2013. november 17., vasárnap

[Lapszemle] A Fidesz kiüríti Erdélyt - MTK-születésnap: stratégiai megállapodás, adósság-átvállalás és stadion-felújítás - Uránkútból jön a Nestlé-''forrásvíz''? - Terjeszkedik a Monsanto Magyarországon - Alex Jones: ''a Dodger Stadiont FEMA táborrá alakítják át'' - Igazi rendszerváltást!

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Rémes Rímes
A legény, aki király akart lenni

Volt egyszer egy legény, király akart lenni,
Bársonyszékben ülni, s jó nagyokat enni,
Elindult hát messze távol kicsiny falujától,
Hátha a szerencse kapuja elébe kitárul.

Zsebében magával vitte egyetlen egy kincsét,
Kicsit sárga és savanyú, narancsízű dinnyét.
Mendegélt a kis legényke, el is ért egy helyre,
Ahol a sok szép birka a szegfűket legelte.

Arattak a jó munkások éles sarlót rázva,
S a faluban üllőn pengett a helység kalapácsa,
Vörös csillag állt az égen s a legényre sütött,
Fejébe egy jó gondolat máris szöget ütött.

Hejj, kis birkák, nem unjátok még azt a virágot,
A legjobb ételt hozom nektek, mit a világ látott,
Magasba emelte hát a savanyú narancsot,
S ki is adta a birkáknak az egyszerű parancsot,

Álljatok most szépen sorba, s mindannyian kaptok,
Minden szelet narancsért egy kis gyapjat adtok,
Jobb lesz majd az életetetek meglássátok tőle,
Nem vágytok már többé vissza arra a legelőre.

A birkák a friss gyümölcsöt nagy vidáman rágták,
S a legényt hátukra vették, s meg is koronázták,
Éltek is így néhány évig, míg észre nem vették,
Hogy a narancsrágcsálásban, a gyapjuk mind elvették.

Összegyültek, bégettek, hol van a jobb élet,
Mi a birkák királyunkká koronáztunk téged,
De nem vagyunk boldogabbak, s a gyapjunk is oda,
Jön a tél, s megesz minket a hidegnek vasfoga.

A legényből lett király hát osztott egy kis gyapjat,
Így a birkák télen talán meg mégsem fagynak,
De a narancs adagjukat megfelezte gyorsan,
Amire a birkák vártak egyre hosszabb sorban.

Remélték, hogy a tavasz, elhozza a jót nekik,
Hogy több lesz a narancs, s ők azt mind megehetik,
De tavasszal nem jött narancs, csak a héjját kapták,
S fáztak tovább gyapjuk nélkül a jámbor kis birkák.

Végül aztán elegük lett hogy éheznek fáznak,
Elkapták a két lábát a legényke királynak,
Elhúzták az erdőszélig, hol farkasok tanyáznak,
Etesd őket is naranccsal, tán megválasztnak királynak.
(copywrite.blog)


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Fidesz kiüríti Erdélyt
2013-09-13 13:35:08 Hírhatár

Egy kedves erdélyi ismerősöm azzal hívott fel a minap, hogy ugyan mondjam már meg neki, melyik önkormányzat van a Népligethez a legközelebb? Ámultam és bámultam, nem is értettem, miért fontos ez neki.

Megkérdeztem. Azért, mert busszal jön Marosvásárhelyről és a busz ott áll meg, ő pedig útlevelet akar csináltatni magának. Utána már nem is kellett kérdeznem, folyt belőle a szó. - A testvérem Kanadában él, évek óta nem láttam, mert neki nem volt pénze családostul hazajönni, de én most kimennék hozzá. Igaz, egyelőre csak egyedül, aztán meglátjuk, ha találok munkát, én bizony haza nem jövök többet Marosvásárhelyre. Látod - fejtegette az ismerősöm - nekem ezért kellett a magyar állampolgárság. Nem érdekel engem Magyarország, nem akarok én odamenni, hogy a sok "tápos" majd kiutáljon onnan engem, még szavazni se akarok, kit érdekel már, hogy jövőre ki lesz a miniszterelnök, hiszen akkor én már máshol leszek - mondta erdélyi ismerősöm.

Aztán elmesélte azt is, hogy egyik barátja már rég Amerikában van. - Eladta a házát, így megvolt az induló tőkéje, néhány napot Magyarországon töltött, kiváltotta az útlevelét, és már ment is. Nem is megy haza soha többé. És ez csak egy a sok közül, rengetegen vannak, a barátok gyakorlatilag már "elmenekültek" Orbán Viktor segítségével. Köszönjük, Fidesz! - fejezte be ismerősöm.

Elhűlve hallgatom az őszinte beszámolót, és az jut eszembe, hogy a Fidesz-kormány két legyet ütött egy csapásra. Egy számára rossz legyet, meg egy jó legyet.

Kezdjük a jóval. A határon túli magyarok egy része, aki kért állampolgárságot, valószínűleg szavazni fog a 2014-es magyarországi parlamenti választáson. Nagyon sok cikk jelent meg arról, hogy rossz a törvény, benne van a csalás lehetősége, hogy a Fidesz bebiztosította magát ezzel az állampolgárságosdival stb. Minden benne van a pakliban, minden képlékeny még. A tervek szerint ugyebár az unióban mindenütt egyszerre lesz az Európai Parlamenti választás, valószínűleg májusban, és az is elképzelhető, nálunk is felröppent már, hogy azokban az országokban, ahol abban az évben parlamenti választás lesz, összekötik majd a két voksolást. Tehát nem kizárt az sem, hogy Magyarországon is egyszerre fogunk szavazni parlamenti és EP-képviselőkre is. Ez jó mozgósító erő lesz a határon túliaknak arra, hogy igenis, elmenjenek szavazni. És a felmérések szerint a Fidesznek, de még inkább a Jobbiknak igen nagy a támogatottsága a határon túliak körében. Ez tehát a pozitívum a Fidesz számára.

Lássuk a rossz legyet. Orbán Viktor célja nem teljesül. A kettős állampolgárság deklarált célja ugyebár az volt, hogy a szülőföldön maradást segítse.

A miniszterelnök 2010-ben azt mondta: a magyar állampolgárság maga a biztonság. Németh Zsolt egy 2011-es nyilatkozatában ugyanezt mondja.

"10 évvel ezelőtt nem támogattam a határon túli magyarok kettős állampolgárságát, mert az akkor az elvándorlást segítette volna, de most a szülőföldön maradást segíti elő".

Kíváncsi vagyok, kell-e majd egy újabb népszavazás Romániában, vagy enélkül is rájönnek majd az Orbán Viktort éltető és támogató kisebbségi vezetők, hogy 300-400 ezres nagyságrendben, valósággal menekülnek az emberek Erdélyből? Pontosan azért menekülnek, menekülhetnek, mert lesz hozzá jó magyar útlevelük.

Rájönnek-e, és, ha igen, mikor, hogy a Fidesz felhasználta és kihasználta őket önös érdekei megvalósítására? És azok az Orbánhoz hű határon túli magyar politikusok észreveszik-e majd, hogy már nincs is kiért harcolniuk a megmaradásért, a szülőföldön maradásért, mert épp a magyar kormány üríti ki Erdélyt?

A légy már megdöglött. Most már mindegy, hogy jó volt-e vagy rossz.

Bánhidi Emese

Kapcsolódó:
   MVSZ: December 5. hetedik évfordulóján

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

MTK-születésnap: stratégiai megállapodás, adósság-átvállalás és stadion-felújítás
2013. november 16. 23:32 MTI - Mandiner

Az MTK megalapításának 125. évfordulóját ünneplő gálaesten stratégiai megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Deutsch Tamás, az MTK elnöke. A 33 olimpiai bajnoki címet jegyző klub a teljes adósságátvállaláson és az 5 milliárd forintos fejlesztési forráson túl évi 300 milliós működési támogatást kap a kormánytól, a Hungária körúti stadion is megújul. A kormány öt másik fővárosi sportegyesülettel is hasonló megállapodásra készül.


Stratégiai megállapodást kötött a kormány az MTK-val, a 2013 és 2020 között évi 300 millió forintos támogatást biztosító megegyezést Orbán Viktor miniszterelnök és Deutsch Tamás írta alá a klub megalakulásának 125. évfordulója alkalmából tartott jubileumi gálaesten szombaton. Az MTK elnöke azt is bejelentette: a kormány átvállalja hat fővárosi klub adósságát, az MTK pedig 5 milliárd forintot kap fejlesztésre.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke ismertette, az MTK, a Bp. Honvéd, a BVSC, a Ferencváros, a Vasas, és az Újpest 2014-től már adósság nélkül működhet tovább. A Fidesz európai parlamenti képviselője bejelentette azt is, további öt nagy fővárosi klubbal is stratégiai megállapodást köt majd a kormány.

A klubelnök ismertetése szerint az MTK összesen 5 milliárd forintot kap a kormánytól a meglévő sportlétesítményeinek fejlesztésére, valamint a Brüll Alfréd Akadémia létrehozására, majd azzal folytatta, hogy a 2014/2015-ös idényben megújul az MTK Hungária körúti labdarúgó-stadionja. A klubelnök a szombati napot az egyesület újjáalapításának nevezte.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta, hogy az MTK Magyarország egyik legeredményesebb egyesülete, és emlékeztetett arra, hogy a klub sportolói 33 olimpiai bajnoki címet szereztek, ezzel a teljesítménnyel az országok rangsorában a 33. lenne, megelőzve például Brazíliát.

A kormányfő azt kívánta, hogy az elvi és támogatói megállapodásnak köszönhetően a kék-fehér egyesület következő 125 éve is legalább ilyen sikeres legyen. A miniszterelnök szerint a magyar sport ellentmondásos, mert miközben a versenysport nemzetközileg sikeres, addig a magyar gyerekek vészesen keveset mozognak. Hozzátette: Mivel a sport a lelki egészséghez is szükséges, ezért döntött a kormány a hazai sportlétesítmények felújítása mellett. "Magyarország jövője a gyerekeinkben van, ezért semmi sem drága" - jelentette ki, majd hozzátette, bízik benne, hogy a megállapodásnak köszönhetően egyre több gyerek kezd el sportolni, és új bajnokok nőnek majd fel.

Ezt követően a 125 éves évforduló alkalmából Orbán Viktor és Deutsch Tamás elismeréseket nyújtott át az MTK legsikeresebb korábbi és jelenlegi sportolóinak. Többek között olyan olimpiai- vagy világbajnokok léphettek a színpadra, mint Schmitt Pál, Sákovicsné Dömölky Lídia, Horváth Zoltán, Bárány Árpád, Tordasi Ildikó, S. Kovács Ádám, Wichmann Tamás, Kovács Edit és Storcz Botond. Több kiemelkedő MTK-sportoló külföldi tartózkodása miatt nem lehetett jelen az ünnepségen.

Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair-play bizottság elnöke a rendezvény elején bejelentette, hogy fair-play díjban részesítik az MTK-t. A döntést azzal indokolta, hogy a klub sportolói mindig a tisztesség és a becsület jellemezte, s a klub hazai és nemzetközi szinten is öregbítette a magyar sport hírnevét. A díjat Deutsch Tamás vette át.

Együttműködési megállapodások a végtelenségig
2013. november 17. SVPSZ

Orbán Viktor miniszterelnök rengeteg ideiglenesen itt állomásozó multival, a romákkal, a sportklubokkal és egyebekkel kötött már megállapodást. Akikkel nem kötött még, az őt és népes holdudvarát és rejtett erőforrásait eltartani kényszerülő magyar társadalom! A devizahitelesek részére sovány ígéretek elhangzanak ugyan, de érdemben csak a magas jövedelműek (például a parlamenti képviselők!) szabadultak meg tőle, volt olyan, aki 16 millió forinttal járt jól. Az árfolyamgáttal a bajt négy-öt évre eltolták, de akkor aztán elszabadul majd a pokol.

Ezeket a jó cselekedeteket, amelyeket végigjárva az országot, végrehajtani méltóztatik a miniszterelnök úrnak, bizony nekünk kell majd finanszírozni. Van itt fejlődés csókolom: a megszorításokat immár nem közvetlenül, hanem közvetve veti ki a terhünkre a bankokon és a multikon keresztül. A két héten belüli rendteremtésbe egyre többen halnak bele, és az elszámoltatás és felelősségre vonás elmaradása kitermelte az ikerdeficitet: immár nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi válságban is szenvedünk.

Az utolsó jó cselekedet egyike, hogy 300 milliós tőkeinjekciót ad a D. Tamás által elnökölt MTK-nak...

A magyar társadalmat, vagyis a SZPONZORT is ideje lenne emberszámba venni, és nem huszadrangú emberré degradálni bennünket!

Emlékeztető: "Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre - kormányzatoktól függetlenül." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása című írásából)

Kapcsolódó:
   Ungár Klára: Egy szélhámos vezeti Magyarországot
   Vörösiszap-károk: elköltötték az összegyűjtött pénzt

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Uránkútból jön a Nestlé-"forrásvíz"?
2006.09.12. 08:09 homar.blog

A Nestlé igazán szívén viseli az emberiség jövojét, nonprofit alapítványával terjeszti az igét pl. a vízkészletek fontosságáról. Ezért aztán különösen furcsa, hogy saját márkájú Aquarel vizükön nem sikerült eltalálni a pontos meghatározást. Az Ivoviz.hu szerint ugyanis a cég "Cédrus-forrása" nem más, mint egy kutatófúrásból hátramaradt kút:

A magyarországi Nestlé Aquarel "Cédrus természetes forrásvíz", a PET csomagoláson jelölt káli-medencei "Cédrus-forrásból" kerül a fogyasztóközönség elé. A valóságban a Cédrus-forrás nem létezik, és a palackozott víz nem forrásvíz, hanem egy technológiailag épített kútvíz.


Nem Cédrus-forrás, hanem Urán kút, amely egy a földkérgi urán-kutatófúrásból maradt hátra. A Nestlé Waters kútja nem egy természetes, önmagától felszínre töro forrásvíz, hanem egy 256,5 méter mélyrol felszivattyúzott és 3,7 km hosszú speciális vezetéken a csomagoló üzemhez vezetett kútvíz.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Terjeszkedik a Monsanto Magyarországon
MTI, tudnodkell.info - Kontrollblog

A Monsanto 14 milliárd forintot ruházott be Nagyigmándon. "Más értelmes vezetőkkel rendelkező országokból kitiltották már a mérgeket előállító, környezetszennyező gyilkos céget, de Magyarország Európa központja lassan Európa szemétdombjává válik a lassan 3 évtizede megválasztott politikai korrupt, rabló, gyilkos vezetőinknek köszönhetően!"

Az amerikai tulajdonú Monsanto Hungária Kft. 14 milliárd forint, 67 millió dollár ráfordításával bővítette kukorica és olajrepce vetőmagtermelő kapacitását a Komárom-Esztergom megyei, nagyigmándi üzemében, amelyet csütörtökön adtak át. A társaság az üzemet az IKR Kft.-től vásárolta meg, és teljes körűen felújította. A bővítésnek köszönhetően a cég vetőmagtermelő kapacitása megduplázódott, 6500 hektáron állítanak elő 1,2-1,3 millió zsák vetőmagot - mondta az MTI-nek Szanyi István, a Monsanto Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.


Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a vetőmagtermelés mellett hasonlóan nagy hagyománya van a vetőmagok minősítésének. "A vetőmagok iránti bizalom közös cél" - hangsúlyozta a politikus.

A vetőmagtermelők évente 180-190 milliárd forint árbevételt érnek el és 5,5 milliárd forint bevételt biztosítanak a magyar gazdáknak - tette hozzá.

A Monsanto Hungária Kft. jelenleg 269 állandó munkavállalót foglalkoztat, közülük 62-en dolgoznak a nagyigmándi vetőmag-feldolgozó üzemben. Rajtuk kívül hét agrárszakember felügyeli a földeken a termelés minőségét. A feldolgozás csúcsidőszakában akár 360 ideiglenes munkalehetőség nyílik meg az üzemben, és 6-7000 a földeken címerezéskor.

A magas terméshozamú vetőmagok iránti növekvő keresletre válaszolva a Monsanto a héten további négy európai helyszínen adott át hibridkukorica és repce vetőmagok termelését bővítő beruházásokat, Törökországban, Romániában és két üzemet Franciaországban.

A feldolgozó kapacitásuk növelése egy tízéves, 500 millió eurós európai beruházás része, amely a további franciaországi, ukrajnai és oroszországi fejlesztésekkel együtt több, mint 100 százalékkal növeli a társaság vetőmagtermelését és megerősíti európai alvállalkozóival kialakított együttműködését.

A amerikai Monsanto Company leányvállalata a Monsanto Hungária Kft. 1997 óta tevékenykedik Magyarországon. Növényvédő szerek forgalmazása után kezdtek vetőmagtermesztéssel foglalkozni. A társaság 2012-ben 35 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek fele exportból származott. Az adózott eredmény 3,2 milliárd forint volt

A Monsanto Company az Egyesült Államok 500 legnagyobb cége közé tartozik. A világon összesen 21 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 66 országban 404 létesítményt üzemeltet.

Azon kívül, hogy rákkeltő és rengeteg betegségnek okozója a GMO termék mivel nincs hosszútávú kutatási eredménye az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, még a gazdákat gazdaságokat is könnyen tönkreteszi akár az alább látható videóban:
http://www.youtube.com/watch?v=naZXRSAtIsU

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Alex Jones: "a Dodger Stadiont FEMA táborrá alakítják át"
2013-03-23 boldognapot.hu
       
Los Angeles - A Dodger Stadiont FEMA táborrá alakítják át? 2011. november 30-án, szerdán az Alex Jones Show (Infowars.com adásában), amelynek Alex Jones a házigazdája, s melyet a Texasi Austinban alapítottak, arról számolt be, hogy az Occupy-aktivisták kilakoltatásával párhuzamosan zajlik az amerikai professzionális baseball ligacsapat saját stadionjának a gigantikus FEMA táborrá történő átalakítása. Veszélyes idők jönnek.


forrás: http://www.davidicke.com/

FEMA táborok a szemünk láttára!... A katonai gyakorlatok folytatódnak: stadionokat készítenek elő arra, hogy szükségállapot esetén állomáshelyek legyenek.
Katonai gyakorlatozások folyamatban!


Mostanára lehet, hogy már hallottál az Egyesült Államok szerte létesített számos FEMA táborról, amelyek a polgári zavargások idején az amerikai polgárok megőrző központjaiként szolgálnak majd.

A táborok egyáltalán nem összeesküvés-elméletek és történetesen gyors iramban bukkantak fel az USA-ban. Az Infowars nemrégiben valóban egy új fogva tartó központról tudósított, amely a Los Angeles Repülőtérnél található.

De mit szólsz ahhoz, hogy minden stadion egy, az átlagos tekintetek elől elrejtett FEMA tábor, amely csak arra vár, hogy a közeljövőben egy napon használatba vegyék? (Lásd: New Orleans-i Super Dome)

Ennek az ördögi forgatókönyvnek a gyökerei a Reagan/Oliver North korszakig és a REX 84-es programig nyúlik vissza. Azonban, a legújabb Kongresszus még mindig támogatja ezeket a táborokat a terrorizmus elleni óvintézkedések álcája alatt, amely intézkedéseket 9/11 megrendezett támadása és az USA P.A.T.R.I.O.T. Törvénye révén vezetett be Bush2001-ben. Ugyanakkor ezeket már évekkel azelőtt elkészítették, hogy Oklahoma City bombázása után életbe léptek, de ezt mindmáig palástolják az FBI részlegei, miként azt a The Intel Hub bizonyította.


forrrás: http://static.infowars.com/

Tegnap egy Los Angeles belvárosa felett lebonyolított, városi hadgyakorlat rázkódtatta meg a helyi lakosokat, miközben négy fekete OH-6 "Little Birds" és egy "Blackhawk" helikopter katonai személyzettel a fedélzetén behatolt az angyalok városába és több hadgyakorlatot hajtott végre aznap.

A különleges műveleti erők által végrehajtott katonai manőverek most már közhelynek számítanak az USA szárazföldjén.

Egy kis ideig a US Bank épülete felett repkedtek, leereszkedtek a parknál, majd elrepültek a Lakers Stadion felett, ahol éppen játék folyt.

A műveleti erők a FEMA tábornak csúfolt Dodgers Stadiont állomáshelyként használták a bevetés végéig.

Ez egy jó példa arra, miként lehet majd a jövőben a stadionokat FEMA táborokként alkalmazni egy szükségállapotszerű szituációban.

A Katrina hurrikán arra jó példa, hogy hogyan dolgoznának együtt a rendfenntartó és a katonai erők statárium idején azon, hogy egy FEMA tábort állítsanak fel egy stadionban.


forrás: http://irapl.altervista.org/

A "hadgyakorlat" egy különös aspektusa az AON Torony (egy chicagói felhőkarcoló) bevonása. Ahogy az imént említettük a New York Times január 11-i kiadásában, az AON kivonul az Egyesült Államokból. Az AON vállalat főirodái Ausztráliában vannak, ami a következő kérdést veti fel: vajon Larry Silverstein benne volt az AON-nal a WTC megvásárlásában, a későbbi elpusztításában, majd pedig a 7 milliárdos biztosítási kártérítésében?

Mindezek után logikusan vetődik fel a lehetséges kapcsolat kérdése, miszerint az AON egy olyan biztosítótársaság, amelynek előnye származhatott egy ilyen álcázott Titkos Kormányzati Hadműveletből.

Valójában, Chicago ad otthont az AON részvénytársaság székhelyének az Egyesült Államokban, amelyet a chicagói WTC-nek neveznek. Lehetséges volna egy ellenségesnek beállított hadműveletet és egy azt követő mentőakciót levezényelni az emberek szeme láttára?

Vajon lehetséges volna egy Chicago elleni nukleáris támadás, amely éppen Obama szülővárosa, továbbá lehetséges volna előre megtervezni egy szükségállapot bevezetésének állomásait a G20 csúcstalálkozó és Rham Emanuel bevonásával?

Ez egy összeesküvés-elmélet, vagy a szemünk láttára tervezik meg egy olyan ellenségesnek beállított esemény részleteit, amely - a belföldi terrorizmus következtében - szükségállapotot idézhetne elő?

Ha belegondolunk, a legtöbb nagyobb város rendelkezik elég stadionnal ahhoz, hogy jelentős számú szakadárt (lázadót) helyezzenek el benne.

Elgondolkodtató.
források: http://placercountyo.wordpress.com/; http://www.knowthelies.com/node/6906

Boldog napot!

Kapcsolódó:
   FEMA táborok
   Tervezett Internáló és átnevelő táborok részletes kézikönyve szivárgott ki
   Aktiválják a FEMA-internáló táborokat az Egyesül Államok területén
   Amerikai koncentrációs táborok
   Félmillió koporsót találtak Amerikában!
   Bostoni robbantás avagy F.E.M.A. éles gyakorlat?
   RFID chipbeültetés minden amerikainak? - Tények és tévhitek
   Mindenki CHIP-et kap hamarosan? Most még kívül, aztán a bőr alá...
   Orbán: "Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani"
   Egy orosz törvényhozó be akarja tiltani a dollárt



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Igazi rendszerváltást!
15 aug 2013 Magyar Hajnal

A rendszerváltó célokból besimulás lett, pedig 3 éve van magyar radikalizmus a parlamentben, elméletben. Itt az ideje az igazi rendszerváltásnak? Budaházy György gondolatai alább, amellyel portálunk teljes mértékben egyetért.

Hazafiak, honleányok, fajtánk iránt felelősséget érző testvéreim!

Lassan két év telt azóta, hogy kiengedtek a börtönből. Bár nem vagyok még ma sem teljesen szabad ember, nem mehetek oda, ahová akarok és folynak ellenem még a politikai ízű eljárások, de azért valamelyest sikerült rálátást szereznem a jelen magyar közéletre és ennek alapján - ha lehet mondani - még a börtön éveket megelőző időknél is szilárdabb meggyőződésemmé vált, hogy rendszerváltásra van szükség. Körbenézve az országban és látva ezt a vergődést minden területen, látva a reményvesztett emberek tömeges nyugatra áramlását, és látva a bármely probléma megoldására tett erőfeszítések visszatérően bekövetkező felőrlődését egyértelmű, hogy szinte minden a rendszerben akad el. A közjogi rendszer, amiben élünk, az az, ami rossz.

Egyszerűen észre kell venni, hogy a '80-as évek második feléhez hasonló idők járnak abban a vonatkozásban, hogy kifulladóban van az, a társadalmi-gazdasági életünket keretbe szervező közjogi rendszer, amiben élünk. Az előző - állam-szocialista - rendszer felhalmozott legjelentősebb nemzetstratégiai problémáit nem tudta megoldani, sőt, még számos újat teremtett melléjük, melyek így összességében kezdik maguk alá temetni a nemzet jövőjét.

Sokan beszélnek persze hasonlókról, mint ahogy sokfelé hallani már a Szent Korona tanról, történeti alkotmányosságról, a jogfolytonosság helyreállításának szükségességéről. Ami hiányzik, az egy olyan határozott irányvonal, amely nyíltan kimondja, hogy rendszerváltás kell, hogy ez a rendszer nem reformálható és nem is érdemes ezért a fennmaradását bármilyen módon segíteni, és azt is meghatározza mellé, hogy mi legyen ehelyett. Emlékezzünk vissza, hogy a 80-as évek végi rendszerváltó erők sem azt hirdették, hogy reformáljuk meg a szocializmust, hanem egy közjogi rendszerváltást hirdettek, és a problémák megoldását majd abban ígérték. Még ha el is baltázták az egész dolgot, abban igazuk volt, hogy nem a döglött kutyát kell élesztgetni.

Nekünk azt kell világosan megértenünk és tanulnunk belőle, hogy miért baltázták el. Hogy képletesen fogalmazzak, az a közjogi rendszer marad fenn hosszabb távon életképesen, amely a földön áll, és az fullad ki hamar, amely a levegőben lebeg. Az a rendszer áll a földön szilárd alapokon, amelynek közjogi hagyományai vannak, alapszabályai a benne élő nemzet múltjában gyökereznek, bevált gyakorlatnak mondhatóak, nem változtatgathatóak, szokásjogok. Vagyis eszerint a jogfolytonosságról beszélők keresgélnek jó helyen.

A levegőben lebegő rendszer lényege, hogy nincs nemzeti történelmi hagyományban nyugvó alapja. Az alapja egy valakik által a nemzet számára csinált Alkotmány, vagy szimbolikusabban kifejezve a lényegét egy CSINÁLMÁNY. Vagyis az egyik rendszer hagyományokon ül, a másik valakik által, valamilyen érdekek mentén számunkra csinált szabályokon. A hagyományokon nem lehet változtatni, mert ahhoz kvázi a múltat kéne átírni, a csinálmányt bármikor lehet módosítani.

Míg a hagyományokon alapuló rendszer tetején helyet foglaló vezető, csak irányítani tud, a rendszer alapjait jelentő hagyományokhoz nem tud hozzányúlni, azokon nem változtathat, addig a csinálmányon ülő rendszer tetejéről bármikor le lehet nyúlni az aljára és az éppen aktuális érdekeknek megfelelően változtatni az alapszabályokon. Szemléletesen látszik ez a mai kétharmados vezetők alaptörvényének eddigi pályafutásán, de a 89-es kerekasztalos ideiglenes alkotmány se volt jobb ilyen téren sem.

Persze az életben úgymond "csinálmányok" is válhatnak hagyománnyá, ha kiállják az idők próbáját, hisz sok hagyománynak van ismert kezdete, elindítója, de jelen rendszer pont, hogy ezt a próbát nem állta ki és nem is a történelmi közjogi hagyományainkra épült.

Ha olyan Alkotmányt keresünk a nemzetünk múltjában, ami bizonyította életképességét, képes volt hagyománnyá válni, és ráépülve szilárd közjogi rendszer épült fel és sikeres ország, akkor miért ne a legkézenfekvőbbel kezdenénk?

Ezt a nemzetet a Vérszerződéssel hozták létre az ősök, ez a közjogi alapja a nemzeti létünknek. Ennek szövegét a magyar krónikákból ismerjük. ÉS ENNEK SZELLEMISÉGÉTŐL EGYÉBKÉNT NINCS IS JOGUNK ELTÉRNI! És ez lényeges, hogy NINCS JOGUNK! Mert az őseink ezzel hozták létre a nemzetet és nem is lennénk a Vérszerződés nélkül, tehát az magyar "szentírás".

Abban pedig az alábbiak vannak:
"1. Ameddig az ő (szerződők) életük, sőt az utódaiké is tart, mindig Álmos vezér ivadékaiból lesz a vezérük.
2. Ami jószágot (vagyont) csak fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek része legyen abban.
3. Azok a fejedelmi személyek, akik tulajdon szabad akaratukból választották Álmost urukká, sem ők maguk, sem fiaik soha, semmi esetre ki ne essenek a vezér tanácsából és az ország tisztségeiből.
4. Hogyha valaki utódaik közül hűtlen lenne a vezér személyéhez, vagy egyenetlenséget szítana a vezér és rokonai között, a bűnösnek vére omoljon, amint az ő vérük omlott az esküben, melyet Álmos vezérnek tettek.
5. Hogyha valaki Álmos vezér és a többi fejedelmi személyek utódai közül az esküvel kötött megállapodásokat meg akarná szegni, örök átok sújtsa."

Eszerint hagyományos magyar közjogi szempontból az törvényes, ami ezzel összhangban van, ami ezzel nincs összhangban az közjogilag TÖRVÉNYTELEN. A közjogi fejlődésünk az évszázadok alatt mindig szem előtt is tartotta ezt, és ezzel összhangban építkezett az Aranybullán át a Szent Korona tan kiteljesedéséig.

ÉS MI EZEKKEL NEM MEHETÜNK SZEMBE!

Mit is jelent a Vérszerződés a mai helyzetben?
- A vezér személyének kérdésében nem tudjuk sajnos betartani egyértelműen a szerződést, mert ugye kihalt az Árpádház. Viszont a szerződés szellemisége azt kívánja meg, hogy genetikailag minél inkább ősi magyar származású vezért keressünk mindig! (1. pont) Továbbá a szerződés arra is kitér, hogy a tisztségekben is a nemzet tagjainak kell ülni. (3. pont vége)
- A közös javak nem idegeníthetők el, azok a nemzet jólétét kell szolgálják. (2. pont)
- A döntéshozatali folyamatból nem lehet kirekeszteni a szavazati joggal bírókat. (3. pont)
- A hazaárulást szigorúan büntetni kell. (4. pont)
- Ha a vezetők eltérnek a Vérszerződés elveitől, törvényes velük szemben a felkelés, ellenállás. (5. pont - aranybulla szerinti kibontása)
A mai rendszer brutálisan sérti a Vérszerződés szellemiségét.
- Mert a vezetők, döntéshozók sok esetben nem magyarok, sőt, azt sem tudjuk néha, hogy kicsodák.
- A közvagyont elprivatizálták.
- A nemzet tagjainak ebbe semmi beleszólása nem volt, és általában is ki vannak rekesztve a döntéshozatali folyamatból. A rendszer totalitárius, aki megnyeri a választásokat az "mindent visz", és egy törpe kisebbség kezében összpontosul minden döntéshozói hatalom.
- A fentieket elkövető hazaárulók vígan élnek.
- A hazaárulással, törvénytelenséggel szemben fellépőket, ellenállókat üldözik.

Új közjogi rendszer kell!
- Amely összhangban van a Vérszerződéssel, és a magyar történeti alkotmányosság talaján nyugszik.
- Amelyben az országgyűlés a társadalom valódi szerkezetét jeleníti meg, mint a régi magyar országgyűléseken, és nem a cégszerűen működő pártok képviselői ücsörögnek ott.
- Amelyben az országirányítást (kormányzást) végző tényezőnek legfeljebb tekintélye van, de nincs közvetlen hatalma az országgyűlés felett, mint ma a pártszervezeteken keresztül. És nincs joga az alkotmányos alapszabályokat kedve és érdeke szerint változtatgatni.
- Amelyben a közügyekbe érdemben beleszólhatnak a szavazati joggal rendelkezők.
- Amelyben a parttalan egyenlősdi helyett a társadalmi kötelezettségei teljesítésének arányában van beleszólása a közügyekbe bárkinek is. Vagyis a jogokat - egy emberi jogi minimumon túl - a kötelezettségek teljesítésének arányában osztjuk.

Én egy ilyen közjogi rendszert akarok, ennek megvalósulásáért küzdök. Már 10 éve szajkózom, hogy itt a rendszer az, ami rossz és közjogi rendszerváltásra van szükség. Annak idején 2007-ben a Hunnia mozgalom meghirdetése is ennek szellemében történt. Már akkor is nagyjából ugyanaz a rendszer szintű elképzelésem volt, mint most. A lényeg a gyökerekhez való visszanyúlás, és onnan való közjogi újjáépítkezés. Mert hiszek benne, hogy amely szellemiség sikerre vitte az ősöket, az ma is üdvös számunkra, és mert kötelességünk is az ősök iránymutatása szerint cselekednünk, nincs is jogunk az őseink által lefektetett, és az idők próbáját kiállt elvekkel szembehelyezkedni. A magyar közjogi hagyomány szerint a vezér (fejedelem, király, kormányzó stb.) irányítja a mindennapokban az országot, de az országgyűlés, ahol a nemzeti együttműködés szabályait (benne az irányítás kereteit is) lefektetjük, az a nemzet fennhatósága alatt áll, afelett nincs a vezérnek uralma (persze nyílván van nek i is ott beleszólási joga a dolgokba, akár vétó joga is bizonyos kérdésekben).

Én nem akarom a mai totalitárius rendszerben a hatalmat megszerezni és beülve a rendszer pozícióiba megpróbálni megcsinálni a "jó totalitárius rendszert", mert ez nem lenne összhangban a nemzeti hagyománnyal, és ezért meggyőződésem, hogy eleve bukásra van ítélve!

A jelenlegi rendszert, amely az 1945-ös szovjet megszállás óta jogfolytonos, gyakorlatilag törvénytelen, annak rendelkezéseiből csak az ismerhető el, ami nem áll szemben a Vérszerződés szellemiségével és a magyar történeti alkotmányossággal.

Ha van még küldetésem e hazában, akkor az egy rendszerváltást célul kitűző mozgalom életre hívása, amit még ez év őszén el is kívánok indítani.

Aki ezen célkitűzéssel és a fent vázolt alapelvekkel lényegében egyetért, azzal tudok együttműködni egy rendszerváltás érdekében.

Aki nem akar rendszerváltást, azzal legfeljebb konkrét ügyekben akarok együttműködni alkalmi jelleggel.

Célkitűzésemből nem engedek, kevesebbel nem alkuszok, mert hiszek benne, hogy csak így tudunk kilábalni a jelenlegi nyomorúságos helyzetből. És a félősebbeknek jelzem, hogy a rendszerváltáshoz az "európai értékek" szerint is jogunk van. A Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya, I . RÉSZ, 1. cikk ugyanis kimondja, hogy
"Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket."

Vagyis jogunk van a saját közjogi rendszerünk hirdetésére, és ha a nemzetet meg tudjuk győzni és mellénk áll, akkor a megvalósítására is, a világ ez ellen a saját nemzetközi jogi normái szerint sem tehet semmit. Ezt mindig hangsúlyozhatjuk!

Budaházy György

Kapcsolódó:
   Kárpát-medence a földi paradicsomkert / A Kárpát-medence értékei
   Kárpát-medence a földi paradicsomkert / Betelepítés

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése