2013. október 29., kedd

Friss MHL 13-10-29

Kedves Olo!
Juvenalis jár az eszemben, írtam is már valahol a nyomában, hogy nehéz szatírát nem írni. Ami ma folyik a baloldalon maga az eleven szatíra. A régiek erkölcsére vágyakozó Juvenalisnak volna dolga ma is. De azon igyekszem, hogy ellenálljak a csábításnak és egyre kevesebbet foglalkozzam azzal a bohózattal, ami odaát zajlik.
Legyen komolyabb dolgokról szó. Például arról, hogy a pénzügyi rezsicsökkentés van napirenden. Rogán ide sorolja a kamatcsökkentést. Ennek valóban lehet örülni, persze attól függ, hogy milyen kamatról beszélünk. A lakossági folyószámlán lévő pénz után például a durván két százalékos inflációt sem éri el a kamat a bankoknál, azaz az ott tartott pénz folyamatosan veszít értékéből. Ám mivel valamicske kamatot mégis kap a számlatulajdonos, az állam ezt még megadóztatja. Elvben persze helyes, hogy minden jövedelem adózzék, de jövedelem-e az, ami valójában értékvesztés? Szebb lenne a rendszer, ha csak a pozitív reálkamat után kellene közterhet viselni. Közbülső megoldásként az inflációnál kisebb kamatok esetén talán a bankoknak kellene az erre eső kamatokat fizetniük.
A hitelek utáni kamatok egyoldalú megemelése, ha esik, ha fúj, más tészta, és ennek kordában tartása mindenképp örvendetes. Amiként a 150000 Ft-ig való havi készpénzfelvétel ingyenessége is. Helyeslem a kormánynak a devizaadósok ügyében tervezett lépéseinek két alapelvét: legyen vége a lakással kapcsolatos devizahiteleknek, és a devizahitelesek gondjának rendezése vegye figyelembe azoknak a helyzetét, akik forintban adósodtak el. A devizahitelek felvételével az emberek nyerni akartak a forinthitelesekkel szemben. Nem sikerült, az élet, illetve a bankok másképp alakították a dolgokat. A segítség mértéke tehát a forintban való eladósodásból fakadó teher. Nem lesz könnyű ezeket az elveket végig vezetni a rendszeren, kemény munka vár a kormányra, de még a képviselőkre is.
Nekik jó munkát, neked szép napot kíván és barátsággal köszönt:
Surján László.

Ma se felejtsd el ITT MEGNÉZNI tartalomjegyzéket!

Ha a fenti link valamiért nem működik, a böngésződ címsorába írd vagy másold be ezt: http://mkdsz.hu/tartalom

___________________________________________________________
Jelen tájékoztatót azért kapod, mert valamikor megrendelted
a Magyar-Hon-Lap (http://mkdsz.hu) hírlevelét.
Lemondás/Unsubscribe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése