Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelynek idei vendégpárlata a rum.
A budai Vár Hunyadi-udvarában a pálinka-, kolbász- és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, a békési szilvalekváros kolbásszal ismerkedhetnek meg a vendégek - közölték a szervezők az MTI-vel.
Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek: lesz többek között pálinkával ízesített macaron, békési szilvalekvárral töltött papucs, ágyas málnapálinkával ízesített étcsokoládé vagy mézes körtelikőrrel megbolondított fehér csokoládé.
A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön. A fesztiválra speciális rumos desszertek is készülnek: először lesz kóstolható a porcukorral meghintett, rumos csokoládészalámi, a banános-rumos kalácspuding, a rumos karamellpuding tejszínhabbal és a rumos-narancsos szirupba áztatott szavarin.
A karibi térség gasztronómai kínálatának a Rumkert ad helyet, ahol jamaicai bárány curryt vagy "jerk" csirkét, Costa Rica-i mogyorós sertést, valamint koktélkülönlegességeket és forró, rumos italokat is kóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig karibi zenekarok szórakoztatják a közönséget.
A fesztiválon a vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek: a blendelő kurzus során négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.
(MTI nyomán)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése