2013. október 28., hétfő

Friss MHL 13-10-28

Kedves Olo!
Tegnap este valami önkínzó roham fogott el: végignéztem Mesterházy szereplését a Hír TV-ben. Megosztom most veled a benyomásaimat. Először is úgy viselkedett, mint aki biztos a maga győzelmében. Ez vonatkozik a Fidesz-szel való versenyfutásra és vonatkozik a többi ima mamlom módjára demokratikusnak mondott ellenzéki pártvezérre is. Magabiztosságát a nyilvánvaló tényekkel szemben különféle állításokkal támasztotta alá. Az egyik gondolatmenet az, hogy Orbán Viktor becsapta a választóit, mert nem azt tette, amit a kampányban ígért, azaz hazudott. Márpedig a hazugságra épülő politika megbukik Magyarországon.
A másik gondolatmenet: nem győzhet egy olyan kormány, amelyik nem törődik négymillió ember sorsával, ahol nő a munkanélküliség és félmillió gyerek éhezik. Orbán Viktort tehát el fogják kergetni az emberek.
A baloldali versenytársak köréből szerinte az MSZP azért emelkedik ki, mert egyrészt a legnagyobb, a népszerűsége is a legnagyobb, kieséstől semmiképp nem kell félnie, ellentétben a többiekkel.
Mindebben nem volt semmi új: régóta ez a nóta. Új elem az üzenetében az volt, ahogy Gyurcsányt kezelte. Világosan megmondta, hogy amit a DK tesz, az Orbán Viktor malmára hajtja a vizet. Nem mondta ki, de mindenki megérthette, hogy aki kormányváltást akar, az ne szavazzon a DK-ra.
Egészében véve a baloldali néző bizonyára tapsikolt, de az általa célcsoportnak tekintett bizonytalan szavazót érzésem szerint nem érintette meg a mondókája, csak akkor, ha a kormányintézkedések veszteséről van szó. Mert nyilvánvalóan voltak ilyenek, bár nem annyian, hogy az eldöntse a választásokat. Aligha szeretik a Fidesz-KDNP politikáját azok, akiktől elvették a negyven éves korukban megszerzett nyugdíjukat, s azok az álrokkantak sem, akik eddig jogtalanul húztak jövedelmet a társadalomtól. Persze ott vannak azok a valóban rokkant nyugdíjra szorulók, akiket zavart a felülvizsgálat, ott vannak azok, akik nem örülnek, hogy segély helyet munka vár rájuk.
A mi kampányunk szempontjából gond az, hogy a Mesterházy állítások meglehetősen lekvárszerűek, ezen azt értem, hogy például arra az állításra, hogy Orbán Viktor hazudik, kevés azt válaszolni, hogy nem. Kicsit jobb válasz a szálka és a gerenda példázata, de addig nehéz a tényekkel előjönni, amíg a másik oldal nem teszi, csak minősít.
A ténynek látszó hangulatkeltés cáfolata sem könnyű. Szerinte nő, a kimutatások szerint csökken a munkanélküliség. Ez olyan dolog, hogy a választópolgár nem tudja ellenőrizni, a véleményét az szabja meg, hogy kinek hisz.
Rezsicsökkentés, gyerektámogatások, csökkenő gyógyszerárak, alacsony szja: ezek olyan tények, amelyet ki-ki magán tapasztal. Nem kell őket agyonemlegetni. Velük szemben lefitymálás, zavaros indokú hangulatkeltés a baloldal válasza, meg a fenyegetés, ha mi jövünk, nem így lesz.
Egészében véve nem szorult össze a szívem, hogy 2014-ben megint veszíteni fogunk. Mesterházy erre nem alkalmas, egyszerűen azért, mert nem jobb, mint Orbán Viktor. Mi az, hogy nem jobb? Nincsenek egy kategóriában.
Egyébként tegnap este tetten lehetett érni azt is, hogy Mesterházy ugyan elküldhette Gyurcsányt, háttérbe rakhatta az MSZP korábbi húzó neveit, de nem vetette le az MSZP politikai stílusát. Amikor az október 23-a jött szóba, a két rendezvény résztvevőit egyaránt a tömeg szóval illette. Elegánsan elfeledte, hogy a Gellért tér és a Hősök tere mérete között hatalmas eltérés van, s nem az ő javukra. Egyformának minősíteni ezt a két sokaságot, bizony a hallgatóság becsapása. Márpedig éppen ő hivatkozott arra, hogy a hazugságra épülő politika megbukik.
Ebben bízom magam is, téged meg barátsággal köszöntlek:
Surján László

Ma se felejtsd el ITT MEGNÉZNI tartalomjegyzéket!

Ha a fenti link valamiért nem működik, a böngésződ címsorába írd vagy másold be ezt: http://mkdsz.hu/tartalom

___________________________________________________________
Jelen tájékoztatót azért kapod, mert valamikor megrendelted
a Magyar-Hon-Lap (http://mkdsz.hu) hírlevelét.
Lemondás/Unsubscribe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése