2013. november 15., péntek

[Lapszemle] Bombameglepetés: Robog a magyar gazdaság - 80 milliárd eurós EU–Izrael tudományos és fejlesztési együttmûködés - Így vagy úgy, de egy nagy közel-keleti háború van kitörõben - Egyre biztosabb: Gyurcsány utasította a rendõröket 2006-ban - Bilderberg csoport: Magyarok, terítéken

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával Aradi Lajos: Piramisok, megalitok, ősi istenek... Egyiptom 12.000 éve 3. rész Lechner Judit biokertész: Gyógynövények, fűszerek a magyar bio kertekben A Nagyvillám Vadászcsárda egy álomként született újjá, a Dunakanyar fölé magasodva egyedülálló kilátással a Fellegvárra.
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Márton napi Hungarikum Ünnep

Ezúton tájékoztatjuk Önt következő rendezvényünkről, a Márton napi Hungarikum Ünnepről, mely 2013. november 15-17. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Múzeum kertben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem közelsége miatt számítunk a fiatal hallgatók-, és a kulturális központként szolgáló Múzeum látogatóinak részvételére is. Olyan egyedülálló, igényesen összeállított műsorokkal várjuk vendégeinket, melyek egyaránt csalogatnak időseket és gyermekes családokat.

Ismét teret adunk a kultúrának, a 3 nap alatt 2 színpadon is szórakoztató színházi daraboknak és táncra csábító dallamoknak lehetünk szem- és fültanúi.

A rendezvényen számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket. Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülünk a legkisebbek számára, ahol többek között, elkészíthetik saját őszi színekben pompázó lampionjukat. A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antik régiségekre tehetnek szert a látogatók.

Továbbá a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben a felnőttek megízlelhetik magyar termelőink zamatos nedűit, a Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. Többek között a tökös-libás muffint, a liba burgert és a borban áztatott libamájat is.

Legyen vendégünk egy forralt borra november 15.-én, pénteken 18.00-21.00 között!
Borítsa velünk fényárba a Múzeum kertet. November 15-én, pénteken 18.00-21.00 között hozza el Ön is saját készítésű Márton napi lampionját.

A Nemzeti Múzeum állandó kiállításai november 16.-án, szombaton ingyenesen látogathatóak!
További információ: www.facebook.com/martonnap

Médiakampány a következő csatornákon, frekvenciákon, portálokon, amelyekkel korábbi rendezvényeink folyamán is sikeresen együttműködtünk:
MTI, TV2, Duna Tv, M1, Tabu Tv, Kossuth Rádió, Civil Rádió,Music Fm, Class Fm, Men.hu, Story online, HVG, PORT.hu, Hirado.hu, Programturizmus, Fesztiválkalauz, Iránymagyarország,Újbuda Magazin, Józsefváros Magazin, Ritmus Magazin, Magyar Konyha.

Néhány korábbi rendezvényünk:
Budai Fröccs és Barbecue Fesztivál: MTV - Család Barát Magazin
http://track.t.emesz.com/t/l/5KgS/QBW/Y
Belvárosi Sajtfesztivál: MNO
http://track.t.emesz.com/t/l/5KgT/QBW/Y
Budapesti Halfesztivál: TV2 - Tények
http://track.t.emesz.com/t/l/5KgU/QBW/Y
Oktoberfest Budapest: HVG
http://track.t.emesz.com/t/l/5KgV/QBW/Y

Rendezvényünkre megközelítőleg 200 kiállítót és 15.000 látogatót várunk. Részvételi feltételekről érdeklődjenek az alábbi telefonszámokon és email címeken:
Balogh Melánia:+36 70 36 33 933 melania.balogh@gmail.com
Németh Vivien: +36 70 38 66 123 vivien.nemeth@gastrofestival.eu

Üdvözlettel,
Németh Vivien
Értékesítési és Marketing Vezető
+36 70 386 6123
vivien.nemeth@gastrofestival.eu




Újból kaphatók az első számok

A Magyarok Világszövetségének székházában kis példányszámban újból kaphatók a Magyarságtudományi Füzetek első számai.

Sorozat-bemutató video: http://mvsz.hu/mtf/mtf_reklam.html

A kiadó terjesztőket keres, elsősorban a középiskolákban, főiskolákon és egyetemeken.


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bombameglepetés: Robog a magyar gazdaság
2013. 11. 14. 09:01 Világgazdaság Online

Az 1 százalék körüli növekedési várakozás helyett 1,7 százalékkal bővült a magyar gazdaság az idei harmadik negyedévben - jelentette a KSH. A növekedésben fontos szerepet játszott a mezőgazdaság jó teljesítménye, az ipar növekedése, valamint az építőipar kilábalása. A szolgáltatásoknál is mintha fordulat jelei látszódnának. A kedvező növekedési adat után úgy tűnik, hogy a GDP idén a kormány által várt 0,7 százalékos szintnél gyorsabban bővülhet.

A KSH gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2013. III. negyedévében 1,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A GDP-adat jelentősen felülmúlta az elemzői várakozásokat, hiszen közgazdászok 1 százalék körüli növekedést vártak a harmadik negyedévre.

A növekedést a KSH szerint alapvetően a mezőgazdaság, az ipar és az építőipar nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint éves szinten 1,6 százalékos volt a bővülés.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék.
A KSH felfelé módosította a negyedéves GDP-adatokat. Az első negyedévben a korábban közölt 0,6 százalékról 0,9-re emelte a GDP-t a statisztikai hivatal, a második negyedévi 0,1 százalékot pedig 0,4-re módosította.

A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek.

A KSH felülvizsgálata felfelé "tolta" az éves növekedési pályát. Nyers adatok szerint az első három negyedévben 0,5 százalékkal nőtt a gazdaság, naptárhatás kiszűrésével pedig 0,7 százalékos volt a bővülés. Szezonálisan kiigazítva és naptárhatással kiigazítva az év első kilenc hónapjában 0,6 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához képest.

A kedvező GDP-adatok után úgy tűnik, hogy idén a kormány által várt 0,7 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés is elképzelhető. A negyedik negyedévet segítheti a különösen gyenge bázis is, hiszen 2012 utolsó három hónapjában 2,7 százalékkal esett vissza a GDP.

Kirobbanó formában a gazdaság

Korábban a szolgáltatások kevéssé tudtak hozzájárulni a gazdasági növekedéshez, most viszont - nem mondható, hogy minden szektorban - kisebb növekedést láthattunk - nyilatkozta a Világgazdaságnak Pozsonyi Pál, a KSH főosztályvezetője. "Mintha a kilábalás jeleit mutatná a szolgáltató szektor" - tette hozzá.

Az ipar tekintetében elsősorban az export, azon belül is az autóexport volt a húzóerő - hangsúlyozta Pozsonyi.

"Tavasszal azt várhattuk, hogy a tavalyi kedvezőtlen mezőgazdasági év után nagyon jó év következik, nyáron viszont - két aszályos hónap következtében - szétporladni látszódtak ezek a remények, ám a harmadik negyedévben mégsem romlott a mezőgazdaság teljesítménye" - mondta Pozsonyi. "Az aszály csak kismértékben hatott" - tette hozzá.

Az építőiparban az infrastrukturális beruházások segítik a növekedést, és a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának a jelek szerint a beruházásokban lesz látható hatása - fejtette ki a Világgazdaság kérdésére Pozsonyi.

Segít a bázis

"A tavalyi utolsó negyedéves igen alacsony bázis miatt az éves alapon számított GDP a negyedik negyedévben érdemben tovább gyorsulhat, így elérheti a 2,5 százalékot is. Ezért az idei GDP növekedés akár elérheti az 1 százalékot" - írta Suppan Gergely, a TakarékBank vezető közgazdásza.

Suppan kiemelte, a magyar GDP növekedés a régióban is kiemelkedő, csupán a román GDP 1,6 százalékos negyedéves, illetve 4,1 százalékos éves növekedése múlta felül. A cseh GDP váratlanul újra visszaesett, negyedéves alapon 0,5 százalékkal, míg éves alapon a visszaesés 1,6 százalékra mélyült az előző negyedévben mért -1,3 százalékról, amit a beruházások meredek visszaesésével magyaráznak.

A szlovák GDP növekedése elmaradva a várakozásoktól, 0,2 százalékkal nőtt az előző negyedévhez, míg 0,9 százalékkal az egy évvel ezelőttihez képest. A visegrádi régióban így hosszú idő után újra az egyik leggyorsabb növekedést mutatja a magyar gazdaság, a lengyel adat még nem ismert.

A Nemzetgazdasági Minisztéum közleménye szerint "a beérkezett adatok alapján egyre biztosabbnak tűnik, hogy a magyar gazdaság növekedése a negyedik negyedévben 2,5 százalék közelébe gyorsul, ami egyben azt is eredményezi, hogy 2013 év egészében a növekedés eléri, illetve a kedvező konjunkturális folyamatok fennmaradása esetén meg is haladhatja az 1 százalékot".

Kapcsolódó:
   Varga: Stabil növekedési pályára állt hazánk
   Varga: Európai összevetésben is jók az adatok
   Felavatták Magyarország főkonzulátusát Hongkongban
   Floridai luxusutazás közpénzből?
   Horváth lemondatná a NAV vezetőit
   Újabb hiteleket vehet fel a BKV
   Írország kilép a hitelprogramból
   Értékmegóvás helyett nemzeti konzultáció: gondatlan kormányzati költségvetési politika
   Folytatódik a NAV botrány, vagy csak most kezdődik igazán?
   Együtt-PM: Matolcsy vonja vissza a hatmilliárd forintos kommunikációs tendert!
   Magyarország gyengébben teljesít
   Két diplomám van, három nyelven beszélek, közmunkás vagyok
   Politikusok diploma és érettségi nélkül

Politikusok diploma és érettségi nélkül
2013. november 9. SVPSZ

Legalább nem kell a szakdolgozatuk keresésével tölteni a drága időt. Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere és Fideszes országgyűlési képviselője is közéjük tartozik. De Török Zsolt is, aki azt hazudta a parlamenti önéletrajzában, hogy van diplomája, de nem találták meg.

Nem a diploma és az érettségi számít, hanem az, hogy jól fekszik-e az őt parlamentbe delegáló párt vezérkaránál? Hogy csak szavazni jár be időnként a képviselők többsége, az meg aztán már igazi nagy magyar abszurd! A legszebb az egészben az lehet, hogy csak arra kell odafigyelnie, mit ordít be a frakcióvezető? Igen, Nem és Tartózkodás. Aztán csak meg kell nyomni a gombot, amit a kikiáltó mondott. Hogy nem tudja, mi volt a kérdés? Az meg aztán végképp nem érdekel senkit! Ha esetleg mellészavaz, akkor lehet arra hivatkozni, hogy tévedett. Akárcsak a választópolgárok azon része, aki ilyen idiótákat küldött a parlamentbe.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

80 milliárd eurós EU-Izrael tudományos és fejlesztési együttműködés

Izrael megszorításokkal elfogadta azt az elvet, hogy nem továbbíthatja telepeseinek az Európai Uniótól kapott támogatásokat, de ezt egyelőre csak a tudományos együttműködésre vonatkoztatja - tudta meg a Háárec című izraeli lap.


Az EU július 14-én hozta nyilvánosságra, hogy 2014-től kezdve minden Izraellel kötött megállapodásába be kell venni egy záradékot, amely szerint a megállapodás hatálya nem terjed ki az 1967-ben megszállt területekre. Az irányelvvel Brüsszel jelezni akarta: egyre inkább aggasztja, hogy Izrael folyamatosan bővíti a zsidó telepeket azokon a területeken, amelyeket a palesztinok majdani önálló államuk részének tartanak.

A kormány már átadta az Európai Uniónak a javaslatát a "Horizon-2020" nevű tudományos együttműködésben való részvételére, és vállalta, hogy nem juttat kutatási pénzeket az 1967-es vonalakon túlra. A Jeruzsálemben javasolt kompromisszum szerint azonban egy záradékkal látnák el az egyezményt, amely hangsúlyozza, hogy ez nem jelenti a palesztin-izraeli tárgyalásokon létrejövő végleges határok előzetes meghúzását - írta az újság diplomáciai tudósítója szerdán.

Egyelőre nem világos, hogy Izrael ajánlatát elfogadja-e az EU, de a válasz Jeruzsálem reményei szerint már ezen a héten megérkezik. A hétéves, nyolcvan milliárd eurós költségvetésű "Horizon-2020" nevű program az EU új munkahelyek teremtését célzó, kiemelt tudományos és kutatási együttműködése, amelyben központi szerepet vállaltak az izraeli tudósok. Az izraeli tudományos intézmények vezetői az utóbbi hónapokban komoly nyomást gyakoroltak a kormányra az EU-s együttműködés biztosításáért, mert az kulcsfontosságú a helyi kutatások anyagi alapjainak megteremtéséhez.

A tervek szerint a zsidó állam több mint hatszáz millió euróval szállna be hét év alatt a programba, de mintegy másfélszeres kutatási támogatást kapna vissza. Izrael kutatóközpontként különleges helyzetet élvez a tudományos és fejlesztési együttműködésben, a projekt egyetlen olyan teljes jogú résztvevője, amely nem tagja az uniónak.

Forrás: MTI/magyartudat.com - sokkaljobb.hu

sokkaljobb.hu megjegyzés: A dunai árvízzel kapcsolatos kártérítési pénzből nem jutott Magyarországnak, csak Németországnak és Ausztriának...
Erre a célra úgy jut pénz, hogy még tagdíjat se kell fizetni az unióba.

Kapcsolódó:
   Milliókért újítják fel a Budapesti Zsidó Hitközség épületeit
   Az évente zsebre vágott 42,5 millió Ft közpénzről hazudik a TEV, de rasszizmusukat legalább nyíltan vállalják
   Budai Gyula: Az elmúlt három évben 6 milliárd jutott tanyafejlesztésre
   Rogán kerülete a legnagyobb tanya
   Demszky Maóval, zsidórasszistákkal kampányol Rogán
   Az izraeli légierő csapást mért gázai területre



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Így vagy úgy, de egy nagy közel-keleti háború van kitörőben
2013. november 13. 20:55 aranykorhajnalan.blog - postaimre

A Fehér Ház közleményében az áll, hogy ha most nem születik egyezség Iránnal a nukleáris programjáról, akkor az Egyesült Államoknak nem nagyon marad más választási lehetőség mint a katonai erő alkalmazása, vagyis egy új háború a Közel-Keleten, amiből már elegük van az amerikai lakosságnak. A Fehér Ház szóvivője kérte tegnap, hogy ne gátolják a tárgyalások sikerét, ne legyen újabb szankciók, mert ezzel a háborút hívják.


Viszont Izraelből, cionistáktól azok szövetségeseitől, meg olyan hangokat hallani, hogyha megszületik az Iránnal kötött egyezség, akkor Izraelnek nem marad más választása mint hadba szállni Iránnal, vélhetően a szaúdi szövetséggel karöltve szétbombázzák Irán infrastruktúráját.

Tehát gyakorlatilag a jövőheti tárgyalás végeredményétől függetlenül kitörhet a nagy közel-keleti háború...így vagy úgy. Még egyszer: Izrael és USA közötti harc csak egy politikai színdarab. Ez elit nem akarja, hogy az Egyesült Államok hadereje belekeveredjen ebbe a háborúba, mert neki a Távol-Keleten ill. Kína elleni műveletekben kell helyt állnia. Tudjuk, hogy haderőik 60%-át a nyugat-csendes-óceáni régióba koncentrálták.

A nyugati Illuminati csak használja az USA-t, Izraelt, az EU-t, a szövetségeseket....ezek az országok eszközök ....USA és Izrael az Illuminat számára az izomzatot jelenti, mert az Elitnek nincsen hadserege, mindent csak eszközként használ fel, amire ha már nincs szükség beáldozza. Ezt teszi Izraellel....már nem kell....nem kellenek az ostoba cionisták....végeztek velük....ha kitör a háború az iszlám és közöttük, elérték rendeletesük célját és már nem kellenek.

Pontosan nem tudni, hogy mikor lesz a D-nap, de Netanjahu köre szerint ez úgy fél éven belül megtörténhet. Egyre elszántabbak, hogy megkezdjék a háborút...ez abban látszik, hogy már nem évekről meg hónapokról beszélnek (nukleáris bomba kifejlesztéséhez szükséges idő) hanem már csak hetekről szövegelnek, ez hazugság, de nem jó jel. ...érzik, hogy eljött az idő.

Persze még ott a hamis zászlós terrortámadás kártya, ha direktbe nem indul meg a támadás...Tel-Avivban egy 9/11 és már kész is a casus belli ...majd meglátjuk. Ez a háború lesz a harmadik világégésnek a kezdete.

Kapcsolódó:
   Az izraeliek már nem bíznak az USA-ban
   Titkos adatgyűjtés: 200 ezer is lehet a kiszivárogtatott dokumentumok száma
   HAARP: A hős Snowden összes információjának publikálása nagy lépés lesz a globalterror leleplezése irányába


Kamu a Snowden-ügy körüli felháborodás?

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=cIheTCBijjc

Morvai Krisztina felháborodva hívja fel az európai polgárok figyelmét arra, hogy miközben kártyavárként omlik össze a Snowden-ügy nyomán mindaz, amit a nyugati típusú demokráciákról gondoltunk, a 120 illetékes európai parlamenti képviselőből ismét csak 8 volt kiváncsi a megfigyelési botrányokat vizsgáló bizottság munkájára.

A felszólalásról készült felvétel után megtekinthető a képviselőnő beszélgetése Németh Zsolt jobbikos országgyűlési képviselővel a nemzetközi megfigyelési botránnyal kapcsolatos magyarországi fejleményekről. Krisztina javasolja, hogy Magyarország ajánljon menedékjogot Snowdennek, és várja erről a nézők véleményét.

Javasoljuk a november 7-i bizottsági ülés egészének megtekintését magyar nyelven is, nyelvkiválasztással, az alábbi linkeken:
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/hu/committees/video?event=20131107-0900-COMMITTEE-LIBE

Almási L.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egyre biztosabb: Gyurcsány utasította a rendőröket 2006-ban
2013, november 15 - 09:17 mno.hu - alfahir.hu

Szabadfi Árpád ny. rendőr tábornok úgy tanúskodott a legutóbbi, 2006-os eseményekhez köthető rendőrperben, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta őt, és kérte, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg a székházat. Továbbá arra is "kérte", hogy mindenről tegyen jelentést neki. Kondorosi Ferenc volt államtitkár is megerősítette ezt, Gyurcsányék persze mindent tagadnak.

Később Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter is felhívta, hogy megadja neki Gyurcsány elérhetőségét. Ezen Szabadfi akkor meglepődött, hiszen nem szokták miniszterek keresni, ráadásul a rendőrség nincs alárendelve Szilvásy minisztériumának.

Elmondta, hogy mikor a tüntetők bejutottak a székházba, ő azonnal jelentett Gyurcsánynak. Saját miniszterét, Petrétei Józsefet ugyanakkor nem tudta elérni.

A Demokratikus Koalíció a tárgyalás után azon akadt fenn, hogy szerinte az MTI hamisan sugallta azt, hogy a volt kormányfő megkerülte volna a tárca vezetőit, vagy utasította volna a rendőri vezetőket. Ezt Kondori Ferenc mondta, egykori rendészeti államtitkár, szintén a tárgyaláson.

Az M1 csütörtök esti Híradójában azonban bemutatta a bíróságon készült felvételeket. E szerint a Fővárosi Törvényszéken Kondorositól a bíró azt kérdezte, "konkrétan tud-e Ön olyan eseményről, amikor a miniszterelnök közvetlenül - akár tárgyalt, akár utasított, nem kell megmagyarázni, az utasítás alatt mit értünk - közvetlenül fordult volna a rendőrséghez? 2006 őszéről beszélünk."

A válasz erre az volt, hogy "én azt gondolom, hogy nyilván volt ilyen, amikor ezen a bizonyos első tévészékházas ostrom vagy nevezhetjük bárhogy, itt nyilvánvalóan, az én ismereteim szerint, és ez nem tekinthető levéltári passzusnak, nem olyan szilárdságú, a miniszterelnök nyilvánvalóan - nehéz azt mondani, hogy kért -, valószínű, egy határozottabb igényt fogalmazott meg. Azt gondolom, ez lehet egy ilyen mozzanat."

A tárca volt államtitkárát aztán azokról az esetekről kérdezték, "amikor 2006 őszén, szeptember 17-étől kezdődően egészen az október 23-i események feldolgozásának végéig a miniszterelnök konkrétan a rendőrséghez fordult a minisztériumot, az IRM-et megkerülve".

Kondorosi erre: "nekem arról van tudomásom az előbb említettek szerint, azok fenntartásával, hogy beszélt rendőri vezetőkkel, tudomásomnak ez a meglehetősen halovány szintje szerint talán több rendőri vezetővel is, és nyilvánvalóan valamifajta kapcsolatot tartott a rendőri vezetőkkel, mert tőlünk a továbbiakban sem igényelte azt, hogy máshogyan lássuk el a feladatainkat."

A bíró nyomatékosítva, "ez már legalább két eset, amikor a miniszterelnök megkerülte a minisztériumot." A törvényszéken Kondorosi erre: "Igen, azt hiszem, precíz a fogalmazás."

Gyurcsányék tiltakozása azért nem helytálló, mert 2006-ban ő maga is elismerte, utasításokat adott a rendőrségnek. "Minden rendelkezésre álló eszközzel, törvényes keretek között, a leghatározottabban, és ebben, külön és kifejezetten, mondjuk úgy, hogy utasítást adtam, hogy a televíziót meg kell védeni" - fogalmazott korábban.

Viszont az akkori rendőrségi törvény szerint a miniszterelnök csak a rendészeti miniszter útján adhatott volna utasítást, közvetlenül nem.

Kapcsolódó:
   Gyurcsány: nincs meg az utolsó mozaik az őszödi szivárogtató leleplezéséhez
   Gyurcsány fenyegeti az MSZP-t: nyilvánosságra hozza az őszödi szivárogtatók nevét
   Az MSZP-n belül állítják: Gyurcsány a szivárogtató
   Szilvásy: nem tőlem, hanem fideszesektől került ki az őszödi-beszéd
   A kiszivárogtató Orbán újabb háborút hirdetett

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bilderberg csoport: Magyarok, terítéken
Sinkovics Ferenc 2013. június 6., csütörtök Magyar Hírlap

Néhány éve még a Bilderberg-csoport léte is az egyik legvastagabb összeesküvés-elméletnek számított. Marhaság - mondták maguk az érintettek, többek között a világ legbefolyásosabb gazdasági, pénzügyi, politikai vezetői és azok a médiacézárok, akikről egyébként kiderült mára, hogy rendszeres részvevői az évente megtartott Bilderberg-konferenciáknak. De például Martonyi János, Surányi György és Bokros Lajos személyében magyar vendégei is voltak a tanácskozásoknak, de ők is úgy tettek, mintha egyébként nem is létezne a Bilderberg-csoport. Egyes kiszivárogtatások következtében a szervezet azonban már jól láthatóvá vált, nem is tagadja a létezését, de úgy tesz mintha egy leánykórus ötórai teázása lenne.

A csoport 1954 óta működik, Bernhard holland herceg alapította, s arról a hollandiai Hotel Bilderbergről kapta a nevét, ahol első összejövetelét tartotta. A Bilderberg-filozófia rendkívül egyszerű, roppant célratörő. Legfontosabb tétele, hogy a világ csak egyetlen, jól szervezett központból irányítható. Ennek a központnak a tagjai és döntéshozói kizárólag a legjobb intellektuális képességekkel rendelkező, és hatalmuk, vagyonuk, gazdasági erejük miatt is roppant befolyásos emberek lehetnek. Nem mellesleg a csoport kutatásokat finanszíroz a sikeresség génjének azonosítására. Hát igen, ha már itt tartunk, Bilderbergék úgy vélik, felduzzadt az emberiség létszáma.

Javaslatuk szerint a Földön élő hétmilliárd ember számát kétmilliárdra kell csökkenteni. Nyilván itt is bejön majd a genetika kérdése, lehet, hogy a sikeresség génje dönt majd arról, kik maradhatnak. Itt nemcsak a kimerülő erőforrások problémájára és a Föld eltartóképességére utal a csoport, de az emberi faj minőségének állítólagos javítására is.

A Bilderberg-tanácskozások a nyilvánosság teljes kizárásával zajlanak. Megállapításaikról, határozataikról legfeljebb csak kiszivárogtatások útján lehet tudni valamit. Ezeket a határozatokat természetesen nem kötelező például valamely kormányfőnek betartania. De majd csodálkozik a legközelebbi választásokon, miért bukott akkorát. Bilderbergék egységes gazdasági és pénzügyi keretek között működő világról beszélnek. Rassz, etnikum, nemzet rég meghaladott fogalmak számukra. Már csak ezért is érdekes, hogy ma kezdődő konferenciájukon az angliai Hertfordshire-ben a "magyar ügy" is kap negyedórát állítólag, és José Manuel Barroso mellett Viviane Reding is a meghívottak között szerepel.

Kapcsolódó:
   A Fülöp szigeteki tájfunt mikrohullámú impulzusok irányíthatták
   Confluence of major disasters and reported miracles begs a question: why the Philippines?
   34 millió dollár kellene a Fülöp-szigeteknek
   HAARP: A hős Snowden összes információjának publikálása nagy lépés lesz a globalterror leleplezése irányába



Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése