda, végtére is Németh Sándor szektájának egyedüli és kizárólagos feladata Izrael Állam és a zsidóság világuralmi törekvéseinek szolgálata.

Németh Sándor végül is nem kertelt, őszintén megmondta, hogy a Hit Gyülekezetének egyik legfontosabb célja bemutatni "a magyar zsidóság pozitív szerepét a magyar nemzet történetében és jelenében", valamint a küzdelem "az antiszemita és anticionista szervezetekkel és mozgalmakkal szemben". Nem rejtette véka alá azt sem, hogy kiemelt feladatuknak tekintik a médián keresztül történő agymosást: "Mivel a politikusok többnyire a közgondolkodást figyelik, ezért álláspontunk szerint a közgondolkozást célravezetőbb színvonalas médiatevékenységgel befolyásolni" - jelentette ki a magyargyűlölő szektavezér, utalva a Hetek című hetilapra, valamint az ATV-re, amely a Magyarországot leigázó zsidó gyarmatosítók egyik legfontosabb propagandaeszköze.


Németh ezen kívül eldicsekedett a Hitgyüli tulajdonában álló általános és középiskolákkal, felekezetének kiterjedt könyvkiadó hálózatával, valamint azokkal a "konferenciákkal, közéleti, tudományos, turisztikai és sportprogramokkal", melyek révén a gyarmatosítók iránti feltétlen tiszteletre és engedelmességre kívánják nevelni a magyarokat.

Németh végezetül büszkén közölte, hogy az egyetemes emberi jogok elvét súlyosan sértő holokauszt-tagadó törvény is az ő undorító felekezetének a műve: "Networking rendezvényeken segítjük elő a magyar és izraeli politikusok, gazdasági szakemberek és közéleti személyiségek közötti kapcsolatfelvételt. E networking egyik eredménye például, hogy a holokauszt-tagadás tilalma azután vált hazánkban jogszabállyá, hogy egy Benny Elon úr (az Izrael Szövetségesei Alapítvány elnöke - P.O.) által vezetett izraeli politikusokból álló küldöttség megbeszélést folytatott vezető magyar politikusokkal" - avatott be az alkotmánysértő jogszabály születésének körülményeibe a magyargyűlölő szektavezér.

Perge Ottó - mazsihisz.hu nyomán

Kapcsolódó:
   Ez a Fidesz "egyháza": rejtett kamerával a Hitgyüli vonagló szektásai között


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Legvégső, összefoglaló jelentés - PARADIGMA
2013.06.24. - 14.23 Az OPPT hivatalos közleményei

Íme a korábban sokszor említett, a világ pénzügyi/gazdasági problémáinak gyökeréig leásó vizsgálati jelentés, a Paradigm Report, amelynek eredeti közzététele itt található: OPPT Initial Investigation: The Paradigm Report

Heather és társai e vizsgálat alapján - miután látták, hogy a rendszer valóban menthetetlenül korrupt és elnyomó -, döntöttek úgy, hogy a később megalapított OPPT dokumentumain át a nemzetközileg érvényes és elsőbbséget élvező kereskedelmi jogrendszer segítségével felszámolják a nagyvállalatokat, a vállalatként bejegyzett és működő kormányokat és bankokat.

Tovább: http://op.iuste.biz/paradigm-report

Tájékoztató a bankok, "kormányok" és a vállalatok felszámolásáról
2013.04.24. - 18.26

A bankok, "kormányok" és a vállalatok felszámolása elindult
(The Foreclosure Flyer)

Az Egy Emberiség Nyilvános Érdekképviselet (One People Public Trust, továbbiakban OPPT), az egész rendszert érintő hatalmas csalásokat vizsgáló korábbi nyomozásai alapján (referencia: http://i-uv.com/oppt-absolute/oppt-initial-investigation - nem hivatalos, magyar fordítás: http://op.iuste.biz/paradigm-report) 2012. december 25-én bejelentette a világ valamennyi bankjának és "kormányainak" felszámolását.

Mi történt?

Az OPPT azzal szembesítette a világ bankjait és kormányait,

hogy azok megtévesztő módon és eszközökkel több száz éven keresztül pénzt loptak az emberektől, és hogy senki nem állhat a Teremtő, és a Teremtő bármely teremtménye közé, majd lehetőséget adott nekik a fenti két állítás megcáfolására. Ők erre képtelenek voltak, és nem tették meg. Az itt leírtak megértéséhez, kérjük, hogy olvassa el a http://i-uv.com/oppt-absolute/original-oppt-ucc-filings oldalon, a Declaration of Facts dokumentumot. Íme két kivonat a dokumentumból: http://op.iuste.biz/jogi-valtozasok

OP Magyarország Teljes PDF Könyv - Az OP Könyve - OPPT magyarul

http://www.slideshare.net/teljesigazsag/op-magyarorszg-teljes-pdf-knyv-az-op-knyve-oppt-magyarul-199-o

Kapcsolódó:
   http://op.iuste.biz/
   http://i-uv.com/oppt-absolute/
   http://op.iuste.biz/oppt
   http://op.iuste.biz/oppt-kozlemenyek

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése